Păstrarea adezivului pentru gene în condiții optime poate face o reală diferență în practica ta ca lashartist. Este important să urmezi tot timpul recomandările producătorului, în funcție de produsele utilizate, deoarece calitatea adezivului va influența cu siguranță rezultatul final. Descoperă din articolul nostru cum să creezi condițiile optime astfel încât adezivul pentru extensiile de gene să nu-și piardă proprietățile. Reguli de păstrare a adezivului în condiții optime

 

Pentru a păstra lipiciul de gene fir cu fir într-o stare de valabilitate cât mai mult timp, este nevoie să respecți cu sfințenie instrucțiunile pe care ți le vom oferi. Acestea se aplică tuturor tipurilor de adezivi și reprezintă un standard pentru practicarea meseriei de lashartist la cele mai înalte standarde. Ține cont de recomandările noastre și urmează îndrumările în funcție de starea adezivului: sigilat sau deschis. 

 

Cum se păstrează adezivul sigilat

 

Pe scurt, păstrarea adezivului sigilat în condiții optime presupune depozitarea acestuia într-un container special astfel încât să fie ferit de temperaturi înalte sau fluctuații de temperatură în general, cât și de lumina directă a soarelui. 

De asemenea, dacă nu ai alte opțiuni la îndemână, un adeziv sigilat poate fi ținut și la frigider timp de până la 3 luni pentru a-i păstra valabilitatea cât mai multă vreme. 

Poți comanda adezivul din timp pentru a-l utiliza pe timp de vară, atunci când temperaturile sunt crescute. Pe lângă aceste lucruri, iată ce trebuie să mai iei în calcul:  • Evită expunerea adezivului pentru extensii de gene la temperatură sau umiditate ridicată și, nu în ultimul rând, contactul acestuia cu apa. Cea mai bună temperatură la care adezivul se menține, la cel mai înalt standard, este între 8 - 23 de grade C. 

  • Pe timp de vară, când temperaturile depășesc 24 de grade C, crește și umiditatea. Temperaturile și umiditatea ridicată sunt cei mai mari inamici ai adezivilor pentru extensii de gene. În acest caz, găsim un loc mai răcoros unde nu bate soarele și aerul e cât mai uscat (folosim dezumidificator în cele mai multe cazuri).

  • Un adeziv este valabil între 6-8 luni dacă nu a fost desfăcut niciodată și dacă este păstrat în condiții optime. După ce l-ai desfăcut, valabilitatea scade la 2-4 luni, în funcție de cât de des îl folosești. Dacă este folosit în fiecare zi, este posibil să-și schimbe textura și după 6 săptămâni, având în vedere că intră în contact cu aerul foarte des.

  • Nu depozita adezivul pentru gene împreună cu alte produse pe care le utilizezi. De exemplu, anumite primere pentru gene pot conține alcool, care vor deteriora calitatea adezivuluiImaginea poate fi descărcată de aici

Cum se păstrează adezivul deschis

 

Una dintre regulile principale din domeniu este "first in, first out". Este important să folosești adezivii de gene prin rotație și să ai mereu un produs de rezervă în caz că producătorul întârzie cu o comandă sau dacă adezivul utilizat în prezent s-a deteriorat din diferite cauze. 

De asemenea, poți utiliza șervețele cosmetice lint-free pentru a curăța de fiecare dată capacul adezivului. Chiar dacă desfaci și închizi de mai multe ori capacul adezivului în timpul unei ședințe de aplicare, curățarea constantă a capacului poate prelungi “viața” produsului utilizat. Iată ce altceva să ai în vedere:  • După ce ai folosit adezivul, șterge bine orificiul de scurgere al acestuia. În caz contrar, rezistența lui se reduce considerabil. După ce închidem capacul cât mai bine, îl punem neapărat în punguța de aluminiu cu silica gel și verificăm dacă e închisă bine. Astfel, nu permitem pătrunderea aerului, iar silica gelul absoarbe umezeala.

  • Transferarea adezivului pentru extensii de gene dintr-un tub în altul este strict interzisă.

  • Nu păstrăm adezivul la frigider pentru că orice schimbare bruscă de temperatură afectează calitatea acestuia. În caz că l-ai băgat la frigider, nu-l deschide imediat după ce l-ai scos. Păstrează-l la temperatura camerei câteva ore și abia după aceea îl poți desface.

  • Șansa de a lucra cu un adeziv care nu mai este bun este minimă pentru că se poate vedea cu ochiul liber când adezivul își schimbă textura - se îngroașă și nu se mai poate folosi efectiv. Înainte de a lucra cu orice adeziv pentru extensii gene, agită-l foarte bine timp de 3 minute, apoi pune o picătură pe piatra pentru adeziv și observă dacă este suficient de lichid.
Dacă îți dorești să fii un lashartist profesionist, este important să ții cont de toate detaliile implicate în această meserie. Păstrează condiții optime de igienă în spațiul în care lucrezi și depozitează-ți instrumentele de lucru cu responsabilitate.