Tehnologia extensiilor de gene ocupa unul dintre locurile de top din industria frumusetii. Tehnicile si materialele sunt in permanenta actualizate, iar lista marcilor cunoscute pentru producerea genelor de inalta calitate este in continua crestere.

Pentru ca procedura de extensie sa fie nedureroasa, igienica si corecta, sunt necesare conditii speciale care trebuie respectate atat in ​​salon, cat si acasa.

  • In timpul extensiei genelor, se foloseste un lipici cosmetic sigur, despre care vom vorbi mai tarziu. Pentru uscarea corecta a lipiciului avem nevoie de aer , prin urmare extensiile de gene trebuie aplicate intr-un spatiu bine aerisit si ventilat.  

  • Pentru polimerizarea  continutului adezivului este nevoie de contactul cu suprafete usor alcaline, motiv pentru care, umiditatea relativa din interior trebuie sa fie de 40 pana la 60%, la temperatura camerei. Conditiile de umiditate scazuta a aerului inhiba procesul de lipire a genelor, in timp ce conditiile mai ridicate pot afecta negativ rezultatul final: genele vor cadea pur si simplu. Pentru a determina nivelul de umiditate, puteti utiliza un higrometru special care inregistreaza indicatorii. (il puteti gasi aici https://www.barhat.ro/produse/higrometru-termometru/41 )

  • Ambalajul adezivului si a celorlalte solutii trebuie inchise bine si pastrate intr-o incapere uscata la o temperatura de 15-25 grade C. Cutiile nu trebuie expuse la lumina directa a soarelui sau supuse unor schimbari bruste de temperatura, este important sa mentineti o temperatura de depozitare stabila. Adezivul se intareste la contactul cu umiditatea aerului, acest lucru merita, de asemenea, luat in considerare. Un pachet deschis cu lipici este bun pentru utilizare timp de 1,5–2 luni; in zilele fierbinti de vara, durata de valabilitate se reduce la 3-4 saptamani.

  • Nu depozitati adezivul sau alte materiale la frigider. Cel mai bine este sa reglati umiditatea aerului folosind umidificatoare speciale pentru camera, sa aerisiti salonul de mai multe ori pe zi si sa mentineti temperatura nu mai mare de 25 de grade.

  • Cosmetologii si specialistii in extensii recomanda lipirea genelor cu miscari clare si rapide pentru a nu supraexpune adezivul. Pentru aceasta este important sa aveti un spatiu special echipat, degajat, pentru munca. Clientul are nevoie de un pat comod si o perna pentru a fixa pozitia capului.

  • O iluminare buna in camera in care se fac extensii de gene este foarte importanta, dar trebuie evitata lumina directa a razelor soarelui direct pe locul de munca in sine.  Este necesar sa utilizati lampi cosmetice de inalta calitate, cu inaltime, inclinare si iluminare reglabile. https://www.barhat.ro/cauta?q=lampa+cosmetica

  • Un technician, care se ocupa de extensiile de gene, trebuie sa aiba toate materialele insotitoare la indemana, un spatiu de lucru bine organizat si sa mentina igiena materialelor, echipamentelor si a camerei in ansamblu. Manusile de unica folosinta, antisepticul, materialele prelucrate cu atentie sunt garantia unei proceduri de calitate. Fara aceasta, este imposibil sa se faca o procedura sigura, fara nicio amenintare la adresa frumusetii si sanatatii.