Aplicarea extensiilor de gene este o procedură care necesită răbdare, atenție, precizie chirurgicală și o pregătire serioasă. Pe lângă noțiunile teoretice fundamentale pe care trebuie să le cunoști despre gene, este important să-ți deprinzi o anumită tehnică de aplicare a extensiilor. Modul în care manevrezi diverse instrumente și accesorii are impact asupra calității lucrării, dar și a reputației tale. 

 

Pe măsură ce exersezi și-ți îmbunătățești propria tehnică, poți prinde mai multă încredere în abilitățile tale și te poți diferenția de alți lash artiști. Citește acest articol și află câteva sfaturi pentru tehnicienii de extensii începători. 

Exersează aplicarea genelor pe un manechin

O față pentru a practica aplicarea extensiilor de gene poate fi potrivită pentru majoritatea începătorilor. Exercițiul pe un manechin îți oferă cea mai asemănătoare experiență de lucru în comparație cu cea pe o persoană reală. Prin intermediul unei fețe artificiale poți lucra atât la corectarea posturii pe care o ai în timpul practicării meseriei, cât și la exersarea tehnicilor de extensie. 

 

Pentru a diminua disconfortul pe care îl poți simți atunci când lucrezi și pentru a evita problemele de sănătate ulterioare, este important să ai o postură corectă. Pentru a face asta, așază fața artificială la marginea patului sau pe un scaun mai înalt, apoi analizează-ți postura. Iată câteva sfaturi pentru prevenirea durerilor de gât, spate și de cap atunci când aplici extensiile de gene: 

 • pune fața falsă cât mai aproape de tine. În acest mod eviți aburcarea peste client și eventualele dureri de spate;

 • ține ambele picioare pe podea, cu talpa fixă și dreaptă;

 • reglează înălțimea patului sau a scaunului pe care stă „clientul” astfel încât să-ți poți ține spatele drept;

 • mâinile trebuie să stea confortabil, la un unghi de 90 de grade față de pernă. 

 

Apoi, pe lângă posibilitatea de a-ți deprinde o postură corectă acasă, pe un manechin poți practica aplicarea benzilor și eyepatch-urilor, a diferitelor metode de extensie a genelor, precum și de îndepărtare în siguranță a acestora. 

Creează-ți un kit de practică pentru extensia genelor

La început, este important să ai un kit de exercițiu pentru a te „antrena” acasă. Acesta trebuie să conțină doar produsele și instrumentele necesare unei proceduri obișnuite. Cu toate acestea, nu este indicat să faci rabat de la calitatea ustensilelor folosite, chiar dacă este vorba doar despre un exercițiu, întrucât îți modelează tehnica de extensie. 

 

Orice set de pregătire conține: 

 • periuțe pentru gene pentru a verifica dacă extensiile sunt egale, dacă există goluri sau dacă unele fire nu sunt prinse bine cu adeziv;

 • primer: aplicarea acestuia este un pas important deoarece înlătură sebumul de pe genele naturale și pregătește pleoapele clientei pentru extensie;

 • pensetă pentru gene: pentru diferite lucrări există diferite pensete. Pe măsură ce îți dezvolți abilitățile, ai posibilitatea să experimentezi cu diverse tipuri de pensete, astfel încât să descoperi care ți se potrivește cel mai bine;

 • gene false pentru a practica extensiile de gene: poți achiziționa atât benzi de gene (potrivite atât pentru fața de practică), dar și seturi de gene de diferite dimensiuni și curburi;

 • lipici de gene: pentru începători este recomandat un produs cu uscare lentă, care-ți permite să manevrezi firul mai mult înainte de a se fixa pe geana naturală;

 • bandă sau patch-uri de ochi pentru a proteja pielea sensibilă de sub ochii clientei.

 

Sursă foto: Shutterstock

Exersează pe un burete

Pentru a crea seturi de gene care arată îngrijit, te poți folosi de un burete. Cu ajutorul acestuia poți exersa atașarea corectă a extensiilor, iar când simți că stăpânești tehnica, poți trece la aplicarea genelor pe o persoană reală. Iată cum poți face asta: 

 • fixează cu lipici de gene câteva fire clasice de 10 mm pe un burete pentru a le simula pe cele naturale;

 • începe să prinzi extensiile de diferite dimensiuni pe cele de 10 mm. 

Atunci când exersezi pe un burete le poți da genelor o anumită direcție și ai posibilitatea să practici diferite tehnici, cu mai mult sau mai puțin volum. Încearcă să lucrezi lent pentru a-ți perfecționa tehnica, apoi crește viteza pe măsură ce prinzi încredere în tine. 

Recomandări pentru aplicarea corectă a extensiilor

Nu petrece prea mult timp pentru a identifica geana perfectă

La început, există șanse mari să stai destul de mult căutând geana „perfectă” pe care să atașezi extensia. Începe să lucrezi prima dată cu genele tinere și apoi cu cele mai lungi. Firele mai scurte sunt în mod natural mai greu de manevrat, motiv pentru care îți ia mai mult timp să le izolezi și să atașezi extensia pe ele. După ce ai făcut asta, spre final îți rămân genele mai ușor de identificat, iar procedura devine mai rapidă.  

 

Așază corect benzile pe pleoapa inferioară

Una dintre cele mai mari greșeli pe care o poți face atunci când aplici benzile este să le pui mult prea aproape de ochi. În cazul în care faci acest lucru, poți irita ochii clientei sau, în cel mai rău caz, să-i învinețești. Pentru a te asigura că plasezi corect patch-urile sub ochi, ține minte că acestea nu trebuie să atingă niciodată linia apei. Pentru un control mai mare asupra benzilor, fixează-le mai întâi în colțurile inferioare ale ochilor, apoi trage ușor banda de-a lungul liniei genelor. 

Folosește o cantitate potrivită de lipici

Să te asiguri că folosești o cantitate corectă de adeziv pentru gene fir cu fir poate fi o provocare la început de drum. Dacă folosești prea puțin produs, extensiile nu țin mult timp, iar dacă folosești prea mult, acestea devin prea grele pentru genele naturale și cad mai repede. Poți încerca să treci extensia în lipici cu o mișcare de scobitură. Atunci când observi o mică perlă de adeziv pe extensie, probabil ai cantitatea perfectă. 

 

Cu ajutorul sfaturilor prezentate în acest articol îți poți exersa abilitățile și tehnicile de aplicare ale extensiilor de gene. Ține cont de aceste recomandări, achiziționează-ți produse de calitate și îmbunătățește-ți procedura de extensie de la o zi la alta.