Procedura de aplicare a extensiilor de gene ocupa unul dintre locurile de top in industria frumusetii. Tehnicile si materialele folosite sunt actualizate in permanenta, iar lista marcilor care ofera extensii de gene fir cu fir de inalta calitate este in continua crestere.

Pentru ca aceasta procedura de infrumusetare sa fie nedureroasa, igienica si realizata in mod corect, exista o serie de conditii speciale care trebuie respectate atat in ​​salon, cat si acasa. Iata care sunt acestea!

Un mediu de lucru curat

 

Primul pas pentru ca procesul de aplicare a extensiilor de gene sa decurga in cele mai bune conditii este un mediu de lucru igienic. Salonul sau spatiul de lucru trebuie sa fie perfect curat si dezinfectat pentru a preveni orice risc de infectie.

Specialistul isi va spala mainile cu un sapun antibacterian eficient si va purta echipament de protectie. Manusile de unica folosinta, antisepticul, precum si materialele prelucrate cu atentie sunt garantia unei proceduri de calitate. Suprafetele de lucru trebuie sa fie curate si bine organizate, cu toate instrumentele si produsele necesare la indemana. In lipsa acestor conditii, este imposibil sa se realizeze o procedura sigura, fara nicio amenintare la adresa frumusetii si a sanatatii.

O ventilatie adecvata

Pentru aplicarea extensiilor de gene se foloseste un lipici cosmetic sigur, despre care vom vorbi mai tarziu. Acesta se usuca in contact cu aerul, prin urmare spatiul trebuie sa fie bine aerisit si ventilat.  Totodata, un flux constant de aer proaspat ajuta la dispersarea vaporilor si a mirosurilor provenite de la substantele utilizate pentru aplicarea diverselor tipuri de extensii de gene.

Un nivel optim de umiditate

 

Pentru polimerizarea continutului adezivului este nevoie de contactul cu suprafete usor alcaline, motiv pentru care, umiditatea relativa din interior trebuie sa fie de 40% pana la 60%, la temperatura camerei. O umiditate scazuta a aerului inhiba procesul de lipire a genelor, in timp ce conditiile mai ridicate pot afecta negativ rezultatul final, cauzand caderea genelor. Pentru a determina nivelul de umiditate din incapere, poti folosi un higrometru digital cu termometru si ceas.

Utilizarea unor materiale de calitate inalta

Pentru a obtine rezultate frumoase si durabile, este importanta utilizarea unor materiale calitative. Acestea includ:

  • Extensii de gene - alege extensii fir cu fir realizate din materiale premium, de preferat cu proprietati hipoalergenice, pentru a preveni iritatiile in cazul persoanelor cu o piele sensibila. In colectia Barhat, ai la dispozitie o gama larga de extensii de gene profesionale;
  • Adezivi adecvati - adezivul este un element cheie in fixarea extensiilor de gene la baza firelor naturale. Un lipici pentru gene de calitate asigura o fixare puternica, fara sa compromita sanatatea genelor naturale;
  • Instrumente de precizie - folosirea unor ustensile de inalta calitate, cum ar fi pensulele si pensetele pentru aplicarea extensiilor de gene, ajuta la obtinerea unor rezultate precise si la minimizarea riscului de rupere sau deteriorare a genelor;
  • Accesorii adecvate - pe langa materiile prime, un proces de lucru eficient presupune si utilizarea unor accesorii potrivite, precum patch-uri pentru zona de sub ochi, diverse solutii de curatare, primere, periute, etc.

Depozitarea materialelor conform indicatiilor

Dupa ce ai adaugat in portofoliul tau cele mai bune extensii de gene, precum si toate materialele de care ai nevoie pentru aplicarea acestora, este important sa le si pastrezi in conditii adecvate.

Ambalajul adezivului si a celorlalte solutii trebuie inchise bine si pastrate intr-o incapere uscata la o temperatura de 15-25 de grade C. Cutiile nu trebuie expuse la lumina directa a soarelui sau supuse unor schimbari bruste de temperatura, ci mentinute la o temperatura de depozitare stabila. Adezivul se intareste la contactul cu umiditatea aerului, asadar fii atenta la acest aspect. Un pachet deschis cu lipici poate fi utilizat timp de 1,5–2 luni; in zilele fierbinti de vara, durata de valabilitate a acestuia se reduce la 3-4 saptamani.

Nu depozita adezivul sau alte materiale la frigider. Cel mai bine este sa reglezi umiditatea aerului folosind un umidificator pentru camera, sa aerisesti salonul de mai multe ori pe zi si sa mentii temperatura sub 25 de grade.

O iluminare adecvata

 

O iluminare cat mai buna in camera in care se aplica extensiile de gene este foarte importanta, insa trebuie evitata lumina directa a razelor soarelui in spatiul de lucru. Iluminarea adecvata iti permite tie, ca specialist, sa vezi in detaliu si sa lucrezi cu precizie. Acest lucru este crucial pentru atasarea extensiilor de gene in mod corect si pentru a obtine un aspect natural si uniform. 

Totodata, o iluminare adecvata asigura o imagine corecta a culorilor, ajutand la obtinerea unei potriviri precise, mai ales atunci cand se doreste obtinerea unui aspect natural. In plus, daca obisnuiesti sa-ti fotografiezi lucrarile la final, o lumina potrivita este extrem de utila. Pentru a imbina cat mai bine toate aceste aspecte, este necesar sa folosesti lampi cosmetice de inalta calitate, cu inaltime, inclinare si iluminare reglabile.

Indemanare si experienta

Cosmetologii si specialistii in acest proces de infrumusetare recomanda lipirea genelor cu miscari clare si rapide pentru a nu supraexpune adezivul. Pentru aceasta este important sa ai un spatiu special echipat, care sa-ti permita un acces facil la zona ochilor. Clientul are nevoie de un pat comod si o perna pentru a fixa pozitia capului.

In plus, experienta ta este cruciala pentru obtinerea unor rezultate de calitate. Orice procedura cosmetica necesita practica si dezvoltarea abilitatilor de-a lungul timpului. Asadar, va trebui sa identifici tipul de gene al clientului, sa recomanzi extensiile potrivite si sa le aplici in mod corect pentru a obtine look-ul dorit. O comunicare deschisa este intotdeauna cheia pentru a evita orice neintelegeri si pentru a asigura satisfactia clientului!