Dorești să îți modifici forma naturală a sprâncenelor sau vrei ca acestea să fie mereu aranjate fără machiaj? Microbladingul ar putea fi soluția ideală pentru tine. Află din articolul nostru toate informațiile necesare: ce este tehnica microblading, care sunt etapele și cât durează procesul de microblading și când este indicată această procedură.
Microblading: Ce este, cât durează și în ce constă procesul?
Principalele avantaje ale tehnicii microblading
Care sunt etapele procedurii de microblading
Cât durează procesul de microblading?
Când este indicată procedura de microblading?
Cât durează rezultatele microblading-ului?
Ce este microblading-ul?
Procedura de microblading este o tehnică manuală avansată de reconstrucție a sprâncenei, aplicată fără ajutorul unui aparat și care produce un efect foarte natural. Efectul firelor de păr aplicate care sunt similare cu cele naturale este obținut prin utilizarea unui instrument special și pigmenților de diferite tonuri.
Acest efect este foarte asemănător cu cel al firelor de par din sprânceana naturală. Tehnica se adresează în mod expres clienților care vor rezultate perfecte, însă mai este folosită și pentru a reface complet forma sprâncenei în cazul în care nu există aproape deloc sprâncene sau acestea sunt foarte subțiri.
Principalele avantaje ale tehnicii microblading
Dacă nu ești suficient de hotărâtă în privința acestei tehnici de înfrumusețare, iată câteva dintre cele mai importante aspecte pe care să le ai în vedere:
-
Procedura este mai puțin dureroasă și mai rapidă decât cea realizată cu ajutorul unui aparat;
-
Se obține un rezultat foarte natural;
-
Nu arată a tatuaj;
-
Acele de unică folosință sunt de 3 ori mai subțiri decât cele folosite în cadrul unor aparate, tocmai de aceea firele “desenate” sunt identice cu cele naturale;
-
Pigmentul folosit nu își schimbă culoarea, ci doar intensitatea în timp.
Imaginea poate fi descărcată de aici.
Care sunt etapele procedurii de microblading
Înainte de a vorbi despre etapele propriu-zise ale procedurii de microblading, este necesară o consultație între client și specialist în care să fie identificate nevoile și rezultatele dorite. După aceea, sprâncenele vor fi măsurate pentru a stabili cea mai potrivită formă în funcție de trăsăturile feței. Nu în ultimul rând, se va stabili de comun acord și culoarea utilizată, astfel încât să corespundă cât mai bine firului natural de păr.
Pentru că microbladingul produce un oarecare disconfort, la fel precum depilatul sau pensatul, este nevoie de aplicarea unui anestezic, care poate fi reutilizat pe parcurs în funcție de nivelul de toleranță al clientului.
Etapele procedurii sunt următoarele:
-
Zona de lucru va fi dezinfectată, iar forma sprâncenelor va fi desenată cu creionul așa cum s-a stabilit. Următorul pas este trasarea firelor în interiorul conturului realizat;
-
Cu ajutorul unei oglinzi, clientul va verifica dacă există nevoie de corecturi în ceea ce privește forma;
-
Pigmentul ales va fi aplicat asupra ambelor sprâncene prin masaj, după care va fi lăsat să acționeze timp de aproximativ 10 minute. Zona va fi curățată, iar rezultatul obținut va fi analizat;
-
După aproximativ o lună de zile, clientul va reveni pentru o ședință de retuș, în care se va relua procedura de microblading. Se va completa cu pigment sau fire în locurile unde acestea s-au estompat.
Cât durează procesul de microblading?
Pentru a putea calcula durata procesului de microblading, trebuie să luăm în considerare etapa de consiliere și de semnare a unui formular în care clientul este informat cu privire la contraindicațiile acestui procedeu. De exemplu, clientul nu are voie să consume cafea, băuturi alcoolice sau energizante în ziua în care se realizează procedura. Mai mult decât atât, specialistul are nevoie de informații despre starea de sănătate a clientului, pentru a stabili de comun acord dacă procedura este potrivită.
După aceea, urmează prezentarea în detaliu a procedurii și simularea printr-un desen la nivelul sprâncenelor pentru a cădea de acord asupra rezultatului final.
O altă etapă importantă este anestezierea externă, care necesită un timp de 30-40 de minute pentru a-și face efectul. Acesta timp poate fi utilizat pentru a discuta cu privire la culoarea potrivită sau alte detalii. Cu toate acestea, procesul de microblading în sine durează mai puțin decât pașii care îi sunt premergători.
Pe scurt, procesul de microblading ar trebui să dureze în jur de 2 ore, însă acest lucru poate să difere de la un client la altul.
Când este indicată procedura de microblading?
Există mai multe tipuri de situații în care microbladingul poate fi de ajutor.
-
De exemplu, în cazul persoanelor care s-au pensat excesiv un timp îndelungat, iar firele naturale de păr nu mai cresc ca înainte. Poți umple acele goluri sau poți obține o formă cu totul nouă cu ajutorul procedeului de microblading;
-
O altă situație o reprezintă persoanele care își doresc sprâncene mai bogate, care să le evidențieze mai bine ochii. Tocmai pentru că microbladingul este un procedeu manual, rezultatul va fi unul foarte natural și plăcut la aspect;
-
Un alt caz posibil îl reprezintă existența unor cicatrici în zona sprâncenelor, însă este important de avut în vedere că pigmentul nu va rezista dacă este vorba despre cicatrici cheloide;
-
De asemenea, asimetriile vizibile ale feței pot fi corectate prin procedeul de microblading;
-
Nu în ultimul rând, acest procedeu se adresează persoanelor care nu au aproape deloc sprâncene naturale sau ale căror formă naturală le dezavantajează chipul.
Imaginea poate fi descărcată de aici.
Cât durează rezultatele microblading-ului?
Ceea ce trebuie să ai în vedere, la fel ca în cazul extensiilor de gene, este faptul că rezistența în timp a microbladingului depinde foarte mult de îngrijirea pe care o acorzi sprâncenelor tale.
Totodată, ia în considerare că în primele două săptămâni de la ședința inițială, culoarea acestora se va estompa cu 40%. Forma și culoarea finală se vor obține la cea de-a două ședință, la care vei merge pentru retuș.
Pentru a te putea bucura cât mai mult timp de sprâncenele tale după microblading, trebuie să urmezi aceste indicații:
-
nu îndepărta cojițele care se formează în zona sprâncenelor
-
utilizează crema primită de la specialist dimineața și seara
-
nu folosi machiaj sau alte produce cosmetice în zona sprâncenelor
-
evită expunerea directă la soare timp de o lună după procedeu
-
evită transpirația și dușurile cu apă fierbinte în primele 10 zile după microblading
-
încearcă să nu dormi pe față în primele 10 zile
-
evită piscina, sauna sau înotul în primele 10 zile
Cu toate acestea, chiar și dacă respecți indicațiile specialiștilor, tipul tău de piele poate fi un factor determinant în durata pe care microbladingul o va avea. Persoanele cu tenul normal sau uscat se pot bucura de rezultatele procedeului până la 3 ani, în timp ce persoanele cu tenul mixt sau gras își pot păstra pigmentul în piele timp de aproximativ 2 ani.
Vestea bună este că, după ce ai trecut cu bine de procesul de vindecare, poți prelungi rezultatele microbladingului utilizând cremă cu SPF zilnic și evitând utilizarea exfolianților duri în zona sprâncenelor.
Sperăm că aceste informații ți-au fost utile și că te vor ajuta să iei cea mai bună decizie pentru sprâncenele tale.
Comentarii articol