În acest articol vei descoperi care este diferența dintre pensarea și stilizarea sprâncenelor, cât și de ce acest procedeu te poate ajuta să îți îmbunătățești trăsăturile faciale. Citește în continuare pentru a descoperi diferite tehnici menite să îți ofere sprâncene perfecte pentru o perioadă îndelungată. 

 

Ce este stilizarea sprâncenelor?

 

Dacă pensatul este un procedeu care durează în jur de 20-25 de minute, iar cosmeticiana lucrează cu forma naturală a sprâncenelor tale și smulge firele de păr în plus pentru a oferi un aspect uniform, stilizarea sprâncenelor duce lucrurile mult mai departe de atât. 

Această procedură de înfrumusețare poate dura până la 50 de minute, însă vei pleca de la salon cu sprâncene complet înfrumusețate și conturate în acord cu fizionomia ta. Înainte de a trece la utilizarea pensetelor profesionale pentru sprâncene, cosmeticiana va măsura distanțele de pe chipul tău pentru a stabili împreună ce formă te-ar avantaja cel mai tare.

După aceea, firele de păr în plus vor fi smulse, astfel încât să rămână doar noua formă la care ați ajuns de comun acord. Procesul poate dura mai mult decât în cazul pensării datorită faptului că forma aleasă poate fi complet diferită de cea dinainte sau se poate lucra la îngroșarea treptată a sprâncenelor.  

Următorii pași pot include vopsirea acestora, la cererea clientei sau machierea. În ședințele viitoare, procesul va fi mai puțin anevoios deoarece obiectivul pentru aspectul final al sprâncenelor este deja setat.  

 

Ce tehnici de reconstrucție a sprâncenelor mai există?

 

Stilizarea poate fi doar primul pas spre obținerea sprâncenelor pe care ți le-ai dorit dintotdeauna. Tehnici precum laminarea, microbladingul sau micropigmentarea sunt din ce în ce mai căutate de femeile care doresc să se trezească în fiecare dimineață cu sprâncenele perfecte. Iată câteva informații pe care să le ai în vedere:

 

  1. Tehnica de microblading

 

Sprâncenele tale pot fi reconstruite chiar de la zero, dacă nu sunt suficient de stufoase sau dacă, din diferite motive, nu mai ai deloc fire de păr în această zonă a feței. Cu ajutorul unui aparat cu aspect de stilou, îți vor fi trasate linii foarte fine care se aseamănă cu firele naturale. Pigmentul introdus în piele este realizat din materiale organice, așa că nu trebuie să îți faci griji în privința iritațiilor sau alergiilor

 

Va fi nevoie de două ședințe de microblading pentru a ajunge la rezultatele dorite. În prima ședință, vei stabili forma dorită împreună cu tehniciana, după care zona sprâncenelor va fi anesteziată, iar procedura propriu-zisă va fi realizată. În cea de-a doua ședință, se vor realiza retușuri unde este nevoie, astfel încât pigmentul să fie uniform. Rezultatul obținut va fi unul foarte natural și de durată. 

  1. Tehnica de micropigmentare

 

Micropigmentarea sprâncenelor se realizează într-un mod similar cu microbladingul, însă aparatul utilizat este electric, nu manual. Tehnica de micropigmentare prin pudrare este ideală pentru persoanele cu tenul gras, care din păcate este cel mai puțin rezistent la astfel de proceduri de dermo-pigmentare semi-permanentă a pielii. Rezultatele obținute prin intermediul acestei tehnici nu vor fi foarte intense, însă îți vor evidenția trăsăturile naturale. 

 

Tehnica de micropigmentare nu ar trebui să fie dureroasă, însă acest lucru diferă de la persoană la persoană. O diferență importantă dintre microblading și micropigmentare este faptul că tehnica din urmă îți poate oferi rezultate care să se mențină până la doi ani, în funcție și de modul în care respecți instrucțiunile de îngrijire recomandate de tehniciană. Discută cu un specialist în domeniu pentru a stabili care tehnică este mai potrivită pentru nevoile tale. 

 

  1. Procedeul de laminare 

 

Cu ajutorul unui kit de laminare a sprâncenelor, tehniciana va oferi o formă cu totul nouă firelor tale de păr, iar rezultatele pot fi menținute până la 12 săptămâni. Sprâncenele tale vor rămâne așezate în forma pe care ați stabilit-o de comun acord la începutul ședinței inițiale, după care procesul natural de regenerare a firelor de păr își va spune cuvântul. 

 

De aceea, este necesară o a doua ședință de laminare a sprâncenelor, care le poate crește rezistența până la o perioadă de șase luni. Acest procedeu te poate ajuta să acoperi golurile existente între firele de păr naturale și să îți îmbunătățești forma sprâncenelor fără prea mare efort. Tocmai datorită faptului că firele vor rămâne direcționate în sensul dorit de tine mai mult timp, vei putea fi gata de plecare în fiecare dimineață, fără să mai trebuiască să utilizezi machiaj. 

 

Descoperă produsele pentru laminarea sprâncenelor de la Barhat!

 

Tehnicile de stilizare și reconstrucție a sprâncenelor te vor ajuta să obții aspectul pe care ți l-ai dorit mereu. Este important să apelezi doar la profesioniști pentru astfel de schimbări în viața ta, deoarece meriți cea mai bună îngrijire posibilă. 

 

Dacă nu ai încerca niciunul dintre procedeele prezentate de noi în acest articol până acum, îți recomandăm să îți faci o programare la salonul tău preferat cât mai repede. Cu siguranță rezultatele vor fi spectaculoase!