Știi deja cum poți crea o privire captivantă, cu gene lungi și dese, însă vrei să le transmiți asta și potențialelor tale cliente? Pentru a construi o afacere de succes ca lash artist, trebuie să te faci remarcată în rândul publicului tău țintă! Descoperă câteva strategii și idei creative care te vor ajuta să pui bazele unei afaceri prospere în rândurile ce urmează!

Alege canalele de social media potrivite în funcție de publicul tău țintă

Te întrebi cum să atragi cliente noi dacă ești un lash artist la început de drum? Atunci când vine vorba de promovarea serviciilor de beauty pe canalele de social media, este foarte important să ții cont de publicul căruia te adresezi și de tipul de conținut pe care vrei să-l postezi. De exemplu, Instagram este platforma ideală pentru a-ți prezenta portofoliul de lucrări prin fotografii și videoclipuri de înaltă calitate. Poți utiliza opțiunea de story pentru a oferi o privire în culisele salonului tău și pentru a te conecta cu audiența în timp real.

Facebook este o platformă excelentă dacă vrei să creezi o comunitate locală sau să te adresezi unui public mai larg. Poți folosi grupurile dedicate serviciilor de înfrumusețare pentru a te conecta cu potențialele cliente din zona ta. Dacă vrei să creezi conținut video distractiv și captivant, care să atragă atenția unui public mai tânăr și mai dinamic, alege cu încredere TikTok, iar dacă vrei să creezi conexiuni cu alți profesioniști din domeniul înfrumusețării, utilizează Linkedin. 

Prin identificarea și folosirea corectă a canalelor de social media potrivite, vei reuși să-ți concentrezi eforturile pe ceea ce este cu adevărat important pentru afacerea ta și vei ajunge la publicul dorit într-un mod eficient!

Postează fotografii înainte și după aplicarea extensiilor de gene

 

Fotografiile de tip before & after sunt instrumente foarte puternice pentru a convinge potențialele cliente de magia pe care o poți crea! Realizează fotografii de înaltă calitate, care să pună în evidență transformarea privirii clientelor tale. Cel mai probabil, vei avea nevoie de lumină naturală sau de o lampă cosmetică pentru claritate. Încearcă să captezi un unghi flatant, care să accentueze privirea, și editează fotografiile într-un mod subtil, pentru a crea un contrast atrăgător.

Postează colaje before & after în mod regulat sau creează o colecție vastă care să prezinte toate tipurile de lookuri pe care le poți realiza: naturale, dramatice, colorate sau cu accente sclipitoare. Fiecare variantă va oferi clientelor o perspectivă asupra transformărilor de care s-au putea bucura și ele dacă optează pentru serviciile tale de lash artist!

Creează conținut informativ despre îngrijirea extensiilor de gene

 

O altă strategie foarte utilă atât pentru tine cât și pentru clientele tale este să creezi și să postezi conținut informativ. Articolele de blog, tutorialele video și postările informative te pot ajuta să-ți informezi clientele despre curățarea și îngrijirea corectă a extensiilor de gene, alegerea produselor ideale pentru rutina zilnică și identificarea semnelor unei probleme, precum o alergie sau o infecție.

Include o secțiune de întrebări frecvente pe paginile tale de social media pentru a clarifica cele mai frecvente nelămuriri și pentru a recomanda produse de îngrijire calitative, care le permit clientelor să-și păstreze extensiile de gene în cea mai bună stare. Organizează live-uri sau webinarii și invită experți din domeniul sănătății ochilor pentru un plus de credibilitate. În acest mod, vei oferi o serie de informații valoroase și vei deveni rapid un expert în care clientele pot avea încredere!

Organizează concursuri și giveaway-uri pentru a atrage mai mulți urmăritori

O modalitate distractivă și eficientă prin care îți poți crește audiența pe social media și poți atrage noi cliente este să organizezi concursuri sau giveaway-uri. Oferă premii atractive, cum ar fi vouchere pentru aplicarea unui set de extensii de gene de calitate, produse de îngrijire pentru zona ochilor sau chiar kituri de machiaj. Regulile de participare la concurs trebuie să fie simple: invită participantele să dea like paginii tale, să distribuie postarea și să-și eticheteze prietenele. Promovează concursul pe toate canalele tale de social media și utilizează hashtaguri relevante pentru a ajunge la o audiență mai largă. Asigură-te că anunți câștigătoarea într-un mod transparent și repetă giveaway-urile la intervale regulate pentru a menține interesul publicului.

Colaborează cu influenceri din domeniul beauty sau folosește campanii de publicitate plătite

 

Pentru a te propulsa în fruntea industriei cât mai rapid, ia în considerare organizarea unor colaborări avantajoase cu persoane cunoscute. Alege influenceri din sfera beauty care se aliniază perfect cu publicul tău țintă și oferă-le produse gratuite, vouchere sau bani în schimbul promovării autentice și creative a afacerii tale de lash artist pe platformele lor. Creează o conexiune reală cu audiența influencerului prin conținut captivant și relevant.

De asemenea, poți alege să investești în campanii de publicitate plătite pe platforme de social media precum Facebook, Instagram sau TikTok. Definește-ți publicul țintă cu precizie și setează un buget adecvat. Concepe anunțuri atractive și persuasive care te vor diferenția de competitori. Spre exemplu, dacă folosești anumite produse pentru laminarea genelor și a sprâncenelor, evidențiază acest lucru prin mesajele transmise. Utilizează opțiunile de targetare avansată pentru a ajunge la cei mai receptivi potențiali clienți. Monitorizează îndeaproape campaniile și optimizează-le constant pentru a maximiza rezultatele și pentru a obține rezultate semnificative. Combinând în mod strategic colaborările cu influenceri și campaniile de publicitate plătite, te vei bucura de o creștere a vizibilității afacerii tale, a traficului pe website și a numărului de cliente fidele.

Așadar, dacă vrei să te promovezi ca lash artist, postează constant, interacționează cu audiența ta și fii mereu la curent cu tendințele. Transformă fiecare sesiune de aplicare a genelor într-o operă de artă share-uibilă și vei vedea cum succesul pe social media se va traduce prin numeroase programări la salonul tău. Desigur, pentru a le oferi clientelor tale cele mai bune rezultate, alege întotdeauna extensii de gene și accesorii de calitate din colecția Barhat!