Este normal ca tehnica ta să fie imperfectă atunci când ești la început de drum, însă, totodată, există anumite greșeli pe care ar fi bine să le eviți de la bun început. Cu puțină atenție și perseverență, cu siguranță vei ajunge un expert în domeniu în cel mai scurt timp. Până atunci, am pregătit pentru tine o scurtă listă cu erori ce nu trebuie să își aibă loc în practica ta. 

 

Ce să NU faci ca lash-artist aflat la început de drum

 

Mai jos, am adunat câteva dintre cele mai des întâlnite erori în meseria de lash-artist. Dacă ești atentă la aceste aspecte dinainte de a începe să preiei cliente, cu siguranță munca îți va fi cu mult ușurată, iar satisfacția acestora va fi mult mai sporită. Iată ce greșeli trebuie să eviți: 

 

  1. Nu aplica extensiile direct pe pleoapă

 

Dacă vei parcurge articolul nostru despre aplicarea corectă a extensiilor de gene, vei afla că acestea se aplică la 1mm față de rădăcina firului de păr. Prin urmare, nu este corect să aplici extensiile fir cu fir nici direct pe pleoapă, nici prea aproape de aceasta. Altfel, riști să produci iritații sau chiar inflamații ale ochiului, lucru care poate fi evitat dacă înveți să păstrezi distanța corectă. 

Singura excepție în acest caz o fac smocurile/buchețelele care se aplică direct pe pleoapă, însă diferența constă în faptul că nu se folosește un adeziv pentru gene semipermanente la aplicarea lor, ci unul care se dizolvă ușor la demachiere. 

  1. Nu refolosi instrumentele de lucru fără sa le sterilizezi

 

Nerespectarea normelor de igienă poate avea consecințe grave, ceea ce cu siguranță nu va face bine reputației tale ca lash-artist. De fiecare dată când folosești o periuță pentru a pieptăna genele clientei, indicat este să i-o oferi la sfârșitul ședinței. 

Când vine vorba despre pensete sau alte instrumente pe care le folosești constant în practica ta, este esențial să le sterilizezi după fiecare utilizare. Depozitează-ți instrumentele de lucru la loc sigur și răcoros și folosește un sterilizator UV sau cu aer cald atunci când este cazul.  

 

Sursa: https://www.freepik.com/free-photo/skillful-cosmetologist-lash-extension-procedure_17344037.htm#query=lash%20extension&position=3&from_view=search 

  1. Nu aplica o singură extensie pe mai multe gene naturale

 

Este extrem de important să izolezi corespunzător genele atunci când ești în etapa de aplicare. Dacă nu reușești să faci acest lucru sau utilizezi prea mult adeziv, riști ca extensiile sau genele naturale să se lipească între ele și să arate inestetic. Mai mult decât atât, ia în considerare faptul că extensiile fir cu fir înseamnă că o singură geană falsă va fi aplicată pe o geană naturală

Urmărește cu atenție procedeul de aplicare a extensiilor de gene și exersează pe un manechin înainte să programezi ședințe cu clientele. Când vine vorba despre extensii de tip Hollywood, care necesită utilizarea tehnicii de volum, ai nevoie de o precizie mult mai mare pentru a aplica între 4 și 15 gene false pe o geană naturală. Nu prelua asupra ta un astfel de proiect dacă nu stăpânești încă suficient de bine tehnica aplicării fir cu fir. 

 

  1. Nu exagera lungimea și grosimea extensiilor alese

 

S-ar putea să existe situații în care clienta să îți ceară extensii cu o lungime sau o grosime mult prea mare pentru genele ei naturale. În calitate de lash artist, este important să faci o scurtă analiză a genelor naturale înainte de a trece la procedeul de aplicare. Anumite extensii se pot demonstra a fi prea voluminoase, ceea ce va conduce la disconfort și chiar iritații într-un timp foarte scurt.

De asemenea, extensiile de gene nepotrivite pentru clientă riscă să afecteze sănătatea genelor naturale și să influențeze negativ procesul lor natural de regenerare. Pentru a evita toate aceste lucruri, consultă-te de la început cu clienta până ajungeți împreună la un numitor comun. 

 

  1. Nu utiliza un adeziv care și-a schimbat culoarea sau consistența

 

Modul în care depozitezi adezivul pentru gene are un impact foarte mare asupra valabilității lui. De aceea, îți recomandăm să utilizezi un kit cu recipient de păstrare marca Barhat și să te asiguri că produsul este ferit de lumină și umiditate. Pentru și mai multă siguranță, poți folosi un higrometru cu termometru inclus, care să te ajute să identifici spațiul ideal pentru depozitare. 

În cazul în care observi că adezivul și-a schimbat culoarea sau consistența după ultima utilizare, nu încerca să îl folosești la aplicarea extensiilor de gene. Pe lângă faptul că riscul de apariție a iritațiilor este mult mai crescut pentru clientă, cel mai probabil extensiile nu se vor păstra suficient de bine în timp și acest lucru va dăuna profesiei tale. 

 

Ține cont de indicațiile pe care ți le-am oferit și încearcă să eviți greșelile din lista noastră. Pune igiena, siguranța și confortul pe primul loc și vei observa în timp o creștere în satisfacția clientelor tale.