Ochelarii de vedere nu trebuie să fie niciodată un impediment când vine vorba despre aplicarea extensiilor de gene! Atât clienta, cât și tehnicianul, pot ajunge la un numitor comun referitor la lungimea extensiilor, astfel încât ochelarii să nu creeze ulterior un disconfort. Descoperă câteva sfaturi utile în acest sens din articolul nostru. 

 

Cum porți extensii de gene cu ochelari de vedere

 

Multe cliente se dau înapoi de la a programa o ședință pentru aplicarea extensiilor de gene fir cu fir din teama că ochelarii de vedere pot reprezenta o problemă. Nimic mai fals! Tot ce ai de făcut este să îți aduci ochelarii la prima întâlnire cu lash-artistul tău și astfel veți putea stabili împreună cât de lungi vor fi genele tale, astfel încât să nu depășească linia ramei și a lentilelor. Alegerea dimensiunii corespunzătoare, în funcție și de fizionomie, este aspectul esențial de care ambele persoane trebuie să țină cont. Iată alte câteva sfaturi care pot fi de ajutor:

 

  1. Alege curbura și grosimea potrivite

 

Pentru a scăpa de teama că extensiile de gene se vor atinge de ramele ochelarilor și îți vor provoca disconfort, alege o variantă mai curbată și mai groasă de extensii. În articolul nostru, “Tot ce trebuie să știi despre extensiile de gene: Care este procedura?”, vorbim despre tipurile de extensii existente. Desigur, grosimea acestora trebuie să fie potrivită și pentru grosimea genelor naturale, însă toate aceste aspecte vor fi discutate în cadrul ședinței de consultanță. 

Curburile variază de la J la L+ și M. Stabilește împreună cu lash-artistul o variantă intermediară, în funcție și de dorințele tale. Ia în considerare faptul că extensiile de gene mai curbate vor ocupa mai mult loc pe verticală, decât pe orizontală, ceea ce contribuie la creșterea intensității privirii fără să atingă rama ochelarilor. 

 

  1. Ajustează ochelarii în funcție de extensiile de gene

 

Dacă te gândeai să îți schimbi ochelarii în viitorul apropiat, cu atât mai bine! Îți recomandăm să mergi în magazin pentru a proba modele cu forme rotunde și curbate, cele mai eficiente atunci când vrei să te asiguri că extensiile de gene nu îți vor crea un disconfort în contact cu aceștia. Orientează-te după această formă și atunci când vine vorba despre ochelarii de soare, pentru a-ți asigura confortul în orice situație.

De asemenea, îți poți ajusta ochelarii de vedere sau de soare actuali, cu ajutorul unui optician. Înclinarea lor este, în general, concepută astfel încât baza să fie cât mai apropiată de față, iar partea de sus cât mai depărtată. Cele mai multe modele de ochelari pot fi ajustate în funcție de nevoile purtătorului, așa că merită să faci o încercare atunci când treci pe lângă o optică medicală. 

 

Alte sfaturi

 

Faptul că porți ochelari de vedere în viața de zi cu zi ar putea fi chiar un real avantaj atunci când ai extensii de gene. Lentilele vor mări impactul acestora, iar ochii tăi vor părea mai intenși și bine încadrați pe față. Cu toate acestea, este important ca măsurătorile să fie efectuate corect de către lash-artist, înainte de a începe procedeul de aplicare.

Dacă există fricțiune constantă între extensii și ramele ochelarilor, genele tale pot fi deteriorate, indiferent de calitatea adezivului utilizat sau tehnica aplicată. Cea mai bună soluție este aceea de a utiliza extensii de gene de lungime medie, care să pună mai mult accentul pe colțurile ochilor decât pe centrul acestora. Forma “cat eye” ar putea fi potrivită pentru tine, cum, de altfel, este potrivită pentru majoritatea tipurilor de fețe. 

 

Soluții alternative

 

Dacă nu reușești să găsești echilibrul pe care ți-l dorești între purtarea extensiilor de gene și a ochelarilor simultan, consultă-te cu medicul oftalmolog și optează pentru setul de lentile de contact potrivit pentru tine. Atenție, însă! Acestea nu trebuie purtate în timpul ședinței de aplicare a extensiilor de gene, însă le poți utiliza cu ușurință după aceea. 

Atunci când alegi această variantă, este important să ții cont cu și mai multă conștiinciozitate de regulile de îngrijire a extensiilor de gene acasă. Evită frecarea în zona ochilor, demachiază-te zilnic, cu grijă și nu utiliza produse cosmetice pentru ten pe bază de ulei. Curăță-te bine pe mâini înainte de a aplica sau a da jos lentilele de contact și, atunci când este nevoie să îți pui picături, deschide larg ochiul astfel încât extensiile să nu fie afectate. 

Nu ar trebui să resimți niciun disconfort dacă porți lentile de contact și ai extensii de gene fir cu fir în același timp. Curbura extensiilor este la fel de importantă și în acest caz, deoarece firele de păr ar trebui să fie cât mai îndepărtate de centrul ochilor. 

Dacă porți deja lentile de contact sau alternezi utilizarea acestora cu ochelarii de vedere, expune-i lash-artistului tău aceste detalii la prima întâlnire pentru a putea stabili de comun acord care sunt extensiile potrivite pentru tine.