Atunci când ai extensii de gene, machiajul ochilor devine un aspect care necesită mai multă atenție decât de obicei. Există anumite produse pe care nu este recomandat să le utilizezi pentru a proteja rezistența extensiilor în timp. Descoperă din articolul nostru care sunt sfaturile de care să ții cont atunci când urmează să te machiezi după ce ai aplecat la acest procedeu de înfrumusețare.  

 

Aspecte de care să ții cont când ai extensii de gene și vrei să te machiezi

 

Rezistența extensiilor de gene în timp depinde foarte mult atât de calitatea produselor și tehnicii utilizate de lash-artist, cât și de felul în care respecți instrucțiunile de îngrijire pe care le-ai primit după realizarea procedurii. Pentru a te asigura că nu deteriorezi extensiile sau chiar firele de păr naturale atunci când te machiezi, ține cont de următoarele aspecte: 

 

  1. Evită produsele pe bază de ulei

 

Uleiul, regăsit de obicei în demachiante sau diferite produse cosmetice, este inamicul principal al adezivului utilizat în aplicarea extensiilor de gene. Este vital să eviți produsele care au acest ingredient în componența lor, deoarece extensiile se vor dezlipi mult mai repede și vor cădea, poate chiar odată cu firele tale naturale de păr. 

 

Atunci când te demachiezi în zona ochilor, asigură-te că folosești apă micelară sau demachiante care nu conțin ulei, de exemplu spuma de curățare Barhat, dar și să efectuezi mișcări ușoare, circulare, astfel încât extensiile să nu fie deteriorare din cauza frecării. Nu uita că este recomandat să te demachiezi zilnic, fie că porți sau nu machiaj, pentru a menține zona genelor curată. 

 

  1. Evită produsele waterproof

 

Fie că este vorba despre rimel sau eyeliner - produse de care în mod normal nu mai ai nevoie atunci când apelezi la extensiile de gene, asigură-te că acestea nu sunt rezistente la apă. Problema care intervine atunci când utilizezi acest tip de produse de machiaj este faptul că sunt foarte dificil de înlăturat și necesită un demachiant pe bază de ulei. 

 

Dacă încerci să dai jos machiajul waterproof cu un alt tip de demachiant, cel mai probabil tot vei contribui la distrugerea firelor naturale de păr din cauza frecării excesive. 

 

  1. Ai grijă la eyelinerul utilizat

 

Dacă îți place să porți eyeliner în fiecare zi și nu te poți debarasa de această preferință, este necesar să alegi un produs bazat pe apă, care se curăță ușor. Eyelinerele de tip gel sau cremă sunt dificil de înlăturat și pot lăsa reziduuri la baza extensiilor de gene, care le pot cauza căderea prematură. Modelele cu vârful stil creion, ușor lipicioase nu sunt nici ele ideale deoarece pot contribui la dizolvarea adezivului pentru gene. 

 

După ce ai utilizat un eyeliner cu o textură fină, demachiază-te cu ajutorul unui bețișor de ureche îmbibat în apă micelară. În acest proces, asigură-te că nu atingi bazele extensiilor de gene prea mult. 

 

  1. Fii atentă la aplicarea fardului de pleoape

 

Dacă vrei să aplici un fard de pleoape colorat, asigură-te că elimini excesul de produs de pe instrumentul utilizat, astfel încât să nu sfârșească pe extensiile de gene. Utilizează un fard compact și evită sclipiciul pentru ca genele tale să nu aibă de suferit. În cazul în care produsul a căzut asupra extensiilor, folosește un bețișor anti-scame îmbibat în demachiant fără ulei pentru a-l îndepărta cât mai repede.

 

O alternativă pentru utilizarea fardului de pleoape o reprezintă extensiile de gene colorate, care vor atrage suficient de tare atenția asupra zonei ochilor, fără a mai fi nevoie de machiaj. 

 

  1. Alege o mascara ușor de curățat

 

Dacă, din diferite motive, dorești să aplici mascara peste extensiile de gene, este important să alegi un produs care nu este waterproof și care are o textură ușoară. Acest produs se poate dovedi util în cazul în care au apărut deja câteva goluri între genele tale, însă iată care sunt pașii de urmat: 1) piaptănă-ți mai întâi genele cu periuțe mascara speciale 2) curăță periuța de mascara de surplusul de produs și 3) aplică mascara de la jumătatea genelor în sus pentru a nu afecta adezivul de gene. 

 

Nu utiliza niciodată mascara pentru volum asupra genelor cu extensii. Dacă îți dorești să te bucuri de gene mai dramatice, colaborează cu tehniciana ta și veți putea ajunge la acest rezultat în timp. De asemenea, nu amâna foarte mult ședința de întreținere, deoarece va fi cu atât mai dificil pentru lash-artist să umple golurile dintre extensii și va fi nevoit să o ia de la capăt cu aplicarea. Extensiile de gene îți garantează o privire mai pătrunzătoare și o evidențiere a zonei ochilor. Dacă totuși simți nevoia să porți machiaj în continuare, ține cont de sfaturile pe care ți le-am oferit pentru a proteja rezistența extensiilor în timp, cât și sănătatea genelor tale naturale.