Regenerarea genelor după extensii: ce trebuie să știi

 

La fel ca oricare altă îmbunătățire fizică pe care femeile o pun în aplicare, extensiile cu gene vin la pachet cu un set de avantaje și dezavantaje. Unul dintre riscurile la care te supui atunci când apelezi la aplicarea genelor fir cu fir este deteriorarea în timp a genelor tale naturale. Află mai multe despre cum se ajunge la acest lucru și ce poți face pentru a le regenera. 

 

Ce se întâmplă cu genele naturale când porți extensii

 

Atunci când decizi să apelezi la extensiile de gene fir cu fir, acestea vor fi lipite manual deasupra genelor tale naturale. Avantajul în acest proces este faptul că extensiile pot fi adaptate în funcție de preferințele clientei în ceea ce privește dimensiunea și tipul de gene care vor fi folosite. Împreună cu lash-artistul se va alege de la început modelul potrivit de extensii pe baza formei feței, existând posibilitatea unor extensii care arată natural sau mai extravagant. 

Chiar și atunci când nu apelezi la acest truc de înfrumusețare, genele tale naturale se află într-un continuu proces de regenerare care constă în căderea unor fire și creșterea altora noi. Când porți extensii, firele adăugate de lash-artist vor cădea odată cu firele naturale de păr. Atât timp cât urmezi corect pașii de îngrijire, extensiile fir cu fir ar trebui să se mențină intacte timp de o lună, după care este nevoie de o ședință de întreținere/reumplere. 

Riscul care apare atunci când apelezi la extensii în mod constant este ruperea și căderea genelor naturale din cauza greutății puse asupra lor de către extensii. În timp, deteriorarea acestora este iminentă deoarece genele naturale sunt într-un continuu proces de regenerare, iar extensiile vor fi din ce în ce mai îndepărtate de rădăcina firului de păr. 

Cât timp durează ca genele naturale să se regenereze

 

Există mai mulți factori care pot participa la deteriorarea genelor naturale în urma procesului de aplicare a extensiilor fir cu fir. De cele mai multe ori, lash-artiștii fără experiență aplică gene mult prea grele asupra firelor naturale de păr, ceea ce conduce la ruperea mult mai rapidă a acestora. Un alt factor îl reprezintă îngrijirea precară, frecarea la ochi sau expunerea la apă într-un timp mult prea scurt după aplicare. 

În mod normal, chiar și luând acești factori în calcul, genele naturale se regenerează într-un timp cuprins între 1 și 3 luni. Este posibil ca anumite persoane să aibă un ciclu de regenerare al genelor mai rapid decât al altora, ceea ce rezultă într-o deteriorare timpurie. Vestea bună este că, într-o perioadă mai lungă sau mai scurtă de timp, genele tale se vor regenera natural atât timp cât le acorzi și îngrijirea corespunzătoare. 

 

Sursa: https://www.pexels.com/photo/wood-fashion-hands-love-5128264/ 

 

Ce poți face pentru o regenerare mai rapidă

 

Există totuși câteva soluții la care poți apela pentru o regenerare mai rapidă a genelor naturale. În primul rând, este important să ții cont de sfaturile de îngrijire oferite de lash-artist după aplicare. Evită umezeala în primele 2 zile după atașarea extensiilor, nu utiliza produse de îngrijire pe bază de ulei în zona ochilor deoarece acestea pot conduce la dizolvarea adezivului sau pot provoca chiar iritații. Mai mult decât atât, nu aplica rimel și nu folosi cleștele de curbare a genelor. 

Poți păstra sănătatea genelor tale naturale apelând din timp la diverse modalități de protecție a acestora. Există pe piață tratamente utile în regenerare care pot fi utilizate și în timpul purtării extensiilor fir cu fir. Genele naturale slăbite pot fi ajutate să revină la forma inițială utilizând un ser ce are la bază ingrediente naturale și are un rol profund hidratant asupra firului de păr. Găsești și pe site-ul nostru un set de plicuri pentru laminare care ajută la regenerarea genelor naturale, având în conținutul său vitamine și minerale. 

Trebuie să ai în vedere și faptul că aplicarea extensiilor de gene nu îți va putea afecta permanent ciclul de regenerare al genelor naturale, ci doar îl va scurta în funcție de metoda în care au fost aplicate și tipul de gene false care au fost utilizate. Este important să ca extensiile să se potrivească firelor tale naturale de păr și să nu îți încarci ochii mai mult decât este necesar. 

De aceea, îți recomandăm să apelezi doar la servicii profesionale de înaltă calitate și să discuți cu lash-artistul tău înainte de aplicare pentru a te asigura că tehnica și viziunea sa sunt în conformitate cu nevoile tale. Sănătatea firelor de păr depinde și de menținerea unui stil de viață activ și sănătos, așa că asigură-te că te hidratezi suficient de bine și ai o alimentație corespunzătoare. 

 

Sperăm că informațiile pe care ți le-am oferit sunt utile și te ajută să înțelegi mai bine procesul de regenerare al genelor naturale în urma aplicării extensiilor. O îngrijire corectă a zonei ochilor este esențială, așa că ține cont de sfaturile lash-artistului tău.