Laminarea sprâncenelor este o procedură de îngrijire a sprâncenelor care le oferă un aspect uniform și mai definit. Acest tratament poate fi realizat la un salon de frumusețe și are o rezistență de până la 4-6 săptămâni.

Ce este laminarea sprâncenelor?

Laminarea sprâncenelor este un procedeu cosmetic care are ca scop modelarea și întărirea firelor de păr de pe sprâncene. Această tehnică este similară cu laminarea genelor, dar se concentrează pe zona sprâncenelor.

Prin aplicarea unui tratament special pe firele de păr de pe sprâncene, acestea devin mai netede, mai lucioase și mai ușor de aranjat. De asemenea, laminarea sprâncenelor poate oferi o formă mai definită sprâncenelor și poate ascunde firele de păr crescute în mod neuniform.

Acest procedeu poate dura între 30 de minute și o oră și poate avea rezultate care durează până la 4-6 săptămâni. Înainte de a începe tratamentul, un specialist în frumusețe va curăța și usca sprâncenele, apoi va aplica soluțiile pentru laminare: soluția de perming, soluția de fixing și soluția de nourishing.

Laminarea sprâncenelor poate fi o alegere excelentă pentru persoanele care doresc să își definească forma sprâncenelor și să își întărească firele de păr. De asemenea, acest procedeu poate fi ideal pentru persoanele care au sprâncene subțiri sau crescute în mod neuniform și doresc să le îmbunătățească aspectul.

Ce avantaje are laminarea sprâncenelor?

 • Sprâncene mai uniforme: Laminarea sprâncenelor îndreaptă firele de păr care cresc în direcții diferite, oferind un aspect uniform și mai definit sprâncenelor.

 • Timp economisit: Deoarece firele de păr rămân îndreptate și îngrijite pentru o perioadă mai lungă de timp, nu mai este nevoie să petrecii timp în fiecare dimineață încercând să îți aranjezi sprâncenele.

 • Hidratare: Solutia Nourish aplicata în timpul procedurii hidratează firele de păr, prevenind uscarea și reducând căderea acestora.

Ce dezavantaje are laminarea sprâncenelor?

 • Costul: Laminarea sprâncenelor poate fi o investiție mai costisitoare decât alte proceduri de îngrijire a sprâncenelor.

 • Durata limitată: Efectele laminării sprâncenelor pot dura până la 4-6 săptămâni, iar reținerea acestora necesită îngrijire regulată și repetarea procedurii.

 • Alergii: Persoanele cu sensibilități la produsele folosite (vopsele, oxidanți) în timpul laminării sprâncenelor pot suferi reacții alergice.

Produse necesare pentru laminarea sprâncenelor:

Printre produsele pentru laminarea sprâncenelor, amintim:

 1. Soluție de perming - această soluție este aplicată pe firul de păr și conține substanțe care hidratează și condiționează sprâncenele, dându-le un aspect mai îngrijit și aranjat.

 2. Soluție de fixare - această soluție este aplicată după soluția de laminare pentru a fixa forma sprâncenelor și a menține hidratarea.

 3. Soluție de nourishing - acest produs este utilizat pentru a hidrata sprâncenele după procesul de laminare și pentru a menține aspectul aranjat.

 4. Brush-uri pentru sprâncene - acestea sunt utilizate pentru a separa sprâncenele și pentru a aplica soluțiile.

Laminarea sprâncenelor - procedura pas cu pas

Laminarea sprâncenelor este un proces care se realizează într-un salon de frumusețe, cu ajutorul unui kit special de laminare. Acest proces poate ajuta la îmbunătățirea aspectului sprâncenelor, dându-le un aspect voluminos, curat și uniform. 

Iată pașii exacți pentru laminarea sprâncenelor:

 1. Curățarea și pieptănarea sprâncenelor. Ștergeți machiajul de pe sprâncene, curățați și degresați zona, apoi pieptănați-le. 

 2. Aplicați soluția de perming pentru a da forma dorită sprâncenelor. 

 3. Aplicați soluția de fixing pentru a fixa sprâncenele în poziția dorită.

 4. Vopsiți sprâncenelor în cazul în care este necesar.

 5. Aplicați soluția de nourish pentru vitaminizarea și hidratarea sprâncenelor.

 

Este recomandat să se testeze orice soluție sau produs înainte de a fi utilizat.

Cât durează rezultatele laminării sprâncenelor?

Răspunsul este unul subiectiv, deoarece rezultatele variază în funcție de tipul de păr și piele. De regulă rezultatele durează în jur de 5 și 7 săptămâni, fără să fie necesară o îngrijire specială a acestora. 

 

Întreținerea sprâncenelor laminate

Primele 24 de ore după laminarea sprâncenelor sunt cruciale pentru ca efectul să se stabilizeze și să nu fie denaturat. Evită apa, sauna, sala, sau orice altă activitate care implică apă, aburi sau transpirație la nivelul sprâncenelor. Totodată, evită să le machiezi sau să le demachiezi.

 

După cele 24 de ore, este recomandată pieptănarea zilnică a sprâncenelor în poziția în care au fost laminate și hidratarea zilnică folosind uleiuri sau creme hidratante.

Contraindicații pentru laminarea sprâncenelor

Laminarea sprâncenelor nu este indicată atunci când te afli în perioada de vindecare după micropigmentarea sprâncenelor, atunci când prezinți alergii, lezuni, acnee la nivelul pielii din zona sprâncenelor.

 

Sperăm că acest articol ți-a răspuns la întrebările pe care le ai în privința procesului de laminare a sprâncenelor.