Cât durează să pui gene fir cu fir
În funcție de complexitatea lucrării și experiența lash-artistului, procesul de aplicare a genelor poate varia. Există anumite criterii ce trebuie luate în calcul pentru a putea estima în mod corect durata procedeului, iar în acest articol vom vorbi mai pe larg despre ele. Citește în continuare pentru a descoperi în detaliu ce presupune aplicarea genelor fir cu fir și cât poate dura. 

 

Ce presupune aplicarea genelor fir cu fir

 

Etapele aplicării extensiilor de gene cu fir cu fir sunt curățarea zonei ochilor, aplicarea unui adeziv special pentru gene și apoi fixarea acestora manual, începând foarte aproape de baza genelor naturale. În funcție de efectul dorit, clientele pot opta pentru extensii de gene 2D, 3D sau tip Hollywood, fiecare presupunând un tip de tehnică anume. Lungimea, grosimea și curbura extensiilor joacă un rol foarte important în durata procedeului, iar în anumite cazuri este posibil să fie nevoie de mai multe ședințe la un lash-artist pentru a ajunge la rezultatul scontat. 

Tipul de extensii aplicate va fi ales de către clientă împreună cu specialistul în domeniu deoarece trebuie luate în calcul aspecte precum forma ochilor sau rezistența genelor naturale. Dacă extensiile sunt prea voluminoase, există riscul ca acestea să cadă mult mai repede sau chiar să provoace disconfort în zona ochilor. 

De aceea, este important ca atunci când alegi să faci această îmbunătățire asupra genelor tale să mergi la un lash-artist cu experiență, care folosește produse de calitate și stăpânește bine tehnica de aplicare. Tehnica aplicării genelor fir cu fir funcționează în cazul extensiilor între 1 și 3D, pe când în cazul genelor mai voluminoase (până la 12D) se va aplica tehnica de volum, care desigur că va influența și durata de timp a ședinței. 

 

Cât durează aplicarea genelor fir cu fir

 

  • Pe lângă experiența și dexteritatea tehnicianului de gene și efectul dorit de clientă, mai trebuie luată în calcul și densitatea genelor naturale. Numărul de fire naturale de păr poate varia între 70 și 200, ceea ce înseamnă că pentru a umple golurile unei persoane cu un număr scăzut de gene naturale, lash-artistul va trebui să apeleze la utilizarea unor extensii mai dese. În cazul persoanelor înzestrate natural cu gene foarte dese, aplicarea manuală a extensiilor peste 200 de fire de păr naturale va dura, desigur, mai mult. 

  • De asemenea, forma naturală a firelor de păr joacă un rol în procesul de aplicare. Dacă genele tale naturale sunt ondulate, acest lucru va îngreuna puțin procedeul de aplicare a extensiilor, astfel încât poți să te aștepți la o ședință de până la 3 ore. În schimb, genele care cresc drept în mod natural sunt mai ușor de “îmblânzit” pentru un tehnician, așa că durata ar putea scădea până în jur de 2 ore per ședință. 

  • Pe lângă acești factori mai există și elemente precum starea de anxietate a clientei care poate conduce către atacuri de panică sau diverse probleme medicale ce presupun mersul la toaletă foarte frecvent. Este important să comunici astfel de lucruri tehnicianului atunci când îți faci programarea deoarece îl va ajuta să estimeze timpul în mod corect. 

  • Nu uita nici de perioada necesară de timp pentru ca adezivul de gene să se usuce, care poate varia în funcție de anotimpul în care ne aflăm din cauza umidității din cameră. De exemplu, deși există adezivi ce pot fi folosiți pe tot parcursul anului, anumiți lash-artiști aleg să folosească două tipuri diferite, a căror uscare poate varia de la 1 la 3 secunde. 

  • Ședințele de întreținere a extensiilor de gene durează în jur de o oră, în condițiile în care clienta urmează sfaturile de îngrijire a genelor și revine pentru retuș după o perioadă de maxim 4 săptămâni de la aplicarea inițială. În caz contrar - fie că a trecut prea mult timp, fie că extensiile au fost deteriorate din diverse cauze, o ședință de întreținere poate cu siguranță depăși acest estimat de timp.  

 

În concluzie, durata medie a procedeului de aplicare a extensiilor fir cu fir este de două ore, însă cu siguranță pot apărea diverse variații datorită aspectelor pe care le-am prezentat mai sus. Atât timp cât dorințele clientei sunt pe cât posibil respectate, iar măsurile de igienă au fost urmate întocmai, cu siguranță se va ajunge la un rezultat satisfăcător. 

Te așteptăm pe site-ul nostru, unde vei găsi produse pentru gene de înaltă calitate, de la producători internaționali. Ca lash-artist, este important să lucrezi constant la îmbunătățirea tehnicii tale și descoperirea ultimelor inovații din domeniu, astfel încât clientele tale să plece mereu mulțumite și să revină cu plăcere. 

De asemenea, nu uita să explici fiecărei cliente în parte care sunt pașii de urmat pentru îngrijirea extensiilor de gene, astfel încât rezistența lor să fie sporită.