Tehnicile moderne de înfrumusețare permit îmbunătățirea aspectului genelor și sprâncenelor pentru a pune cât mai bine în evidență forma feței și a obține fizionomia dorită. Dacă anumite proceduri pot fi efectuate de către cliente acasă, pentru altele sunt necesare serviciile unor lash artists profesioniști, care lucrează în saloanele specializate. 

 

Reguli de igienă dintr-un salon de beauty se referă la acele măsuri ce trebuie respectate astfel încât toate operațiunile să se facă în deplină siguranță și să nu pericliteze sănătatea celor care apelează la astfel de tratamente. Iată care sunt cele mai importante recomandări în acest sens.

Sterilizarea instrumentelor de lucru

Una dintre cele mai importante reguli de igienă dintr-un beauty salon, în acest caz și a unuia destinat laminării sau extensiilor de gene și sprâncene, se referă la sterilizarea instrumentarului de lucru după fiecare client în parte. Pentru saloanele unde au loc proceduri de corectare a sprâncenelor și nu numai, un aparat potrivit și în același timp obligatoriu este cel de sterilizare a instrumentelor. 

 

În acest sens pe piață există variante multiple, de exemplu o cutie pentru sterilizare instrumente cu lichid, potrivită pentru cele cosmetice folosite la manichiură, extensii sau microblading. Acest aparat permite dezinfectarea rapidă a obiectelor metalice, și rezistă la temperaturi ridicate. 

 

Un sterilizator UV, pe care îl găsești și în varianta de compartimentare dublă (Dublu UV) este suficient pentru un număr mare de instrumente. Lumina produsă de tubul de neon elimină bacteriile și germenii de pe obiectele ce trebuie curățate, lăsând ustensilele perfect curate.

 

Alte soluții potrivite sunt sterilizatorul cu bile de quartz, conceput pentru accesoriile metalice de manichiură, coafură sau frizerie, care permite sterilizarea la 250 de grade Celsius, sau un aparat cu aer cald, potrivit instrumentarului de dimensiuni mai mari. Suportul pentru pensulele de machiaj, dar și alte accesorii care nu sunt de unică folosință trebuie și ele igienizate sistematic.

Protecția mobilierului de lucru

O altă măsură de igienă necesară într-un salon de înfrumusețare se referă la protecția mobilierului și a patului de lucru. Patul se poate păstra în cele mai bune condiții de igienă folosind folii protectoare de unică folosință sau huse de bumbac. 

 

Husele de unică folosință, potrivite pentru saloane cosmetice, de masaj sau SPA, sunt realizate din PPSB laminat cu PE, pentru a împiedica pătrunderea lichidelor, fiind prevăzute cu elastic astfel încât să se poată adapta formei patului. Cele refolosibile din bumbac sunt rezistente la uzură, spălări repetate sau scămoșare, fiind de obicei tratate pentru a nu se îngălbeni. 

 

O husă pentru pat cosmetic impermeabilă este un echipament individual de unică folosință destinat protecției suprafețelor în timpul activității, în medii de lucru normale și care nu solicită alt echipament specific. Este realizată din folie LDPE, adică o polietilenă laminată cu triplu strat, cu rezistență la tracțiune. Se încadrează la clasa I de protecție împotriva contactului cu agenți de curățare cu acțiune slabă, a prafului sau a contactului cu picături lichide, fiind ideală pentru saloanele de laminare și microblading. Protecția patului de lucru este obligatorie pentru a putea menține igiena, dar și curățenia la locul de muncă.

 

Imaginea poate fi descărcată de aici

Igiena mâinilor 

Pentru un grad sporit de protecție, igiena mâinilor este obligatorie în interiorul unui salon de frumusețe, atât pentru cliente dar mai ales pentru beauty stylist. 

 

Folosirea de mănuși de unică folosință este cea mai sigură metodă de a nu permite transmiterea sau pătrunderea microbilor în piele, iar igienizarea mâinilor este necesară după lucrul cu fiecare client. 

Utilizarea de botoșei de unică folosință

De asemenea, există și alte accesorii care te vor ajuta să menții igiena și curățenia în salonul de înfrumusețare. Botoșeii de unică folosință sunt special concepuți pentru a fi utilizați de fiecare client care trece pragul beauty salonului. În acest fel, te asiguri că microbii și germenii din exterior nu vor pătrunde în mediul de lucru, care trebuie să fie cât mai steril. Folosirea lor permite un grad de igienă sporit în interiorul cabinetului. 

 

Toate aceste produse și reguli de igienă care trebuie respectate te vor ajuta să poți menține cu ușurință curățenia la locul de muncă, iar clientele să se bucure de un mediu profesionist unde să își efectueze tratamentele de înfrumusețare.