Femeile care își doresc o privire intensă apelează tot mai des la aplicarea extensiilor de gene. Nu este de mirare, pentru că această procedură garantează un rezultat impresionant, care le scapă de machiajul complicat al ochilor și oferă un look impecabil, în cel mai scurt timp.
Deși rezistența extensiilor de gene ajunge până la 4 săptămâni, este nevoie de o ședință de întreținere. În cadrul ei, firele sunt curățate și golurile sunt umplute, cu ajutorul produselor speciale.
Descoperă, din rândurile de mai jos, ce rol are curățarea extensiilor de gene acasă sau la salon și ce produse sunt recomandate, pentru rezultate uimitoare.
De ce trebuie curățate extensiile de gene?
Extensiile de gene trebuie curățate atât în cadrul ședinței de întreținere, cât și la domiciliu, după aplicare. Chiar dacă în primele 48 de ore, stilistul de gene recomandă să nu uzi extensiile, după acest interval, este bine să le cureți ușor.
Poți alege șampon pentru gene, mai ales dacă folosești machiaj. Există praf și reziduuri care se adună la rădăcina genelor naturale, iar lipsa curățării lor poate duce la apariția diferitelor alergii în zona ochilor.
Tot tehnicianul va fi cel care îți recomandă și o spumă de curățare pentru gene. În timpul zilei, extensiile acumulează praf și microbi care pot slăbi aderența adezivului și pot afecta ochii. Evită aceste probleme și îndepărtează eficient impuritățile, cu ajutorul spumei de curățare. Acest produs are proprietăți hipoalergenice și curăță delicat firele, fără să provoace usturime sau durere. Ai nevoie și de o perie specială, care contribuie la curățarea în profunzime a genelor.
Cu ce se curăță extensiile de gene?
Chiar dacă decizi să-ți îngrijești acasă extensiile de gene, tehnicianul va avea aceleași proceduri și în cadrul ședințelor de întreținere. Fie că mergi să-ți completezi golurile lipsă odată la 2-3 săptămâni sau chiar la o lună, stilistul va folosiproduse de curățare pentru extensii de gene, de cea mai bună calitate.
Procesul de reaplicare a extensiilor de gene începe cu o demachiere corectă a ochilor. Acest pas este esențial, indiferent dacă ai folosit sau nu machiaj. Stilistul alege un produs demachiant pe bază de apă, nu uleios, fiindcă împiedică fixarea corespunzătoare a adezivului.
Mai mult, lash artistul poate folosi șisoluții preparatoare pentru extensii de gene. De obicei, vorbim despre spumă de curățare a genelor naturale sau un primer care elimină sebumul. Înainte de a aplica extensiile, genele naturale și pleoapele mobile trebuie să fie perfect curate. Profesionistul poate avea nevoie și de ocremă pentru îndepărtarea genelor, cu un timp de acțiune ultra rapid.
Cât durează curățarea extensiilor de gene?
Nu trebuie să-ți faci griji, curățarea extensiilor de gene nu-ți ocupă mult timp, atâta vreme cât respecți pașii corecți. Acasă, acest procedeu este gata în doar câteva minute.
Mergi la întreținere de gene? În medie, această ședință nu durează mai mult de două ore. Se completează locurile goale sau se reaplică extensiile de gene pe întreaga suprafață, dacă acestea au căzut. La orice întreținere, genele trebuie curățate intens: se degresează și abia apoi începe reaplicarea altor fire.
Deși procedura de aplicare a extensiilor este simplă pentru un tehnician profesionist, contează și modul în care le îngrijești. Ca să te bucuri de gene voluminoase, curăță-le periodic cu spumă de gene, un produs eficient care menține firele întregi, sănătoase și frumoase. Alege doar produse de curățare de calitate, hipoalergenice și fără parabeni, recomandate pentru toate persoanele care folosesc extensii de gene.
Care este igiena ochilor după aplicarea extensiilor de gene?
Trebuie să știi totul despre extensiile tale de gene. Astfel, merită să introduci în rutina ta o igienă potrivită, care să-ți ofere rezultate durabile. Stai departe de iritații și ascultă întotdeauna sfaturile tehnicianului care se ocupă de genele tale. Începe cu:
-
Demachierea zilnică a zonei ochilor. Folosește un demachiant pe bază de apă, ca să scapi de urmele de machiaj sau de particulele de praf care se depun pe gene.
-
Alege o periuță specială, ca să separi genele. Utilizează mișcări repetate, de la bază înspre vârf, fără să pui presiune și să le rupi.
-
Nu folosi spray-uri sau produse de machiaj cu ulei, pentru că acest lucru duce la dezlipirea adezivului de pe extensii.
-
Evită, pe cât posibil, sauna și băile foarte fierbinți. În caz contrar, căldura și umiditatea excesivă pot afecta extensiile de gene, mai ales în primele două zile de la aplicare.
Comentarii articol