Extensiile de gene îți oferă un aspect atrăgător și plin de farmec, însă, în unele cazuri, pot produce și anumite efecte secundare. Înainte să apelezi la această procedură de înfrumusețare, trebuie să știi care sunt acestea și ce măsuri poți lua astfel încât să le eviți cu succes. Pentru a-ți veni în ajutor, ți-am pregătit o serie de informații detaliate despre cele mai comune efecte nedorite. Iată care sunt acestea și ce poți face în fiecare caz, astfel încât să te bucuri întotdeauna de gene frumoase și sănătoase!

Alergii și sensibilitate

Pentru aplicarea extensiilor de gene, tehnicianul tău va utiliza diverse soluții și adezivi pe bază de formaldehidă sau cianoacrilat. Acești compuși pot fi factori de risc pentru dezvoltarea unei alergii sau a unei sensibilități. De asemenea, extensiile propriu-zise sunt fabricate din fibre sintetice sau naturale, care pot cauza reacții la nivel local.

În cazul în care ai o piele sensibilă sau o predispoziție la alergii, există posibilitatea să te confrunți cu simptome precum mâncărimea, roșeața, umflarea pleoapelor sau iritația oculară. Dacă vrei să reduci riscul unei astfel de probleme, se recomandă efectuarea unui test cutanat înainte de procedură. Un tehnician calificat va aplica o cantitate mică de adeziv pe pielea din zona în care vor fi aplicate extensiile. Dacă în următoarele 24 de ore nu apar simptome sau semne de alergie sau sensibilitate, atunci procedura poate fi realizată în siguranță. 

Așadar, este important să alegi un tehnician calificat și să soliciți utilizarea celor mai buni adezivi pentru aplicarea extensiilor de gene. Pe piață există diverse formule hipoalergenice, create special pentru a preveni aceste probleme. În cazul în care apare, totuși, o alergie sau o sensibilitate, soluțiile și tratamentele includ îndepărtarea extensiilor de gene și utilizarea de tratamente medicale sau remedii naturale pentru a ameliora simptomele. Compresele reci pot diminua umflarea și iritația. Dacă dezvolți o alergie, nu ezita să consulți un medic pentru sfaturi și tratament adecvat!

Slăbirea genelor naturale

Există mai mulți factori care pot contribui la slăbirea genelor naturale în urma aplicării extensiilor de gene. În primul rând, frecarea constantă care poate avea loc între extensiile de gene și firele naturale poate cauza ruperea sau deteriorarea acestora. Alegerea unor extensii nepotrivite, cu o lungime sau o greutate prea mare poate cauza slăbirea genelor. Este important să alegi extensii de gene de calitate, cu o greutate redusă, pentru a minimiza acest risc.

În cazul în care lipirea extensiilor de gene se face în mod necorespunzător, iar mai multe gene naturale sunt prinse împreună, firele se pot rupe sau slăbi. Pentru a preveni această situație, alege un salon de încredere și un tehnician care are suficientă experiență și cunoștințe în domeniu pentru a-ți oferi o aplicare corectă.

Pentru a menține sănătatea genelor naturale în timp ce porți extensii, este, de asemenea, important să urmezi recomandările de îngrijire și întreținere. Evită produsele pe bază de ulei, piaptănă genele în mod regulat și curăță-le cu soluții speciale.

Infecții și inflamații

O igiena necorespunzătoare, utilizarea produselor nepotrivite sau aplicarea incorectă a extensiilor poate duce și la apariția unei inflamații locale sau chiar a unei infecții. Simptomele pot include roșeață, umflare, mâncărime, durere sau secreții. Dacă te confrunți cu aceste simptome, consultă imediat un medic specialist! În unele cazuri, tratamentul poate implica utilizarea de medicamente cu prescripție medicală, precum și îndepărtarea genelor fir cu fir cu ajutorul unor soluții specializate.

Cea mai eficientă modalitate de a preveni infecțiile și inflamațiile, este să alegi un salon profesionist, ce respectă cu strictețe normele de igienă și curățenie. Discută cu tehnicianul despre produsele utilizate și asigură-te că acestea sunt de calitate înaltă. De asemenea, întreabă dacă specialistul folosește accesorii de extensii de gene de unică folosință, care previn contaminarea încrucișată.

Rărirea sau căderea prematură a genelor naturale

 

Purtarea extensiilor de gene poate fi asociată și cu un risc mai mare de rărire sau cădere a firelor naturale. Acest lucru se datorează, de regulă, aplicării sau întreținerii necorespunzătoare a extensiilor de gene, însă poate fi asociată și cu anumite afecțiuni medicale. Pentru a evita aceste potențiale efecte, alege un tehnician cu experiență și calificări adecvate, care îți poate oferi sfaturi personalizate și urmează îndeaproape indicațiile privind curățarea și pieptănarea regulată a genelor. 

Dacă ai purtat extensii pentru o perioadă îndelungată, poate fi recomandat iei o pauză până la aplicarea unui nou set pentru a permite regenerarea firelor naturale și a evita problemele pe termen lung. De asemenea, încearcă să eviți utilizarea produselor care nu sunt ideale pentru extensii, cum ar fi rimelul rezistent la apă.

Senzație de disconfort

Pentru unele persoane, purtarea extensiilor de gene necesită o perioadă de adaptare. Dacă porți extensii pentru prima dată sau optezi pentru volume și lungimi prea mari, este posibil să resimți o anumită senzație de disconfort, care se poate reduce în timp. Totuși, este bine să iei în considerare faptul că extensiile de gene s-ar putea să nu fie cea mai bună opțiune sunt pentru toată lumea și că unele persoane pot avea o sensibilitate mai mare la produsele utilizate pentru această procedură. Discută cu un specialist înainte de a efectua procedura și cere un sfat personalizat. Dacă extensiile voluminoase sunt inconfortabile pentru tine, încearcă variante mai mici și mai ușoare.

În concluzie, extensiile de gene pot oferi un aspect impresionant, însă trebuie să ții cont și de posibilele efecte secundare. Cu ajutorul unor măsuri preventive, poți preveni aceste efecte nedorite și te poți bucura de un look spectaculos fără să-ți pui sănătatea în pericol.

Alege un tehnician de încredere, folosește produse de calitate și respectă instrucțiunile de îngrijire. Dacă observi orice semne de iritație sau alergie, consultă un specialist pentru a primi sfaturi și tratament adecvat!