Extensiile de gene - o precedură ce prinde din ce în ce mai multă popularitate atât în România, cât și peste tot în lume. Aceasta presupune alungirea și mărirea volumului genelor naturale prin atașarea extensiilor de gene cu un adeziv special de către un lash artist. Citește mai departe articolul nostru pentru a descoperi totul despre extensiile de gene: câte tipuri există, cum se aplică și care sunt avantajele.
Tot ce trebuie să știi despre extensiile de gene: Care este procedura?
Ce sunt extensiile de gene?
Tipuri de extensii
În ce constă procesul de aplicare al extensiilor
Tehnici de aplicare a extensiilor
Avantajele extensiilor de gene
Igiena ochilor după aplicarea extensiilor
Ce sunt extensiile de gene?
Extensiile de gene reprezintă o alternativă avantajoasă pentru femeile care își doresc gene mai lungi și mai groase. De asemenea, te scapă de necesitatea utilizării machiajului pentru a obține la acest rezultat, întrucât nu vei mai avea nevoie de mascara dacă apelezi la această procedură. Genele fir cu fir se aplică la 1 milimetru de rădăcina fiecărui fir de păr natural.
Trebuie să ai însă în vedere că procesul natural de regenerare a genelor va avea în continuare loc, adică extensiile vor cădea odată cu firul natural, fiind astfel nevoie de ședințe de întreținere la fiecare 2-3 săptămâni. Acest procedeu poate fi realizat doar de un profesionist deoarece necesită multă precauție și respectarea drastică a regulilor de igienă, pentru a evita iritațiile.
Tipuri de extensii
Imaginea poate fi descărcată de aici.
Lungimea medie a extensiilor de gene pe care le găsești pe piață este între 6-16 mm. Mai sunt și lungimi ce depășesc 16 mm, dar acestea se folosesc de obicei la ocazii speciale și nu sunt recomandate pentru a fi purtate zi de zi. Un rol foarte important în alegerea extensiilor de gene îl au grosimea și curbură. Avem posibilitatea de a alege grosimi de la 0.03-0.20 și o diversitate mare de curburi cum ar fi: J, B, C, CC, D, L, L+, M.
Lungimile, grosimile și curburile extensiilor de gene le alegem în funcție de volumul și efectul dorit.
Există următoarele tipuri de extensii:
-
Extensii de gene fir cu fir - se aplică o singură geană falsă pe o geană naturală. Grosimile recomandate sunt următoarele: 0.10 ,0.12 și 0.15 (depinde și cât de groase sunt genele naturale pe care se vor aplica). Nu este recomandat să se lucreze cu aceeași curbură sau cu aceeași lungime pe tot ochiul pentru a evita un aspect inestetic.
-
Extensii de gene 2D - se aplică 2 gene false pe o geană naturală. Grosimile recomandate pentru acestea sunt: 0.07, 0.10, 0.12.
-
Extensii de gene 3D - se aplică 3 gene false pe o geană naturală. Grosimile recomandate sunt: 0.05, 0.07, 0.10
-
Extensii de gene Hollywood - se aplică de la 4 la 15 gene false pe o geană naturală. Această procedură necesită foarte multă atenție, mai ales la alegerea grosimii potrivite. În funcție de grosimea genelor naturale și sănătatea lor, trebuie alese grosimi cât mai mici, astfel încât totalul genelor false aplicate pe o geană naturală să cântărească maxim dublu față de geana pe care aplicăm extensiile. O pauză măcar de 2 luni pe an este foarte binevenită. Grosimi recomandate: 0.03, 0.05, 0.07.
Imaginea poate fi descărcată de aici.
În ce constă procesul de aplicare al extensiilor
În primul rând, trebuie să ai în vedere faptul că procedura de aplicare a extensiilor de gene, realizată de un lash-artist profesionist, nu trebuie să creeze niciun disconfort fizic. Deși există mai multe tehnici de aplicare, pașii care trebuie urmați sunt în general următorii:
demachiere, degresare în zona ochilor, aplicarea benzilor adezive peste genele inferioare, aplicarea extensiilor propriu-zise cu ajutorul pensetelor speciale, pieptănarea genelor și dezlipirea benzilor sau plasturilor utilizați.
