Extensiile de gene oferă un look atrăgător, plin de feminitate și te pot face să te simți mult mai încrezătoare în tine. Rezultatul obținut depinde foarte mult, însă, de produsele folosite, dar și de tehnica de aplicare. De aceea, pentru un look armonios și de lungă durată este întotdeauna recomandat să apelezi la serviciile unui profesionist în domeniu. Dacă te gândești, totuși să-ți aplici extensiile fir cu fir acasă, te invităm să descoperi de ce acest lucru nu este recomandat.

Aplicarea extensiilor fir cu fir necesită experiență și îndemânare

Pentru a obține look-ul ideal cu ajutorul extensiilor de gene, ai nevoie de cunoștințe aprofundate, experiență în domeniu și multă îndemânare. Fiecare extensie trebuie să fie lipită individual de câte o geană naturală, la o distanță optimă față de pleoapă, pentru a evita iritațiile și pentru a obține un aspect cât mai natural. Dacă acest proces nu se realizează în mod corect, vei obține rezultate nesatisfăcătoare iar genele tale naturale pot avea de suferit.

Un profesionist va folosi întotdeauna instrumente adecvate și adeziv pentru gene de calitate înaltă, pentru a asigura o aplicare precisă și durabilă. În plus, datorită experienței, specialistul va ști ce produse sunt potrivite pentru tipul tău de gene și va putea ține cont de nevoile și preferințele tale.

Poate fi dificil să alegi tipul potrivit de extensii

Dacă încerci să îți pui gene fir cu fir acasă, poate fi dificil să alegi cel mai bun tip de extensii. Există o mare diversitate de extensii de gene disponibile pe piață, ceea ce poate crea confuzie atunci când încerci să le alegi pe cele potrivite ție. De asemenea, de cele mai multe ori, se folosesc mai multe tipuri și mărimi de extensii de gene pentru un aspect natural și armonios. Genele naturale dinspre colțul intern al ochiului tind să aibă dimensiuni mai mici decât cele din mijloc sau din colțul extern, de aceea și lungimea extensiilor trebuie adaptată. Alegerea greșită a grosimii și lungimii extensiilor poate provoca stres suplimentar asupra genelor naturale, ducând la slăbirea și căderea lor.

Pentru ca extensiile să se integreze cât mai bine printre genele tale naturale, culoarea și textura trebuie, de asemenea, alese cu mare grijă. Spre exemplu, chiar dacă extensiile de culoare neagră se numără printre cele mai populare opțiuni, s-ar putea ca cele în nuanțe de șaten sau blond să fie mai potrivite pentru tine, dacă pielea și părul tău sunt deschise la culoare. Alegerea potrivită poate fi dificil de realizat fără ajutorul unui expert.

Există riscul să lipești extensiile incorect

Unul dintre riscurile majore ale aplicării extensiilor de gene fir cu fir acasă este utilizarea necorespunzătoare a adezivului. Aceasta poate duce la rezultate nesatisfăcătoare și chiar la complicații. Utilizarea unui adeziv nepotrivit sau aplicarea incorectă a acestuia poate cauza probleme, precum lipirea genelor între ele sau lipirea extensiilor de pleoapă, ceea ce poate provoca disconfort sau chiar leziuni.

O altă problemă ce poate apărea pe parcursul aplicării genelor acasă este poziționarea incorectă a acestora. Dacă extensiile sunt lipite prea aproape de rădăcina genelor naturale sau nu sunt aliniate corect, poți obține un aspect neuniform, iar genele naturale pot deveni tensionate. În schimb, o persoană specializată în domeniu poate folosi un kit cu soluții de gene Barhat pentru a curăța și pregăti genele naturale în mod corect și pentru a lipi extensiile într-un mod eficient.

Procedura poate dura mult și poate deveni obositoare

 

Procedura de aplicare a extensiilor de gene fir cu fir poate dura câteva ore, de obicei între 2 și 4, în funcție de experiența tehnicianului și de numărul sau volumul extensiilor aplicate. Dacă încerci să le aplici singură, procesul s-ar putea prelungi și poate deveni obositor și frustrant, mai ales dacă rezultatul final nu este cel dorit. În plus, aplicarea extensiilor de gene fir cu fir necesită o mare concentrare și precizie în manevrarea instrumentelor și lipirea fiecărui fir în parte. Această sarcină este, de regulă, destul de dificilă atunci când încerci să o faci singură, fără ajutorul unei persoane cu experiență.

Pot apărea complicații

Printre cele mai frecvente complicații ce pot apărea în urma aplicării extensiilor de gene fir cu fir acasă se numără infecțiile și iritațiile. Acestea pot fi cauzate de aplicarea incorectă a extensiilor, care permite adezivului să intre în contact cu zona delicată a ochiului sau cu pleoapele, dar și de utilizarea unor produse de calitate inferioară sau nerespectarea regulilor de igienă.

Un alt risc asociat cu aplicarea extensiilor de gene fir cu fir acasă sunt alergiile. Unele persoane pot dezvolta alergii la adezivul folosit pentru aplicarea extensiilor, care se manifestă prin simptome precum roșeață, umflare, mâncărime și disconfort la nivelul ochilor și al pleoapelor. Alergiile pot fi evitate prin efectuarea unui test alergologic înainte de a aplica extensiile și prin folosirea unui adeziv de calitate, cu o formulă hipoalergenică.

După cum poți observa, aplicarea extensiilor de gene fir cu fir este un proces destul de complex, care necesită anumite cunoștințe și suficientă experiență. Ține cont de recomandările noastre și apelează la un profesionist care utilizează produsele Barhat pentru a te bucura de rezultatele pe care ți le dorești, cu un risc cât mai redus de complicații!