Dacă ți-ai propus să faci o schimbare în cariera ta și vrei să devii lash artist, este important să ai la dispoziție toate produsele necesare practicării acestei meserii. Cu siguranță în timp vei ajunge să ai anumite favorite, în funcție de tehnica utilizată și preferințe personale, însă în acest articol îți oferim o listă completă care să te ajute la început.

 

Care sunt produsele de care ai nevoie pentru aplicarea extensiilor de gene fir cu fir?

 

Abilitatea de a te adapta în funcție de nevoile clientelor este unul dintre cele mai mari atuuri pe care le poți avea ca lash artist la început de drum. Cu siguranță vei avea parte și de provocări, care te vor ajuta să evoluezi și să îți dezvolți din ce în ce mai mult tehnicile. Anumite cerințe vor necesita achiziționarea unor produse speciale în funcție de nevoile clientei. Iată, însă, ce trebuie să facă deja parte din echipamentul tău standard:

 

  1. Extensii de gene

 

Cu siguranță este esențial să deții în arsenalul tău mai multe seturi de extensii de gene fir cu fir, fiecare având curburi diferite pentru a putea satisface nevoile fiecărei cliente în parte. Nu este greșit nici să achiziționezi câteva seturi în culori diferite, însă este important să faci o mică cercetare de piață pentru a descoperi care sunt cele mai des solicitate. 

Aruncă o privire asupra procedurilor de aplicare a extensiilor de gene și ia în considerare grosimile diferite de care vei avea nevoie. Genele 2D și 3D implică utilizarea tehnicii de aplicare fir cu fir și va fi necesar să te adaptezi în funcție de genele naturale ale clientei pentru a obține un rezultat uniform. 

 

  1. Adeziv pentru extensii de gene

 

Adezivul pentru extensiile de gene pe care îl vei utiliza va juca un rol esențial în rezistența lor. Citește articolul nostru despre păstrarea acestuia în condiții optime și evita reutilizarea sa dacă între timp și-a schimbat culoarea sau textura. Pe site-ul nostru vei găsi o largă selecție de adezivi cu timp diferit de uscare, în funcție de ritmul tău de lucru. 

Dacă nu ai foarte multă experiență în domeniu, este recomandat să utilizezi un adeziv cu o uscare mai lentă, astfel încât să poți aplica extensiile cu exactitate. Anumite tipuri de adezivi pot fi utilizate doar vara sau doar iarna, după caz, însă există și opțiunea achiziționării unui produs potrivit tuturor sezoanelor. 

Optează pentru un kit cu adeziv marca Barhat, care vine la pachet cu un recipient pentru depozitare și un higrometru cu termometru pentru a putea măsura umiditatea și temperatura din cameră. 

  1. Produse pentru curățarea și îndepărtarea extensiilor de gene

 

La fel de important în meseria de lash artist este să folosești produsele corespunzătoare pentru curățarea zonei ochilor și îndepărtarea extensiilor de gene atunci când situația o cere. Nu uita nici de cleanserul necesar pentru curățarea genelor, care îți va fi foarte util în timpul ședințelor de întreținere. 

Atunci când clienta vrea să facă o pauză de la extensiile de gene sau a trecut prea mult timp de la ultima ședință de întreținere și este nevoie de o reaplicare, bazează-te cu încredere pe Power Gel Remover-ul marca Barhat pentru o îndepărtare rapidă și fără disconfort. 

 

Imaginea poate fi descărcată de aici

 

  1. Accesorii pentru aplicarea extensiilor de gene  

 

Cu siguranță vei avea nevoie de bandă medicală în timp ce aplici extensiile de gene, iar în acest caz ai la dispoziție mai multe opțiuni: poți utiliza o bandă transparentă hipoalergenică sau bandă japoneză antiiritantă marca Nichiban, pentru a asigura maximul de confort fizic al clientelor tale. 

Cu siguranță vei avea nevoie și de multe microbrushuri pentru aplicarea soluțiilor pentru extensiile de gene precum: cleanser, primer sau remover. Nu uita nici de alegerea unei pensete pentru gene care te va ajuta la orice aplicare și care trebuie sterilizată după fiecare utilizare în parte.  

 

  1. Alte accesorii

 

Printre alte accesorii care se pot demonstra a fi utile în practica ta de lash artist se mai află și: 

  • Piatra Jade sau Piatra Crystal, care pot fi utilizate pentru a menține adezivul pentru extensii în stare lichidă cât mai mult timp;

  • Bentițe cosmetice pentru a te asigura că părul tău sau al clientei nu interferează cu procedura de aplicare a genelor. De asemenea, pot fi utilizate ca punct de sprijin astfel încât să nu fii nevoită să atingi fruntea clientei cu brațele;

  • Aplicatoare cosmetice ce pot fi folosite în loc de microbrushuri deoarece au vârful mult mai mare;

  • Periuțe mascara ce vor fi de folos în aranjarea extensiilor de gene, cât și pentru utilizarea lor acasă de către cliente pentru a permite o îngrijire corespunzătoare a acestora;

  • Suport pentru pensetele utilizate în aplicarea extensiilor de gene, astfel încât să le păstrezi într-un loc bine organizat.

 

Acestea sunt produsele care nu trebuie să îți lipsească în practica de lash artist. Păstrarea soluțiilor la temperaturi optime și curățarea spațiului de lucru și a instrumentelor utilizate după fiecare clientă în parte este esențială pentru succesul tău în carieră.