Căderea genelor nu este un motiv de îngrijorare atunci când nu este vorba despre un exces. Procesul natural de regenerare a genelor are loc chiar și atunci când porți extensii, ceea ce necesită ședințe de întreținere. Cu toate acestea, mai există și alte cauze când vine vorba despre acest aspect. În acest articol îți vom prezenta ce răspunsuri și sfaturi le poți oferi clientelor tale.
De ce cad genele?
Pe lângă rolul estetic pe care genele îl joacă în viața noastră, acestea sunt de asemenea importante pentru protejarea ochilor de diferite impurități din atmosferă. De aceea, este important să le îngrijim cum se cuvine și să luăm măsuri atunci când observăm deteriorări îngrijorătoare. Un lucru important pe care să-l ai în vedere este faptul că aplicarea extensiilor de gene nu este dăunătoare, dar sănătatea firelor naturale de păr depinde foarte mult de modul în care clientele le îngrijesc ulterior.
Iată câteva dintre cele mai cunoscute motive pentru care genele cad:
-
Machiajul excesiv
Chiar dacă îți place să te machiezi zilnic, calitatea produselor cosmetice utilizate este esențială pentru sănătatea genelor naturale. În special când ne referim la mascara, modelele waterproof sunt în general dăunătoare pentru firul natural de păr. Un alt aspect ce trebuie avut în vedere este demachierea zilnică și conștiincioasă.
Dacă ai extensii de gene fir cu fir, nu utiliza niciodată demachiante pe bază de ulei. Acest ingredient va topi adezivul pentru gene și, prin frecare, poate conduce și la deteriorarea firelor naturale de păr. De asemenea, evită utilizarea ondulatoarelor cu orice preț. Acestea subțiază firul de păr, iar genele tale vor avea de suferit.
-
Alergiile și iritațiile
Fie că este vorba despre o alergie la machiaj, fie la polen sau alte elemente din mediul înconjurător, cel mai probabil ochii tăi vor avea de suferit. Tipul de mascara pe care îl utilizezi este important și în acest caz, așa că asigură-te că nu îți provoacă reacții neplăcute și încetează să-l mai utilizezi dacă observi astfel de simptome.
Mai mult decât atât, dacă s-a întâmplat ca machiajul sau altă impuritate să îți pătrundă în ochi, nu încerca să o elimini cu mâinile murdare și în niciun caz prin frecarea ochiului. Genele naturale au nevoie de o bună igienă pentru a se putea regenera, așa că păstrează această zonă cât mai curată.
-
Stresul
Cu siguranță stresul este un factor important când vine vorba despre căderea excesivă a genelor naturale. Un stil de viață agitat, fără momente de repaus, își va spune cu siguranță cuvântul când vine vorba despre sănătatea firelor de păr, chiar și a celor de pe față.
Nu este un fapt neîntâlnit ca genele naturale să resimtă greutatea emoțională și psihologică pe care o porți cu tine în fiecare zi, așa că singurul remediu în acest caz este să îți faci timp pentru relaxare.
-
Dieta nesănătoasă
Atunci când organismul tău nu primește nutrienții de care are nevoie, vei simți repercusiunile în toate aspectele vieții. Creșterea naturală a firelor de păr este astfel inhibată ceea ce poate cauza, adeseori, și căderea genelor. Asigură-te că meniul tău zilnic conține alimente bogate în vitamina A, B și E, cât și proteine de calitate superioară și minerale precum fierul și magneziul.
Carențele nutriționale îți pot afecta mai mult decât sănătatea genelor, așa că tratează cu responsabilitate acest subiect.
-
Schimbările hormonale
Dacă porți extensii de gene, faptul că lash-artistul tău folosește instrumente de cea mai bună calitate și tehnica sa este impecabilă devine irelevant în cazul schimbărilor hormonale apărute în corpul tău. Atunci când te afli într-o astfel de perioadă a vieții tale, este indicat să consulți mai întâi un specialist, care să îți ofere tratamentul necesar de care organismul tău are nevoie.
Altfel, riști să îți pierzi genele naturale fără a putea identifica motivul de la bun început. Perioada adolescenței și perioada sarcinii provoacă cele mai mari dezechilibre hormonale în corpul nostru, așa că ai grijă de sănătatea ta mai întâi.
-
Anumite afecțiuni în organism
Pe primul loc se află blefarita cronică și conjunctivita. Dacă suferi de aceste afecțiuni oftalmologice, tratează-le înainte de a programa o ședință pentru aplicarea extensiilor de gene. Cele două cauzează inflamarea repetată a pleoapelor și provoacă mâncărimi în zona ochilor. Genele tale vor avea de suferit în perioada recuperării.
De asemenea, anumite afecțiuni dermatologice precum psoriazisul sau rozaceea pot cauza mâncărimi, lucru care conduce la scărpinarea excesivă a ochilor. Tocmai din cauza acestor intervenții constante, genele naturale se pot împuțina considerabil.
Nu în ultimul rând, căderea genelor poate fi cauzată și de utilizarea anumitor medicamente cum sunt cele pentru tratarea afecțiunilor cardiovasculare sau pentru acnee.
Remedii pentru căderea genelor
Printre cele mai cunoscute remedii care ajută la regenerarea genelor naturale se află utilizarea uleiului de ricin înainte de culcare, timp de minim 10 zile. Utilizează o periuță specială și aplică uleiul pe întreaga suprafață a genelor, după ce te-ai demachiat. Poți folosi, de asemenea, și ulei de măsline în același mod.
Cel mai bun remediu este însă identificarea cauzelor exacte pentru care genele tale cad în mod excesiv și tratarea simptomatică a acestora. Un stil de viață activ și sănătos și menținerea unei diete echilibrate sunt cei mai de folos factori când vine vorba despre aspectul genelor tale.
Comentarii articol