Vrei să-ți dotezi salonul de înfrumusețare cu cele mai populare echipamente? Pe lângă produsele cosmetice și consumabilele necesare, ai nevoie și de ustensile de calitate, pe care să le folosești ani la rând.

 

Din gama echipamentelor potrivite pentru un salon de înfrumusețare face parte și lampa cosmetică, recomandată pentru aplicarea extensiilor, a unghiilor cu gel, pentru machiaj sau diferite proceduri, ca pensatul, micropigmentarea sprâncenelor sau tratamente faciale.

 

Descoperă cum să alegi cea mai bună lampă cosmetică pentru salonul tău, având în vedere următoarele criterii!

Verifică dacă lampa este portabilă sau ajustabilă

Ai putea spune că nu este atât de greu să găsești lampa ideală pentru tine și salonul tău. Ei bine, începe prin a verifica dacă lampa cosmetică este ajustabilă, astfel încât să o poți regla după bunul plac sau în funcție de nevoi.

 

Mai mult, acordă atenție și dimensiunii pe care o are trepiedul. Acest lucru te ajută dacă ești nevoit să călătorești. Ar fi bine ca lampa cosmetică să aibă un sistem portabil și compact, care să-ți ușureze viața și să se plieze rapid într-o geantă de voiaj. Poți să cumperi și o geantă de calitate, în care să ții echipamentul până ajungi la destinație.

Cumpără o lampă cu dimensiunea și greutatea potrivite

Te gândești să achiziționezi o lampă cosmetică cu picior și vrei să știi la ce ar trebui să fii atent? Pentru un salon, îți trebuie un produs cu dimensiune și greutate optime. Astfel, te asiguri că nu cumperi o lampă imposibil de mutat dintr-o parte în alta a salonului. De obicei, lămpile vin însoțite de accesorii de prindere pentru masă sau pat și de un stativ mobil, reglabil pe înălțime.

 

Mai mult, lampa pe care o folosești când efectuezi anumite tratamente trebuie să fie suficient de mare, ca să ofere acoperire. Cu siguranță, nu îți dorești o lampă cosmetică ce creează umbre inestetice pe fața clientelor care îți calcă pragul salonului. Orice ar fi, nu investi în dispozitive greu de utilizat sau de dimensiuni prea reduse.

Acordă atenție luminii și intensității oferite de lampă

În cazul în care ești un tehnician de gene fir cu fir sau un make up artist profesionist, meriți să te bucuri de o lumină cât mai bună, alături deproduse cosmetice profesionale. Desigur, ar fi ideal să lucrezi la lumină naturală, însă acest lucru este greu de obținut când te afli în salon, în timpul serii, sau departe de o fereastră.

 

Nu te teme, există lămpi cosmetice care țin locul iluminatului natural. Cele mai bune modele redau o lumină naturală de zi de până la 6000 Kelvin, unitate care măsoară temperatura luminii. Mai mult, o lampă cosmetică pentru salon ar trebui să ofere posibilitatea gestionării intensității luminii, în mai multe trepte.

 

Nu uita că lămpile cosmetice de cea mai bună calitate utilizează lumini LED albe sau galbene, pe care să le alegi în funcție de necesități. Cumpără o lampă cu durată mare de viață a LED-urilor, iar dacă ai nevoie, investește și în alteaccesorii pentru extensii de gene, machiaj sau diverse proceduri cosmetice.

Verifică dacă lampa are și o lupă cosmetică

Când vrei să investești într-o lampă pentru salon, poate fi utilă și o lupă cosmetică. Acest accesoriu oferă o lumină constantă și îți dă șansa de a vedea mai clar pielea sau tenul. Cele mai cunoscute sunt lămpile cu lupă cosmetică de 3, 8 sau 8 dioptrii, des folosite în saloanele de înfrumusețare.

 

Lupele cu dioptrii te ajută să focalizezi foarte bine o anumită zonă. Ai posibilitatea să alegi și forma lupei cosmetice, rotundă sau pătrată. Dacă vrei să lucrezi cu accesorii cu o greutate mai redusă, poți achiziționa lupe cu lentilă pătrată.

Optează pentru branduri profesionale și de calitate

Lampa cosmetică este extrem de utilă, fie că machiezi o clientă, o pensezi sau îi aplici extensii de gene. Din acest motiv, este indicat să cumperi produse de la branduri profesionale, care îți oferă garanția calității. Brandurile cunoscute pe piață îți pun la dispoziție lămpi cu prețuri care pot varia.

 

Cu toate acestea, nu este recomandat să cumperi lămpi cu preț mic sau de la branduri de care nu ai auzit până acum. Motivul? Cel mai probabil, aceste produse nu sunt realizate la standarde înalte de calitate. Caută de fiecare dată modelele care se încadrează în bugetul tău, dar nu uita că o să investești în lămpi care sunt utile ani întregi.

 

Interesează-te și la alți colegi de breaslă și vezi care sunt lămpile cosmetice populare, ce detalii tehnice au și ce ar trebui să cumperi, ținând cont de raportul calitate-preț.