Extensiile de gene sunt un serviciu foarte popular în industria frumuseții, deoarece oferă o modalitate rapidă și eficientă de a accentua privirea. Ca lash artist, pentru a atrage și a fideliza clientele, este, însă, esențial să creezi pachete de servicii care să răspundă perfect nevoilor și preferințelor acestora. În cele ce urmează te invităm să descoperi cum poți face acest lucru și, de asemenea, cum să-ți promovezi serviciile și să crești vizibilitatea afacerii tale!

Stabilește-ți publicul-țintă

Dacă te întrebi cum să atragi cliente dacă ești un lash-artist la început de drum, trebuie să știi că înainte să creezi pachete de servicii, este important să îți cunoști publicul-țintă. Studiază cu atenție ce grup de femei apelează cel mai des la extensiile de gene și stabilește cărora dintre acestea ți-ai dori să te adresezi.

Fă-ți un plan detaliat în care să stabilești vârsta, preferințele de stil, bugetul, și alte caracteristici relevante. Această cunoaștere profundă a publicului îți va permite să personalizezi pachetele de servicii pentru a răspunde nevoilor identificate.

Spre exemplu, dacă publicul tău țintă este format din femei tinere, aplicarea de extensii de gene voluminoase sau colorate ar putea fi servicii atractive. Dacă majoritatea clientelor pe care vrei să le atragi sunt femei care lucrează, acestea ar putea fi interesate de pachete ce oferă look-uri naturale și întreținere regulată. Dacă publicul-țintă este sensibil la preț, poți oferi discounturi avantajoase pentru a-ți face serviciile mai atractive!

Începe fiecare ședință cu o consultație personalizată

Pentru a înțelege exact care sunt preferințele clientelor, începe întotdeauna cu o consultație personalizată. Acest pas te ajută să oferi servicii perfect adaptate la lungimea, grosimea și forma naturală a genelor. În timpul consultației, pune întrebări relevante pentru a obține cât mai multe detalii despre stilul și preferințele clientelor. 

Explică-le procesul și rezultatele pe care le pot obține, astfel încât să oferi o imagine cât mai clară despre opțiunile disponibile. De asemenea, discută despre eventualele alergii sau sensibilități, astfel încât să determini ce adezivi pentru extensii de gene poți folosi pentru a reduce riscul de reacții adverse.

Evidențiază-ți profesionalismul și calitatea produselor utilizate

 

Pentru a câștiga încrederea clientelei, este important să-ți pui în valoare profesionalismul și calitatea produselor. Dacă dispui de certificări relevante în domeniu, asigură-te că acestea sunt remarcate și utilizează întotdeauna extensii și pensete de gene de înaltă calitate. Alegerea unor mărci de top din industrie va oferi rezultate calitative și durabile și, totodată, te va ajuta să menții sănătatea genelor naturale ale clientelor. 

Pachete de servicii pe care le poți oferi

Unul dintre cele mai importante aspecte pe care un lash-artist trebuie să le aibă în vedere atunci când își creează pachetele de servicii este diversitatea. Oferta trebuie să fie variată, pentru a răspunde nevoilor și dorințelor diferite ale clientelor. Iată câteva opțiuni pe care le-ai putea include în lista ta de servicii:

Extensii clasice sau voluminoase

Unele femei preferă un aspect mai natural și subtil, în timp ce altele își doresc un efect voluminos și dramatic. Asigură-te că oferi atât look-uri discrete, realizate cu extensii de gene 1D sau 2D, cât și look-uri dramatice, pe care le poți obține cu extensii de gene Uander Fan sau alte evantaie cu volume bogate.

 

De asemenea, încearcă să oferi pachete cu prețuri diferite. Astfel, clientele pot alege o variantă care corespunde atât nevoilor lor estetice, cât și bugetului disponibil. De exemplu, un pachet de bază ar putea include doar extensiile de gene, în timp ce un pachet premium ar putea include și tratamente de îngrijire a genelor sau un serviciu de retuș.

Pachete personalizate pentru evenimente speciale

Creează pachete personalizate pentru evenimente speciale, cum ar fi nunți, petreceri sau sesiuni foto. Oferă servicii complete care să includă extensii de gene, consultație personalizată, și, eventual, și machiaj pentru un look impecabil. De asemenea, clientelor care se pregătesc de evenimente speciale le poți oferi look-uri deosebite, realizate cu extensii colorate sau accentuate cu cristale Swarovski pentru extensii de gene.

Pachete promoționale de sezon

În domeniul înfrumusețării, fiecare sezon vine cu o serie de evenimente și ocazii speciale. Prin urmare, este esențial să identifici aceste oportunități și să le folosești pentru a-ți adapta pachetele promoționale. De exemplu, în sezonul de vară, multe persoane își planifică vacanțele, așa că poți oferi un pachet promoțional de tipul "Holiday Glam". De asemenea, un pachet special de Valentine's Day, de 8 martie sau de Revelion poate atrage clientele în căutare de servicii profesionale.

Pachet de întreținere la 2-3 săptămâni

Include în oferta de servicii și un pachet de întreținere la 2-3 săptămâni de la prima aplicare. Astfel, clientele tale își vor putea menține aspectul proaspăt și impecabil al extensiilor, iar tu vei construi o relație de lungă durată cu cele care au apelat la serviciile tale.

Tratamente de îngrijire a genelor

Pentru clientele care aleg să renunțe sau să ia o pauză de la aplicarea extensiilor de gene, poți oferi tratamente specializate, bazate pe produse cu rol de îngrijire și întărire a genelor naturale. Astfel, poți accesa un alt segment de piață care să apeleze la serviciile tale.

Promovează-te pe social media sau colaborează cu influenceri

Promovarea pe rețelele de social media este o strategie foarte eficientă pentru orice afacere în zilele noastre, iar cele din domeniul înfrumusețării nu fac excepție. Pentru început, identifică platformele de social media utilizate de publicul tău țintă și pune la punct o strategie de marketing. Instagram, Facebook sau TikTok sunt doar câteva dintre platformele unde îți poți promova serviciile.

Următoarea etapă este crearea și gestionarea unui profil profesionist. Acesta trebuie să reflecte calitatea serviciilor tale și să includă fotografii de înaltă calitate cu lucrările tale, precum și informații despre servicii, prețuri și modul de contact.

 

Postează conținut variat și nu uita să interacționezi cu publicul prin răspunsuri la comentarii, organizarea de concursuri sau sesiuni live de întrebări și răspunsuri. Colaborarea cu influenceri sau creatori de conținut poate fi, de asemenea, avantajoasă. Poți oferi servicii gratuite sau discount-uri semnificative în schimbul promovării serviciilor tale pe canalele de social media ale influencerilor pe care îi preferi!

Așadar, pentru a crea pachete de servicii atractive cu extensii de gene trebuie să îmbini profesionalismul și creativitatea. Prin adaptarea serviciilor la cerințele pieței, menținerea calității și promovarea eficientă, vei reuși să construiești o afacere de succes în domeniul extensiilor de gene. Nu uita să fii flexibilă și deschisă la feedback pentru a rămâne în pas cu tendințele și pentru a te bucura de satisfacția constantă a clientelor tale!