Este foarte important să ai în vedere că îndepărtarea extensiilor de gene acasă este complet nerecomandată deoarece riști să deteriorezi firele naturale de păr. În schimb, apelând la serviciile unui lash-artist profesionist, acest procedeu nu este deloc dureros sau costisitor și vei scăpa de extensii cât ai clipi! Citește mai departe articolul pentru a afla ce presupune îndepărtarea genelor fir cu fir. 

 

Cu ce se dau jos genele fir cu fir

 

Răspunsul simplu arată în felul următor: îndepărtarea extensiilor de gene fir cu fir se face la salon cu ajutorul unui gel/cremă remover special, care este lăsat să acționeze timp de câteva minute, după care tehnicianul va folosi microbrushuri pentru a îndepărta manual firele aplicate peste genele naturale. 

Dacă încerci să îndepărtezi extensiile singură acasă, riști să produci deteriorări greu de reparat în timp asupra genelor tale. Trebuie să iei în calcul și procesul natural de regenerare al genelor, care durează până la șase săptămâni. În mod normal, extensiile vor cădea odată cu firele de păr naturale, însă, în cazuri extreme, adezivul poate fi dizolvat cu ajutorul uleiului de măsline aplicat cu delicatețe în urma unei băi cu aburi la față. 

De aceea este important să eviți utilizarea demachiantelor pe bază de ulei atunci când vrei să îți întreții extensiile o perioadă îndelungată de timp. Dacă totuși dorești să faci o pauză de la purtarea acestora, te sfătuim să te programezi la tehnicianul tău pentru a beneficia de o îndepărtare sănătoasă a extensiilor, realizată în mod profesionist. 

 

Produse recomandate pentru îndepărtarea genelor fir cu fir

 

Pe site-ul nostru vei găsi o categorie de produse special concepută pentru procedeul de îndepărtare al genelor fir cu fir. Un lash-artist profesionist cunoaște cu exactitate tehnica ce trebuie utilizată în astfel de cazuri, însă, dacă ești la început de drum în acest domeniu, îți recomandăm să urmezi instrucțiunile de la cursul de bază.

De exemplu, în cazul Power Gel Remover-ului marca Barhat, este necesară aplicarea produsului într-o cantitate mică și apoi utilizarea unui microbrush la 2 mm distanță față de pleoapă. Păstrarea acestuia în condiții optime este extrem de importantă, așa că ferește flaconul de razele solare sau temperaturi ridicate. Produsul este potrivit și persoanelor sensibile, care suferă frecvent de iritații, deoarece nu conține arome și are o consistență gelatinoasă anti-curgere.

Un alt produs pe care ți-l recomandăm este Barhat Remover Gel PRO care acționează extrem de rapid la nivelul extensiilor de gene și este, de asemenea, hipoalergenic. În maxim 30 de secunde genele fir cu fir vor fi îndepărtate cu ajutorul aplicatoarelor cosmetice sau microbrushurilor speciale, fără a afecta deloc genele naturale. 

Dacă preferi o soluție tip cremă, în gama noastră de produse vei găsi și Remover Cremă Barhat, care are o constituție densă și acționează ultra rapid. Produsul nu va produce iritații atât timp cât este ținut la distanță de contactul direct cu ochii, iar noi recomandăm utilizarea sa doar de către profesioniști. 

 

Ține doar de tine să alegi produsele care îți par cele mai eficiente și pe care le poți folosi cu ușurință pentru a garanta satisfacția clientelor. Păstrează-le la loc uscat și răcoros și verifică întotdeauna data fabricării. Dacă acestea își schimbă culoarea, mirosul sau consistența în timp, evită utilizarea lor și înlocuiește-le cu altele. 

 

Când este momentul să renunți la extensiile fir cu fir

 

Atât timp cât le îngrijești cu responsabilitate și urmezi întocmai sfaturile oferite de către lash artist-ul tău în urma aplicării, extensiile de gene pot fi purtate cât de mult îți dorești, cu condiția să mergi frecvent la ședințe de întreținere. Faptul că purtarea genelor fir cu fir îți va deteriora genele naturale în timp este doar un mit, deoarece firul natural de păr se regenerează constant, cu sau fără extensii.

Dacă acestea au fost aplicate corect, de către un tehnician profesionist, momentul să renunți la extensiile fir cu fir rămâne o decizie personală pe care o poți lua oricând dorești. Mai mult decât atât, ia în considerare că, atunci când alegi să faci o pauză de la purtarea lor, poți reveni oricând pentru o programare de aplicare.

Cu toate acestea, procedeul de aplicare al extensiilor de gene fir cu fir nu este recomandat persoanelor care suferă de reacții alergice la adeziv sau boli infecțioase ale ochilor precum conjunctivita, blefarita sau lăcrimarea excesivă (epiforă). Fie că aceste probleme erau preexistente sau au apărut în timpul purtării extensiilor, astfel de situații cer îndepărtarea lor în mod urgent pentru a proteja sănătatea ochilor tăi. 

Un alt caz des întâlnit în acest domeniu îl reprezintă persoanele care au avut diverse intervenții în zona ochilor și nu se pot obișnui cu extensiile din cauza disconfortului provocat. Programează-ți o ședință de îndepărtare a extensiilor cât de curând dacă te afli în această situație. 

 

Nu încerca să îți dai jos genele fir cu fir acasă. Apelează la serviciile unui profesionist astfel încât genele tale naturale să rămână nevătămate!