Auzim deseori faptul că extensiile de gene trebuie alese în funcție de fizionomia fiecărei persoane, dar ce înseamnă acest lucru cu adevărat? În acest articol îți vom explica mai clar legătura dintre trăsăturile naturale ale feței și alegerea extensiilor fir cu fir. Află ce tip de extensii se potrivesc cel mai bine în funcție de fizionomie și de ce este important să ții cont de acest criteriu.

 

Ce este fizionomia?

 

Știai că “arta citirii feței” și meseria de fizionomist datează de peste 3000 de ani? Experții spun că tiparul comportamental poate fi dedus din trăsăturile naturale ale feței noastre. Definiția din dicționar ne spune că fizionomia este “totalitatea trăsăturilor feței cuiva care determină expresia ei particulară”. Așadar, aceasta este o expresie a unicității tale. 

În prezent, cunoaștem aproximativ 9 tipuri de forme ale feței, printre care: ovală, rotundă, alungită, pătrată, dreptunghiulară, triunghiulară, triunghiulară inversată, hexagonală (formă de diamant) și inimă. Pentru a ajunge mai aproape de subiectul acestui articol, îți vom dezvălui și tipurile de forme ale ochilor identificate până acum: monolid, ochi adânciți sub pleoapă, ochi oblici, ochi de pisică, ochi rotunzi și ochi migdalați. 

În funcție de aceste trăsături naturale, extensiile de gene vin în ajutorul obținerii unei forme dorite, care să le pună în evidență sau să corecteze anumite imperfecțiuni care țin de aspect. Tocmai pentru că fiecare persoană este unică, nicio procedură realizată de un lash-artist nu va fi la fel precum alta. 

Află mai jos ce tipuri de extensii de gene sunt ideale bazat pe forma feței și ochilor clientei. 

 

Ce tipuri de extensii de gene se potrivesc în funcție de forma feței?

Imaginea poate fi descărcată de aici

 

Așa cum hainele cu dungi verticale sau orizontale au rolul de a lăți sau a subția vizual talia, extensiile de gene pot să creeze linii verticale, orizontale sau diagonale care influențează trăsăturile naturale ale feței. Deși este important să ții cont de preferințele clientei atunci când apelează la procedeul aplicării extensiilor de gene, ia în considerare și criteriile pe care ți le vom prezenta mai jos, astfel încât să ajungeți la un numitor comun și un rezultat excelent. 

 

  • Pentru o față alungită, precum cea pe care o vedem la Sarah Jessica Parker, extensiile de gene care creează linii orizontale, de tipul "cat-eye" sunt o alegere potrivită. Evidențierea colțurilor exterioare ale ochilor va crea un efect seducător și foarte feminin. 

  • Fețele ovale, rotunde sau "scurte", precum cea a Milei Kunis, pot fi alungite prin adăugarea extensiilor de gene în centrul pleoapei, astfel încât chipul clientei să fie ușor "verticalizat" prin această tehnică. 

  • Fețele în formă de inimă sau diamant, precum cea a Serenei Williams sau Scarlett Johansson, vor arăta excelent atunci când extensiile sunt plasate uniform de-a lungul pleoapelor. Pentru mai multe detalii, citește articolul nostru despre tipurile de extensii de gene existente și aplicarea acestora

  • Cele mai norocoase cliente sunt cele cu o fizionomie a feței "echilibrată", ușor ovală și ochii migdalați, care, cu ajutorul extensiilor de gene, pot doar să-și evidențieze forma naturală a feței, fără să fie nevoie de crearea unui efect transformator.  

 

De cele mai multe ori, forma feței aduce cu sine și o anumită formă a ochilor, însă, pentru a putea înțelege mai bine corelația dintre cele două, îți vom vorbi mai jos și despre extensiile de gene potrivite în funcție de acestea.

 

Ce tipuri de extensii de gene se potrivesc în funcție de forma ochilor?

 

Imaginea poate fi descărcată de aici

 

Există posibilitatea ca tipul de extensii de gene dorit de clientă să nu îi facă neapărat un favor sau ca volumul acestora să fie nepotrivit față de genele sale naturale. O soluție alternativă o reprezintă procedeul de laminare a genelor, despre care am vorbit într-un articol anterior. Cu toate acestea, te poți ghida în funcție de indicațiile oferite mai jos, astfel încât să ai un punct de sprijin în ședința de consiliere.

 

  • Ochii migdalați sunt cei mai comuni și cei mai versatili în ceea ce privește aplicarea extensiilor de gene. Efectul cel mai potrivit în acest caz îl reprezintă fie evidențierea formei naturale și aplicarea extensiilor în mod echilibrat de-a lungul pleoapei, fie obținerea unui efect de "cat-eye", care să aibă la bază o curbură tip C / CC. 

  • Ochii tip monolid, întâlniți cel mai adesea în cazul persoanelor de origine asiatică, pot fi "lărgiți" vizual prin utilizarea extensiilor de gene care au curburi L, L+ sau M / N. Cu toate acestea, este important să nu exagerezi în dramatizarea aspectului, deoarece extensiile de gene foarte curbate vor crea un aspect inestetic. Nu este însă greșit să folosești tehnica de volum pe acest tip de ochi. 

  • Ochii rotunzi pot fi "transformați" în ochi migdalați prin utilizarea unor extensii de gene cu o curbură B / C, astfel încât să capete un aspect mai relaxat, în loc de unul surprins sau aflat în alertă. 

 

Majoritatea tipurilor de ochi vor arăta foarte bine dacă tehnicianul urmează tehnica specifică pentru "cat-eye", adică alungirea colțurilor exterioare ale ochilor. Totuși, există și alte aspecte demne de luat în considerare atunci când vine vorba despre alegerea extensiilor de gene potrivite. Citește și articolul nostru despre greșeli pe care să le eviți când ești la început de drum.  

 

Ține cont atât de preferințele, cât și de fizionomia clientelor tale înainte de a începe procedeul de aplicare al extensiilor de gene. Tehnica și produsele pe care le utilizezi vor juca un rol extrem de important în evidențierea sau transformarea trăsăturilor naturale ale feței.