Aplicarea cu succes a extensiilor de gene este o adevărată artă, însă pentru a excela în această profesie, un lash artist profesionist trebuie să aibă acces la instrumente și echipamente de înaltă calitate. De la extensii de gene variate și adezivi specializați până la instrumente de precizie și echipamente pentru amenajarea spațiului, fiecare element contribuie la rezultatul final: look-uri cu gene lungi, dese și frumoase. Dacă vrei să oferi cele mai bune servicii în acest domeniu, ți-am pregătit mai multe informații despre materialele și echipamentele de care vei avea nevoie!

Extensii de gene, adezivi și soluții

 

Pentru o bună desfășurare a procesului de lucru vei avea nevoie, în primul rând, de extensii de gene și diverse consumabile. Extensiile de gene fir cu fir sunt elementul de bază al oricărei sesiuni de aplicare a genelor și se găsesc într-o varietate de dimensiuni, curburi și culori.

Un lash artist profesionist trebuie să aibă în arsenalul său o gamă diversificată de extensii de gene pentru a satisface o gamă cât mai largă de nevoi. Dimensiunile acestora pot varia de la lungimi reduse, precum 6 sau 8 mm până la variante de 15 mm sau mai mult. Include în colecția ta diverse curburi, precum L, J, C sau D, astfel încât să poți crea atât look-uri naturale, cât și dramatice. Culoarea cea mai populară este negrul, însă este recomandat să ai în arsenal și nuanțe de maro sau blond, precum și culori vibrante, potrivite pentru look-uri speciale sau de festival.

Adezivul este un alt element esențial în procesul de aplicare a extensiilor de gene. Alege o formulă de înaltă calitate, care să fie, totodată, și ușor de aplicat. Nu uita să ții cont de timpul de uscare. Un timp de uscare mai mic poate accelera procesul, însă este potrivit doar dacă ai suficientă experiență și îndemânare. Adezivii cu un timp de uscare mai mare îți vor oferi mai multă flexibilitate dacă ești la început.

Pentru aplicarea corectă a extensiilor fir cu fir, vei avea nevoie și de un primer. Acesta ajută la pregătirea genelor naturale, îmbunătățind aderența extensiilor. Alege o formulă de calitate, care să fie potrivită pentru piele și să nu provoace iritații sau alergii.

Instrumente de lucru

 

Instrumentele pentru extensii de gene care nu trebuie să lipsească din trusa unui lash artist profesionist includ:

Pensete

Există diferite tipuri de pensete, cum ar fi cele cu vârf drept, curbat sau înclinat, fiecare cu avantaje specifice. De exemplu, penseta cu vârf curbat este ideală pentru aplicarea extensiilor pe genele naturale, în timp ce penseta cu vârf drept poate fi folosită pentru fixarea acestora în mod precis sau pentru izolarea genelor naturale. Este important să alegi pensete de calitate, care să ofere o prindere fermă, să poată fi dezinfectate cu ușurință și să asigure o manevrare ușoară.

Periuțe

Periuțele sunt folosite pentru a pieptăna și aranja extensiile de gene atât pe durata aplicării cât și după. Alege periuțe cu peri moi și flexibili pentru a evita deteriorarea genelor și pentru a oferi o îngrijire adecvată. Poți opta pentru variante cu capăt din silicon, asemănătoare celor folosite pentru aplicarea rimelului.

Aplicatoare

Pe durata procesului de aplicare sau îndepărtare a extensiilor de gene sunt necesare și diverse tipuri de aplicatoare. Acestea sunt utile pentru aplicarea anumitor soluții sau geluri și trebuie să fie ușor de manevrat pentru a asigura o precizie optimă.

Echipamente și accesorii pentru amenajarea spațiului

 

Cu siguranță îți dorești ca spațiul în care îți desfășori activitatea să ofere un grad de confort cât mai înalt, atât ție, cât și clientelor care îți trec pragul. Pentru aceasta, vei avea nevoie de mobilier adecvat. În primul rând, o masă de lucru stabilă și confortabilă este necesară pentru a-ți permite să lucrezi în mod eficient și precis. La aceasta, poți adăuga și o pernă care să ofere suport adecvat pentru gât și cap, astfel încât clientele să se simtă relaxate pe toată durata procedurii. Un scaun ergonomic este, de asemenea, esențial dacă vrei să te bucuri de o postură corectă și să previi disconfortul sau durerile de spate pe durata programului.

Pe lângă mobilier, iluminarea corespunzătoare este foarte importantă în amenajarea unui spațiu de lucru adecvat. O iluminare corectă te va ajuta să eviți erorile și să obții rezultate excelente. Poți avea nevoie de o lampă cu lupă sau de o lampă cu lumină LED cu stativ, pentru o vizibilitate optimă și suficientă claritate în timpul lucrului.

De asemenea, pentru a menține igiena în spațiul de lucru, va trebui să investești în echipamente pentru sterilizare, cum ar fi un sterilizator pentru pensete și alte instrumente metalice. Prin utilizarea unor instrumente curate și sterilizate la fiecare sesiune vei preveni cu succes infecțiile și iritațiile la nivelul ochilor.

Sfaturi pentru îmbunătățirea tehnicii de lucru

Dacă vrei să-ți îmbunătățești tehnica de lucru și să oferi în mod constant rezultate impecabile, iată câteva sfaturi utile:

  • Pregătește-ți spațiul de lucru înainte de fiecare programare - asigură-te că toate instrumentele și produsele sunt pregătite și gata de utilizare înainte de a începe o sesiune de lucru. Astfel, vei economisi timp și îți vei spori eficiența;
  • Învăță în mod continuu - industria extensiilor de gene și a înfrumusețării, în general, este în continuă schimbare, iar tehnologiile și tendințele evoluează în permanență. Participă la cursuri de specialitate pentru a fi mereu la curent cu cele mai noi tehnici și produse;
  • Discută cu alți specialiști în domeniu - poate fi extrem de util să schimbi idei și tehnici de lucru cu alți specialiști în domeniu. Astfel, vei reuși să eviți greșelile unui lash artist la început de drum și să te dezvolți din punct de vedere profesional;
  • Comunică eficient cu clientele tale - încearcă să înțelegi nevoile și preferințele fiecărei persoane și clarifică toate detaliile încă de la început pentru a te asigura că obții rezultatele dorite;
  • Acordă atenție igienei - curățenia și igiena sunt cruciale în domeniul extensiilor de gene. Asigură-te că instrumentele pe care le folosești sunt curate și sterilizate în mod corespunzător pentru a evita complicațiile și infecțiile;

Așadar, un lash artist profesionist are nevoie de mai mult decât talent și abilități practice. Pentru a oferi cele mai bune servicii, este esențial să dispui de produse, echipamente și instrumente adecvate, de la extensii de gene de înaltă calitate, adezivi și soluții, până la mese de lucru și soluții de iluminat. Vei găsi întotdeauna opțiuni de calitate pe barhat.ro! Ține cont de sfaturile noastre și vei reuși să pui la punct un spațiu de lucru ce răspunde perfect nevoilor tale și ale clientelor!