Privirea unei femei poate transmite uneori mai multe trăiri, decât un simplu cuvânt. Iar genele lungi sunt, cu siguranță, un atu pentru multe doamne și domnișoare. 

 

Tocmai de aceea, femeile apelează tot mai des la extensiile de gene, care aduc un plus de eleganță, mister și feminitate. Extensiile de gene se potrivesc pentru orice formă și culoare a ochilor, iar scopul acestora este de a alungi și de a defini forma genelor naturale.

 

Procedeul de aplicare este unul destul de simplu, însă, există și multe întrebări pe care clientele și le pun adesea, privind aplicarea extensiilor de gene. Așa că iată câteva răspunsuri care le-ar putea fi folositoare tuturor femeilor care doresc să opteze pentru aplicarea extensiilor de gene fir cu fir.

Cum se aplică genele fir cu fir?

În prezent există mai mult tipuri de gene false, iar cele mai populare sunt cele de tip bandă, pe care le poți aplica în doar 5 minute, și care pot fi date jos la fel de ușor. Însă, dezavantajul genelor de tip bandă sau smoc este faptul că rezistă doar 2-3 zile, iar dacă sunt înlăturate necorespunzător, acestea pot cauza căderea genelor naturale.

 

În schimb, aplicarea extensiilor de gene fir cu fir este realizată doar de profesioniști calificați, care dispun de produse profesionale și de pensete speciale. În general, genele fir cu fir sunt o opțiune ideală pentru persoanele care își doresc gene mai lungi, cu aspect natural. Iar avantajul constă în faptul că acest model de gene este disponibil într-o varietate mai mare de lungimi și culori.

 

Pentru aplicarea genelor fir cu fir, se demachiază întâi zona pleoapelor și se aplică plasturi speciali peste genele inferioare, pentru a preveni lipirea genelor în timpul procedurii. Aplicarea extensiilor se face cu ajutorul unor pensete speciale, care separă firele naturale și lasă loc liber pentru firul de extensie, care urmează să fie aplicat cu o altă pensetă. Fiecare fir se trece printr-un adeziv special, înainte de a fi aplicat pe firul natural, iar la final, genele sunt pieptănate, iar plasturii sunt dezlipiți.

Cât țin genele fir cu fir?

După aplicare, extensiile de gene fir cu fir pot să reziste până la 4 săptămâni. Iar dacă nu folosești machiaj zilnic în zona ochilor, genele fir cu fir pot să reziste chiar și mai mult. Dacă sunt întreținute corespunzător, genele pot să se mențină chiar și până la șase săptămâni. Totuși, este recomandată o întreținere, la 3-4 săptămâni, pentru aplicarea unor fire noi în locul celor care au căzut. 

 

La rândul lor, și genele fir cu fir sunt de mai multe tipuri, în funcție de aspectul pe care ți-l dorești. Pentru un look natural sunt recomandate extensiile de gene 1D, iar în cazul persoanelor cu gene rare, varianta ideală sunt genele 2D, care presupun aplicare a câte două extensii peste o geană naturală. Iar pentru un look extravagant există și varianta extensiilor de gene 3D, care oferă un volum mai mare.

Ce trebuie să faci înainte de aplicarea genelor fir cu fir?

Dacă urmează să apelezi la o astfel de procedură este indicat să eviți aplicarea rimelului pe gene sau folosirea fardurilor, înainte cu 24 de ore. Astfel, genele naturale vor fi curate, iar aplicarea extensiilor va fi mult mai ușor de realizat.

Ce trebuie să faci după aplicarea genelor fir cu fir?

După aplicarea extensiilor de gene este indicat să aștepți 48 de ore, în care să eviți sauna, contactul cu apa în jurul ochilor și solarul. De asemenea, ar fi indicat să renunți pentru câteva zile la produsele pentru ten pe bază de ulei, pentru că acestea scad rezistența extensiilor. 

Cum se curăță extensiile de gene fir cu fir?

Este extrem de important să te demachiezi în fiecare zi, folosind produse pe bază de apă, cum ar fi loțiunea micelară sau demachiantul pe bază de apă sau ceai verde. Prin demachiere, vei reuși să îndepărtezi eficient acumularea reziduurilor de praf și de machiaj, care îngreunează genele și pot duce la apariția anumitor alergii. De asemenea, poți folosi și un șampon pentru curățarea genelor, care este foarte delicat și nu cauzează iritații, având proprietăți hipoalergenice.

 

După cele 48 de ore de la aplicarea extensiilor, genele pot fi spălate cu apă, cu mișcări ușoare, spre direcția de creștere a acestora. Încearcă să nu folosești apă fierbinte și nu freci ochii cu putere. Totuși, poți să periezi genele, o dată pe zi, cu ajutorul unei periuțe speciale.

Există riscul unor alergii?

Există mituri conform cărora genele naturale ar putea cădea din cauza extensiilor de gene, sau că acestea ar putea deveni mai rare, însă, aceste lucruri nu sunt adevărate. Genele naturale cad în fiecare zi, cu sau fără extensii, aceasta fiind o etapă din procesul lor de regenerare. Iar dacă extensiile sunt aplicate corespunzător, acestea nu vor afecta genele naturale și nici nu vor influența căderea acestora.

 

Totuși, există și contraindicații privind aplicarea genelor fir cu fir, în cazul persoanelor care suferă de conjunctivită, blefarită sau de sindromul ochilor uscați. De asemenea, clientele care au avut intervenții chirurgicale recente la nivelul ochilor ar trebui să discute cu medicul oftalmolog înainte de a opta pentru o procedură de aplicare a extensiilor de gene.

 

Așadar, extensiile de gene fir cu fir sunt o metodă ideală pentru a obține gene mai lungi și mai voluminoase, cu un aspect natural. În plus, genele fir cu fir rezistă mai mult timp, așa că te poți bucura de un look seducător pentru cel puțin 4 săptămâni.