Extensiile de gene pot fi o alegere potrivită pentru persoanele care-și doresc să obțină un aspect natural și un volum mărit al genelor, fără să mai fie nevoie să aplice rimel. Totuși, cele cu ochii sensibili care beneficiază de această procedură pot experimenta iritații oculare, reacții alergice și lăcrimarea ochilor. 

 

Aproape toți lash artiștii au de-a lungul carierei lor cliente cu ochii sensibili sau care dezvoltă o reacție alergică la adezivul pentru gene. Pentru a le oferi acestora servicii calitative, adaptate nevoilor lor, este necesar să cunoști anumite tehnici de aplicare, precum și cele mai potrivite produse pentru ochii sensibili. Află în continuare ce poți face pentru a le asigura clientelor o experiență cât mai plăcută la salon. 

Ce declanșează sensibilitatea ochilor

Există câteva cauze pentru care o persoană experimentează sensibilitate la nivelul ochilor atunci când aplici extensiile de gene. 

 

Prima cauză este disconfortul. Unele persoane nu se simt confortabil atunci când cineva se află în apropierea ochilor lor, motiv pentru care nu se pot opri din a-și mișca pleoapele sau a-și deschide ochii. În această situație se poate produce lăcrimarea ochilor ca răspuns involuntar, ceea ce face ca adezivul să nu se lipească în mod corespunzător. 

 

A doua cauză este o posibilă alergie pe care clienta o are la lipiciul pe care îl folosești. Reacția poate să difere de la o persoană la alta, dar se poate manifesta prin mâncărimi, roșeață, umflături și chiar senzație de arsură. Adesea, reacția dispare de la sine în 24 sau 48 de ore, adică după ce produsul se întărește complet. 

Sfaturi pentru aplicarea extensiilor de gene la o persoană cu ochii sensibili

Curăță pleoapele clientei 

Înainte de a începe un set complet sau o umplere a genelor, este important să îndepărtezi eventualele reziduuri de uleiuri sau machiaj rămase pe piele. Mișcările pe care le faci trebuie să fie blânde, însă poate fi o idee bună să lași clienta să se demachieze atunci când are ochii foarte sensibili. În acest mod poate controla câtă presiune aplică pleoapelor. 

 

În cazul în care clienta nu este machiată, poți să-i pui la dispoziție o dischetă de bumbac sau un șervețel pentru a îndepărta uleiurile de la nivelul ochilor. După curățarea genelor naturale și a pleoapelor, asigură-te că ochii acesteia sunt uscați. 

Aplică strategic patch-urile pe genele inferioare

Plasturii sau benzile pentru gene pot amplifica sensibilitatea ochilor, dar o poate și preveni. Asigură-te că aplici patch-urile cu prudență, fără să-i întinzi pielea sau să folosești prea multe straturi întrucât pot provoca și mai multă iritație atunci când le îndepărtezi. 

 

Este recomandat să folosești o bandă fină, antiiritantă, special fabricată pentru pielea sensibilă.  În cazul în care banda este prea puternică, înlătură o parte din adezivitate înainte de a o aplica, punând-o pe dosul mâinii de câteva ori.

 

Sursă foto: Shutterstock

Evită să vorbești cu clienta pentru a preveni mișcarea ochilor

Oricât de mult ne place să discutăm cu clientele, încearcă pe cât posibil să porți discuții înainte sau după efectuarea procedurii de înfrumusețare. Din momentul în care începi aplicarea genelor, îi poți explica clientei că ochii noștri tind să se miște și să se deschidă involuntar în timp ce vorbim. Acest lucru va duce, în cele din urmă, la și mai multă iritare, întrucât vaporii din lipici îi vor face ca ochii să lăcrimeze. 

Ai grijă ce lipici de gene folosești

Lipiciul de gene poate cauza iritații la nivelul ochilor. Atunci când alegi un astfel de produs, verifică-i ingredientele. Cele mai comune surse ale reacțiilor alergice vin de la cinoacrilat, carbon black (carbon tehnic), latex și formaldehidă. 

 

În cazul în care clienta știe că are alergie la una sau mai multe dintre aceste substanțe, optează pentru un lipici de gene care nu le conține sau alege un adeziv pentru gene potrivit ochilor sensibili. Atunci când îl aplici, utilizează o cantitate mică. Cu cât ai mai mult produs pe extensie, cu atât există șanse mai mari ca acea persoană să dezvolte o reacție alergică. 

Aplică extensiile de gene cu grijă

Așază extensia puțin mai în spate față de linia genelor, cu cel puțin un milimetru. Odată ce ajungi cu lipiciul aproape de pielea pleoapei, clienta este mai susceptibilă de simți o senzație de arsură. 

 

De asemenea, evită să aplici gene prea dese sau prea groase unei cliente cu ochii sensibili. Un set prea gros de gene, pe lângă faptul că reprezintă o sarcină grea pentru ochii acesteia, îi pot deteriora genele naturale și pot duce la o cădere prematură ale acestora. Asigură-te că ai în trusă mai multe pensete pentru extensiile de gene, astfel încât să ai de unde să o alegi pe cea care te ajută la efectuarea unei lucrări rapide, fără prea multe încercări de prindere. 

Cumpără gene false pentru ochi sensibili

Pe piață există diferite seturi de gene, de diverse grosimi, lungimi și curburi. Pe lângă acestea, ai la dispoziție și gene create din materiale de ultimă generație, flexibile, moi și antialaergenice. Acestea sunt mai potrivite pentru persoanele cu ochii sensibili deoarece pot ajuta la crearea unor curburi frumoase, fără să fie o provocare pentru pleoape. 

 

În final, poți ține cont de aceste recomandări când aplici extensii de gene unor cliente cu reacții alergice minore sau sensibilitate ușoară a ochilor. În cazul în care acestea au ochii foarte sensibili, efectuarea procedurii de înfrumusețare poate duce la înrăutățirea reacției, iar ignorarea simptomelor poate reprezenta un risc major pentru client. Apoi, asigură-te că ai în colecție gene false pentru ochii sensibili și accesorii de bună calitate pentru a preveni apariția disconfortului.