Tehnici de aplicare a extensiilor
În funcție de modelul de extensii ales împreună cu lash-artistul, există tehnici diferite de aplicare pentru a ajunge la rezultatul dorit. De exemplu, tehnica aplicării fir cu fir se folosește în cazul extensiilor 1D, 2D și 3D. Chiar dacă în cazul genelor 2D și 3D se aplică 2, respectiv 3 fire de extensii asupra unui singur fir de păr natural, acestea vor fi aplicate pe rând.
În schimb, în cazul genelor mai mari de 3D (până la 12D), se folosește tehnica de volum. Acest lucru înseamnă că un mănunchi întreg de gene va fi aplicat pe un singur fir de păr al genelor naturale. De aceea, este important ca extensiile să nu fie mai voluminoase decât poate suporta pleoapa deoarece vor cauza disconfort și vor cădea mult mai repede.
Chiar dacă îți dorești un efect dramatic al genelor, sfătuiește-te cu lash artistul și luați cea mai bună decizie împreună.
Imaginea poate fi descărcată de aici.
Avantajele extensiilor de gene
Am creat pentru tine o scurtă listă a avantajelor pe care extensiile de gene le oferă, astfel încât să poți lua decizia potrivită în funcție de nevoile tale:
-
Nu vei mai avea nevoie să folosești mascara
-
Vei economisi timpul folosit pentru machierea ochilor, arătând deja pregătită de plecare
-
Reprezintă o alegere mult mai bună decât genele false, având un aspect mult mai natural
-
Sunt personalizabile - în funcție de trăsăturile feței tale și sănătatea genelor naturale. Poți opta pentru diferite curburi și grosimi pentru a ajunge la rezultatul dorit.
-
Pot corecta mici defecte ale ochilor. De exemplu, dacă simți că ochii tăi arată prea apropiați sau prea îndepărtați, acest lucru poate fi schimbat prin felul în care sunt aplicate extensiile.
-
Nu sunt deloc greu de îngrijit. Trebuie doar să eviți umiditatea timp de 48 de ore în urma aplicării și să folosești un demachiant care nu conține ulei.
Igiena ochilor după aplicarea extensiilor
Este esențial să știi totul despre extensiile de gene, înainte și după aplicare, pentru a le putea asigura o igienă corespunzătoare. Cu siguranță lash artistul tău îți va oferi câteva sfaturi utile, de care trebuie să ții cont dacă îți dorești ca extensiile să dureze cât mai mult în timp și să eviți iritațiile. Iată care sunt, pe scurt, regulile pe care să le urmezi:
- demachiază-te zilnic utilizând un demachiant pe bază de apă și nu ulei. După 48 de ore de la aplicare, este important să le cureți zilnic pentru a îndepărta reziduurile de praf și de machiaj care se depun pe parcurs.
- periază-le utilizând periuțe speciale, dar ai grijă să nu aplici prea multă presiune. Dacă vrei să le cureți în profunzime, poți umezi ușor periuța înainte. Efectuează mișcările de la bază înspre vârf.
- dacă vrei să le usuci în urma expunerii la umiditate, tamponează-le ușor cu un șervețel moale. Evită dischetele demachiante deoarece reziduurile rămase le pot deteriora.
- nu folosi aparatul de întors genele și nici mascara care să conțină ulei sau care este waterproof. Dacă vrei totuși să le fixezi cu ajutorul produselor de make-up, asigură-te că uleiul nu se numără printre ingrediente deoarece poate dezlipi cu ușurință adezivul de pe extensii.
- nu face băi fierbinți și evită sauna deoarece căldura poate afecta negativ rezistența adezivului, ceea ce va conduce la dezlipirea extensiilor de pe gene
Ține cont de sfaturile pe care ți le-am oferit și urmează regulile de îngrijire cu strictețe. După ce ai aflat totul despre extensiile de gene, mai rămâne doar să faci cea mai potrivită alegere pentru tine.
Comentarii articol