Întreținerea extensiilor de gene: Ce presupune, etape principale

 

 

Durata și rezistența în timp a extensiilor tale de gene depinde foarte mult atât de profesionalismul lash artist-ului, cât și de modul în care le îngrijești. Acestea pot rămâne într-o condiție perfectă până la 4 săptămâni, după care este necesară o ședință de întreținere. Descoperă din articolul nostru ce presupune acesta și care sunt etapele principale. 

 

Când trebuie să programezi o ședință de întreținere?

 

Procesul de regenerare a genelor naturale are loc în continuare, chiar și atunci când ai extensii de gene. Acest lucru înseamnă că firele vor cădea, odată cu rădăcinile naturale, pentru a face loc altora noi să crească. Există și alte motive pentru care extensiile fir cu fir se pot desprinde: nu te-ai demachiant suficient de bine sau ai folosit un demachiant care conține ulei, ai tenul gras sau adezivul utilizat la aplicare nu a fost de la bun început suficient de rezistent. 

Indiferent care este motivul, atunci când vei observa că extensiile încep să cadă împreună cu firele naturale de păr din ce în ce mai des, este important să îți programezi o ședință de întreținere. În general, acest lucru este necesar după 3-4 săptămâni de la aplicare. 

Care sunt etapele întreținerii extensiilor de gene?

 

În funcție de nevoile clientului, ședința de întreținere poate presupune completarea locurilor goale rămase sau reaplicarea extensiilor fir cu fir pe întreaga suprafață. Anumiți lash artiști fac o distincție între cele două servicii - completare sau întreținere

Dacă este vorba despre completare, nu se va interveni asupra aplicării anterioare, iar acest proces este unul de scurtă durată comparativ cu întreținerea. În schimb, la o ședință de reaplicare, genele vor fi intens curățate, iar extensiile crescute odată cu firele naturale de păr vor fi îndepărtate. Primul pas este degresarea zonelor de printre gene, după care urmează reaplicarea propriu-zisă a altor extensii. 

Este posibil ca anumite extensii să rămână la locul lor în acest proces, adică exact acelea care și-au păstrat poziția inițială și rezistența.    

 

Sursa: https://www.pexels.com/photo/close-up-shot-of-woman-s-eye-3724431/ 

 

Ce poate fi schimbat la o ședință de întreținere?

 

Dacă o completare înseamnă doar aplicarea unor noi extensii în golurile apărute natural odată cu procesul de regenerare al genelor, în cadrul unei ședințe de întreținere pot fi modificate anumite aspecte, dacă își dorește clienta. Singurul lucru care nu poate fi modificat este curbura genelor, pentru care ar fi necesară îndepărtarea completă a extensiilor și reaplicarea lor de la început. 

În schimb, lash artist-ul tău poate schimba forma sau volumul extensiilor. În cazul în care te-ai hotărât că vrei ca genele tale să arate diferit, poți alege dintr-o gamă largă de forme disponibile atunci când mergi la întreținere. Este posibil și să existe nevoie de mai multe astfel de ședințe pentru a ajunge la forma dorită inițial. Trebuie să iei în considerare faptul că orice formă de extensii va arăta diferit pe fiecare chip în parte, așa că dacă te-a nemulțumit acest aspect la început, poți face modificări pe parcurs.

Când lash artist-ul alege forma și volumul genelor, ia în considerare factori precum lungimea genelor naturale și forma feței clientului. Dacă sunt aplicate extensii mult prea voluminoase pentru pleoape, acestea se vor desprinde în scurt timp, provocând neplăceri.

De aceea, este important să stabilești de comun acord cu profesionistul care formă și ce volum al extensiilor este cel mai potrivit pentru tine și să ai răbdare să ajungi la rezultatul dorit în timp. Mai ales dacă este prima dată când apelezi la extensiile fir cu fir, este important să înțelegi că idealul tău nu poate fi întotdeauna atins de la prima ședință. 

 

Cât durează o ședință de întreținere?

 

Dacă vrei să îți organizezi eficient timpul și să estimezi dinainte cam cât ar dura o astfel de ședință, trebuie să iei în calcul anumiți factori precum complexitatea lucrării și schimbările pe care vrei să le faci propriu-zis. Un alt lucru demn de luat în considerare este perioada de timp care s-a scurs de la aplicare sau ultima ședință de întreținere. Dacă lași prea mult timp să treacă, reaplicarea extensiilor va dura mai mult timp, în funcție și de dexteritatea lash-artistului. 

Perioada maxima după care ar trebui să vii neapărat la întreținere este de 6 săptămâni, în funcție și de rezistența naturală a genelor tale și cât durează procesul de regenerare. Nu depăși această perioadă deoarece adezivul rămas pe extensii își va pierde rezistența și vei fi nevoită să le aplici cu totul, de la zero. 

În medie, ședința de întreținere durează în jur de două ore. Trebuie să știi că după aceea vei fi nevoită să urmezi aceiași pași de îngrijire a extensiilor de gene precum la prima aplicare. Ferește-te de apă în primele 48 de ore, nu atinge zona ochilor și nu te expune la condiții de mediu neprielnice, cum ar fi un vânt puternic. 

 

Sperăm ca informațiile pe care ți le-am oferit să îți fie de folos și să te ajute să înțelegi mai bine care este procesul de întreținere a extensiilor de gene. Ține cont de recomandările noastre și nu amâna ședința de întreținere prea mult timp!