Deși tehnica aplicării extensiilor de gene și calitatea produselor utilizate de către artiști a evoluat foarte mult de-a lungul timpului, există încă un număr redus de riscuri la care te supui atunci când apelezi la această tehnică de înfrumusețare. Majoritatea au legătură cu anumite condiții medicale pre-existente, însă de aceea este necesar să fii bine informată dinainte de a face acest pas.
La ce riscuri te expui când porți extensii de gene?
Care sunt riscurile purtării extensiilor de gene?
Care sunt riscurile purtării extensiilor de gene?
Înainte de a te programa pentru o sesiune de aplicare a extensiilor de gene, este esențial să te informezi cu privire la contraindicațiile acestei proceduri. Există câteva situații în care nu este indicat să apelezi la un astfel de serviciu, printre care se numără următoarele:
-
Dacă ai suferit intervenții chirurgicale în zona ochilor de curând;
-
Dacă suferi de blefarită sau afecțiuni similare ale ochilor;
-
Dacă suferi frecvent de alergii sau iritații în zona ochilor.
În ultimul caz enumerat, problema poate fi rezolvată prin utilizarea unor adezivi și produse de îngrijire special concepute pentru ochii sensibili și persoanele predispuse la reacții alergice. Testarea acestora va fi necesară înainte de a începe procedura propriu-zisă, astfel încât orice efecte adverse să poată fi prevenite.
Iată câteva dintre cele mai cunoscute riscuri ale purtării extensiilor de gene:
-
Reacții alergice
Există posibilitatea ca o reacție alergică să se manifeste la 24 sau chiar 48 de ore după aplicarea extensiilor de gene, astfel încât aceasta nu poate fi prevenită prin încercarea în prealabil a produselor, așa cum procedăm cu vopseaua de păr, de exemplu. Ingredientul care cauzează astfel de reacții cel mai adesea este formaldehida, care se regăsește în numeroase produse din categoria beauty.
Adezivul pentru extensiile de gene conține, în general, acest ingredient care poate cauza alergii. Cu toate acestea, există posibilitatea ca același produs să aibă drept urmare reacții neplăcute chiar și la câteva luni după utilizare. Întrucât urmările sunt adesea imprevizibile, este important să îi comunici lash-artistului tău despre existența unor experiențe similare din trecut, pentru a putea alege adezivul potrivit pentru tine.
În cazul în care reacția alergică persistă chiar și după înlăturarea extensiilor de gene, consultă de urgență un medic specialist pentru investigații suplimentare.
-
Inflamații sau infecții
În cazul în care nu este vorba despre o reacție a organismului la substanțele regăsite în produsele pentru gene, inflamațiile sau infecțiile pot apărea, în mare parte, din cauza îngrijirii precare a extensiilor după aplicare. De aceea, este esențial să respecți întocmai instrucțiunile primite de la lash-artistul tău, pentru a putea evita orice complicație care poate să apară.
Unul dintre cele mai importante aspecte când vine vorba despre îngrijirea extensiilor de gene este curățarea zilnică a acestora. Precum în cazul genelor naturale, pe parcursul unei zile, numeroase particule de praf, bacterii sau reziduuri de machiaj se pot depune în zona ochilor. Pentru că nu te poți scărpina sau freca în această zonă, este nevoie să cureți extensiile cu gentilețe, folosind un cleanser special și o periuță pentru rimel de unică folosință.
Sursa: FreePik
-
Blocarea genelor în ochi
După cum genele noastre naturale cad, urmând un proces propriu de regenerare, apare riscul ca acestea să ne pătrundă în ochi și să cauzeze disconfort sau iritare. În mod similar, extensiile de gene fir cu fir urmează și ele acest proces, diferența constând în faptul că acestea cad împreună cu urma de adeziv de la rădăcină.
În astfel de situații, riscul este acela ca o extensie să rămână blocată în ochi timp de mai multă vreme pe parcursul unei zile, iar efectele cauzate ar putea fi mai puternice decât în cazul unei gene obișnuite. Dacă te afli în această situație și senzația că ai ceva în ochi persistă, adresează-te cât mai repede medicului oftalmolog.
-
Pierderea genelor naturale
În pofida credințelor populare, aplicarea extensiilor de gene în sine nu cauzează pierderea firelor naturale de păr. În schimb, dacă nu le îngrijești cu răbdare și responsabilitate și, mai ales, dacă încerci să le dai singură jos pentru a economisi un drum până la salon, riști să cauzezi deteriorarea permanentă a genelor tale.
Este esențial să te întorci la salon atunci când vrei să iei o pauză de la purtarea extensiilor de gene și să îl lași pe lash-artist să folosească un kit special pentru îndepărtarea acestora pentru a evita afectarea firului natural de păr. De asemenea, dacă porți extensiile mai mult timp decât este indicat sau dacă apelezi la serviciile unei persoane neacreditate, riscul devine cu atât mai mare.
Prin urmare, riscurile purtării extensiilor de gene depind foarte mult de modul în care alegi să le îngrijești în urma aplicării. Cu excepția reacțiilor organismului la substanțe precum formaldehida, extensiile de gene reprezintă o procedură sigură, nedureroasă și care nu aduce cu sine efecte nedorite.
Comentarii articol