Ca profesionist, cu siguranță îți dorești să le oferi clientelor tale rezultate excelente la fiecare ședință de aplicare a extensiilor de gene. Ca urmare, poate fi nevoie să îți adaptezi tehnica de lucru și să optezi pentru un adeziv diferit, în funcție de sezon. Descoperă ce factori influențează eficiența adezivului și cum îl poți alege pe cel potrivit astfel încât să obții cele mai bune rezultate în orice anotimp!

De ce trebuie să alegi adezivului de gene în funcție de sezon?

Schimbările climatice pot influența performanța adezivului și, ca urmare, procesul tău de lucru. Dacă ai un adeziv de extensii de gene preferat, este posibil să observi că acesta funcționează ușor diferit vara și iarna. Acest lucru se datorează unor factori precum:

Temperatura

Temperatura ambientală poate afecta timpul de uscare al adezivului. În sezoanele reci, când temperatura este scăzută, adezivul poate avea nevoie de mai mult timp pentru a se usca în totalitate. Acest lucru poate crea dificultăți atunci când încerci să poziționezi și să ajustezi genele în mod corespunzător, deoarece aderența devine mai slabă. În aceste cazuri, poți alege un adeziv cu un timp de uscare mai rapid sau poți utiliza un sistem de control al temperaturii din încăpere sau un ventilator pentru a accelera uscarea.

Pe de altă parte, în sezoanele calde, temperatura ridicată poate face ca adezivul să se usuce mai rapid. Acest lucru poate fi problematic în momentul aplicării, deoarece poate fi mai dificil să ajustezi și să poziționezi extensiile corect înainte ca adezivul să se fixeze în mod permanent. Acest lucru se poate întâmpla și iarna, dacă temperatura din calorifere este prea mare. În aceste cazuri, poți opta pentru un adeziv cu un timp de uscare mai lent sau poți lucra în zone mai răcoroase pentru a prelungi timpul de lucru.

Umiditatea

Studiile arată că nivelul optim de umiditate pentru ca adezivul de gene să funcționeze corect este între 40-60%. În general, umiditatea variază în funcție de sezon și este mai crescută primăvara și vara și mai scăzută în sezonul rece. De aceea, este important să iei în considerare nivelul de umiditate specific fiecărui anotimp și să folosești adezivul potrivit. 

Pentru a ajusta așteptările și tehnicile de aplicare în funcție de nivelul de umiditate al sezonului, verifică recomandările producătorului. Spre exemplu, vara, când umiditatea este crescută, poate fi necesar să reduci cantitatea de adeziv folosit sau să folosești o formulă adaptată acestei perioade.

Ce opțiuni ai?

Pe piață există o gamă variată de adezivi pentru extensii de gene, cu diverse caracteristici. Pentru a-l alege pe cel potrivit, trebuie să iei în considerare nivelul tău de experiență, temperatura și umiditatea din camera de lucru, dar și timpul de uscare pe care formula ți-l oferă. Iată câteva recomandări.

Adeziv pentru vară

În sezonul cald, ai nevoie de un adeziv special conceput pentru a face față umidității crescute, care să asigure o bună aderență a extensiilor de gene și să ofere un rezultat durabil. Dacă ai suficientă experiență, poți opta pentru un adeziv cu un timp mediu de uscare, de 1-1,5 secunde, precum adezivul Barhat Opulent.Pielea poate fi mai sensibilă și predispusă la iritații în această perioadă, așa că este recomandat să alegi acest adeziv de gene cu o formulă hipoalergenică, care va reduce riscul de reacții neplăcute și va oferi un confort sporit pe toată durata purtării.

Adeziv pentru iarnă

Există câteva caracteristici specifice pe care trebuie să le aibă un adeziv de gene potrivit pentru sezonul rece. Printre acestea se numără rezistența la temperaturile scăzute, flexibilitatea și capacitatea de a se adapta la umiditatea redusă. Cele mai potrivite variante sunt adezivii pe bază de cianoacrilat care permit o aplicare precisă în aceste condiții.

Pentru a menține calitatea adezivului de gene pe timpul iernii, păstrează-l într-un loc uscat și întunecos, evită expunerea la aer rece și folosește un umidificator în spațiul de lucru. De asemenea, pentru o aplicare precisă, poate fi nevoie să preîncălzești soluția de adeziv, să folosești o cantitate mai mică și să acorzi mai multă atenție pregătirii și curățării genelor naturale.

Adeziv all season

 

Un adeziv all season este special conceput pentru a fi folosit în orice anotimp. Acesta are o formulă adaptabilă la variațiile de temperatură și umiditate specifice fiecărui sezon, ceea ce îi asigură o aderență bună și o durată de viață îndelungată, indiferent de condițiile meteo. În plus, acesta rezistă cu succes la apă, transpirație sau sebum, menținând extensiile de gene intacte pentru o perioadă îndelungată.

De regulă, un adeziv all season este ușor de aplicat și de îndepărtat, așa că îți oferă un control mai bun în timpul procesului de aplicare. Pentru că nu vei mai fi nevoită să schimbi formula în funcție de anotimp, poți economisi timp și resurse.

În concluzie, este important să îți adaptezi tehnica de lucru și produsele pe care le folosești pentru a obține rezultate excelente, ce asigură un grad cât mai înalt de satisfacție. Ține cont de informațiile și recomandările noastre, iar dacă ești în căutarea unor produse de calitate, potrivite pentru o anumită perioadă a anului sau pentru orice sezon, te invităm să descoperi gama de adezivi Barhat!