Alegerea extensiilor de gene potrivite trebuie să fie în conformitate și cu genele naturale ale clientei. Dacă extensiile sunt prea grele sau voluminoase în comparație cu firele de păr, rezultatul final va fi unul inestetic în urma procedurii. Prin urmare, îngrijirea genelor acasă este un aspect important pentru a obține look-ul dorit. Află din acest articol cum își pot clientele alungi genele naturale. 

 

Cum să obții gene lungi și rezistente acasă

 

Există multe aspecte care influențează aspectul genelor naturale. În special dacă cineva își dorește să apeleze la extensii pentru a masca anumite goluri rămase între firele de păr sau pur și simplu vrea să își evidențieze ochii prin alungirea genelor, există câteva etape premergătoare care să asigure rezultatul dorit.

Mai există situația în care o clientă dorește să facă o pauză de la extensiile de gene, deși acestea se află într-un continuu proces de regenerare și nu sunt afectate de o procedură realizată corect. În ambele cazuri, iată câteva sfaturi pe care să le urmeze pentru a se asigura de sănătatea și, implicit, lungimea firelor naturale de păr:

 

  1. Evită anumite produse cosmetice

 

Deși mascara waterproof vine cu avantajele sale în materie de rezistență, acest produs nu este deloc ușor de îndepărtat de pe firele de păr. Încearcă să minimizezi utilizarea sa și în niciun caz nu introduce ondulatorul pentru gene în rutina ta de înfrumusețare. 

De asemenea, demachiantul pe care îl folosești ar trebui să elimine cu ușurință impuritățile, astfel încât să nu iriți zona ochilor prin frecare excesivă. Totodată, nici aplicarea frecventă a genelor false pe bază de adeziv nu este recomandată, deoarece desprinderea acestora îți poate afecta genele naturale. 

Pentru a avea genele lungi pe care ți le dorești, este important să eviți mai întâi produsele și obiceiurile dăunătoare. 

 

  1. Folosește uleiuri și geluri naturale 

 

Cu siguranță ai auzit de efectul miraculos pe care uleiul de ricin îl poate avea asupra genelor tale, în special când îți dorești ca acestea să se regenereze cât mai repede. Același efect îl are și uleiul de măsline aplicat cu delicatețe seara, înainte de culcare sau gelul cu aloe vera, care oferă numeroase beneficii în materie de beauty. 

Chiar dacă eficiența acestor metode naturiste nu a fost demonstrată științific, ele te vor ajuta să îți păstrezi genele bine hidratate, ceea ce este un aspect esențial în ceea ce privește orice rutină de îngrijire. Alternativ, poți apela și la serumuri special concepute pentru creșterea genelor, însă este important să te asiguri că acestea conțin ingrediente naturale, care nu provoacă iritații. 

 

  1. Asigură-te că ai un stil de viață echilibrat

 

Alimentația joacă un rol foarte important când vine vorba despre sănătatea firelor de păr. Asigură-te că meniul tău zilnic conține alimente bogate în vitamina B7 și antioxidanți naturali. Căderea în exces a părului poate fi cauzată de deficitul de biotină, lucru care poate fi reglat prin consumul de leguminoase precum mazărea sau lintea, nuci, semințe, ciuperci, banane și avocado. 

Stresul poate de asemenea cauza căderi semnificative sau subțierea firelor de păr din gene, așa că încearcă să creezi un echilibru între activitățile pe care le desfășori în viața de zi cu zi. Oferă-ți timpul de relaxare necesar și, pentru a stimula creșterea genelor, te poți ajuta și de o dischetă îmbibată cu ceai verde pe care să o aplici de minim patru ori pe săptămână asupra pleoapelor. 

 

  1. Apelează la un procedeu de înfrumusețare

 

Dacă ai încercat mai multe remedii naturiste și în continuare nu ești mulțumită de aspectul genelor tale, poți opta pentru o sesiune de laminare a genelor. Acest procedeu constă în utilizarea unui kit de laminare format din 3 soluții care îți vor face genele să rămână alungite și curbate timp de aproximativ două luni. 

Principalele avantaje ale laminării genelor sunt următoarele: procesul nu durează mai mult de 45 de minute, după care vei obține un aspect natural și plăcut din punct de vedere estetic. Genele tale nu vor necesita o îngrijire foarte specială în urma acestui procedeu, însă va trebui să acorzi mai multă atenție periatului acestora cu o periuță mascara  zilnic. 

Citește și articolul nostru despre diferența dintre laminare și permanentul de gene

 

Pe lângă aceste schimbări pe care le poți aduce în viața ta în mod practic, mai există câteva trucuri la care poți apela pentru a face genele tale să pară mai lungi. Poți utiliza pudră de talc atunci când aplici mascara în mai multe straturi sau să folosești două tipuri de mascara pentru a crea mai mult volum.

Cu toate acestea, dacă îți dorești gene naturale mai lungi, este indicat să urmezi recomandările noastre. Extensiile de gene pot reprezenta soluția ideală pentru tine, așa că stabilește o ședință de consultanță cu un lash-artist profesionist pentru a decide împreună ce tip de extensii sunt potrivite genelor tale.

 

În cele din urmă, genele mai lungi pot fi obținute doar atunci când dedici suficient timp îngrijirii acestora acasă și utilizezi produsele cosmetice corespunzătoare.