Adezivul pentru gene este unul dintre cele mai importante instrumente de lucru în meseria de lash-artist. Este important să alegi produsul potrivit în funcție de experiența și îndemânarea ta. În acest articol îți vom oferi câteva sfaturi, astfel încât să faci alegerea corectă și vom dezvălui câteva curiozități în ceea ce privește componența și proprietățile sale.  

Subtilitățile alegerii adezivului pentru extensia genelor

 

Adezivul pentru gene este principalul instrument din arsenalul stilistului in extensii de gene. Are cerințe speciale: siguranță, fiabilitate si ușurință în utilizare. Acuratețea  muncii și durata purtării extensiilor de gene depind de alegerea adezivului. În sortimentul producătorilor, sunt prezentate o varietate de opțiuni: negru și transparent, rezistenți la apa, umiditatea si temperatura fluctuante, pentru începători și profesioniști.

Lashmakerul trebuie să se concentreze pe acuratețe, viteza de lucru, caracteristicile diferitelor tehnici de extensie, cât și pe temperatura și umiditatea aerului din salon.

 

Cerințele, privind adezivul pentru gene

 

Adezivul de calitate are următoarele proprietăți:

 • siguranță - compoziție hipoalergenică, lipsa mirosului neplăcut, evaporare minimă la uscare;

 • fixare fiabilă - rezistența la stres mecanic și contact regulat cu apa timp de cel puțin trei săptămâni;

 • ușurință de utilizare - uscare rapidă în contact cu genele, textura lichidă;

 • rezistența la diferite temperaturi si umiditate;

 

La achiziționarea adezivului, trebuie să acorzi atenție următoarelor detalii: 

 • termen de valabilitate,

 • integritatea ambalajului si prezența unui certificat de calitate. 

 

Achiziționând produse de la producători cunoscuți, din magazine specializate, poți fi sigură de calitatea acestora.

 

A se evita adezivii cumpărați prin rețele necunoscute, trecuți prin mâinile mai multor revânzători pentru că:

 

- Nu se știe in ce condiții au fost păstrați. Este imposibil ca fiecare revânzător să aibă aceleași condiții de păstrare, iar pentru un adeziv este cel mai rău când îl schimbăm de la o temperatură la alta și de la o umiditatea la alta.

- Nu se știe cat de vechi este, mai ales că la multi adezivi nu există data de fabricare pe ambalaj.

- Nu ai pe cine să tragi la răspundere legală în caz de vreo problemă.

 

 

Imaginea poate fi descărcată de aici

Tipuri de adeziv pentru gene

 

 

Cea mai importantă caracteristică pentru un lashmaker este viteza de uscare. Cei cu uscare instantanee sunt potriviți pentru profesioniștii care au deja experiență in extensiile de gene. Adezivii care se usucă in 2-5 secunde sunt concepuți pentru începători - in acest timp, puteți remedia defectele. Este important să îți amintești că viteza de uscare este afectată de temperatura și de umiditatea din cameră, prin urmare, la cumpărare, trebuie să ții cont de recomandările producătorului.

 

Noi putem doar să presupunem care adeziv ți se potrivește, dar pentru alegerea perfectă ar trebui să încerci mai multe tipuri la început si să-l alegi pe cel mai potrivit pentru tine.

 

Curiozități despre adezivul pentru extensii de gene

 

 • Adezivul conține latex?

 

Unul dintre ingredientele care se regăsesc adesea în adezivul pentru gene este formaldehida, o substanță chimică recunoscută. Există multe persoane care sunt alergice la latex sau cauciuc din latex, așa că este important ca adezivul pe care îl utilizezi să nu conțină acest ingredient. 

Pentru că alergia față de latex de dezvoltă în timp, clientele tale s-ar putea să nu fie conștiente de această afecțiune de la primă ședință, așa că evită cu totul acest risc deoarece latexul le poate crea iritații neplăcute. 

Vestea bună este că o mare parte din adezivii disponibili pe piață sunt non-alergenici, însă nu uita să verifici lista de ingrediente înainte de a face o nouă achiziție. 

 

 • Adezivul este toxic?

 

Din păcate, răspunsul la această întrebare este unul pozitiv deoarece majoritatea adezivilor conțin substanțe precum parabeni, formaldehidă sau amoniac, care pot fi dăunătoare pentru ochi. Toate acestea pot produce iritații în contact cu pielea, însă în tehnica aplicării extensiilor de gene, adezivul se utilizează întotdeauna la o distanță de 1mm față de baza genelor. 

Aceste substanțe chimice joacă un rol important în rezistența adezivului după aplicarea genelor, însă persoanele care suferă frecvent de astfel de iritații ar trebui să apeleze la alte proceduri de înfrumusețare. 

 

 • Cât rezistă adezivul pentru gene?

 

În funcție de tipul de adeziv pentru gene pe care l-ai achiziționat, acesta poate dura o perioadă între 3 și 6 luni dacă nu este desigilat. De când începi să-l utilizezi, perioada în care acesta rezistă este undeva între 2 și 3 luni. Totuși, rezistența produsului în timp depinde și de modul de depozitare. Dacă închizi capacul corespunzător după fiecare utilizare și respecți recomandările producătorului în ceea ce privește depozitarea, te poți bucura de produs timp de câteva luni. 

 

 • Ce dizolvă adezivul pentru gene?

 

În primul rând, există un Eyelash Glue Remover, adică un produs special destinat dizolvării adezivului de pe gene care se folosește cel mai adesea la ședințele de întreținere. Nu este recomandat să îl utilizezi acasă deoarece riști să îți deteriorezi firele naturale de păr

Un alt lucru care dizolvă adezivul de gene îl reprezintă produsele pe bază de uleiuri naturale. De aceea, nu este recomandat să te demachiezi cu produse pe bază de ulei deoarece riști să ți se dezlipească extensiile.

De asemenea, dușurile fierbinți pot juca un rol în dizolvarea adezivului pentru gene. Evită contactul cu apa timp de 24 de ore după aplicarea extensiilor și folosește apă la temperaturi potrivite pentru a le păstra cât mai mult în stare intactă.  

 

 

 • Pot crea propriul adeziv acasă?

 

Dacă ai această curiozitate, răspunsul este "da"! Nu este însă deloc recomandat să faci acest lucru deoarece nu știi ce reacție va produce rezultatul obținut asupra ochilor tăi.

Rețeta ar arăta în felul următor: o picătură de miere, jumătate de linguriță de zahăr, o picătură de lipici alb non-toxic, două lingurițe de apă. Aceste ingrediente pot fi amestecate în ordinea prezentată pentru a obține un adeziv de gene DIY, însă nimic nu garantează succesul sau siguranța utilizării acestuia.   

 

Adezivi potriviți pentru începători

imagine

Adezivi potriviți pentru viteză medie:

imagineimagine

Adezivi potriviți pentru avansați:

imagine

imagine