Procedura de extensii de gene este des utilizată pentru a obține un aspect natural și un volum mărit, fără a fi nevoită să mai apelezi la mascara de fiecare dată când te machiezi. În plus, prin această modalitate poți corecta mici defecte ale ochilor, de exemplu dacă sunt prea apropiați sau prea îndepărtați.
Pentru ca rezultatele procedurii de extensie să fie cele dorite și să aducă emoții pozitive, este important să înțelegi mecanismele de bază ale acestei tehnici. Extensiile aplicate „corect” și „greșit” pot să prevină numeroase problemele ce pot apărea ulterior.
Iată, deci, mai multe detalii despre aplicarea corectă a extensiilor de gene.
Tehnici de aplicare a extensiilor de gene
Tehnicile de extensie se referă la două modalități principale de aplicare a genelor false:
-
Metoda tradițională,ce constă în aplicarea de smocuri;
-
Tehnica japoneză, ce presupune extensie pe fiecare fir de geană naturală.
La fel de important este și volumul genelor obținute prin extensie. Acesta poate fi de mai multe tipuri, și în funcție de efectul de volum obținut, tehnicile de aplicare sunt diferite.:
1. Volum incomplet
În acest caz, este vorba mai ales despre o procedură de corectare, ce presupune extensia colțurilor sau a altor zone separate.
2. Volum complet
Acesta este cel mai frecvent tip de extensie, metodă prin care se obține umplerea întregii linii a genelor.
3. Volumul 2D
Prin această metodă se aplică două extensii pe un fir natural. Modalitatea de aplicare este de două fire de extensii la un singur fir natural. Acestea se aplică pe rând între firele naturale.
4. Volumul 3D
În acest caz se folosesc trei extensii de gene pe un fir natural, fiind vorba de un efect de volum. Un mănunchi întreg de gene se aplică pe un singur fir de păr natural.
5. Volumul Hollywood
Extensiile în acest caz numără între 4-20 de fire pe un singur fir natural. În acest caz este foarte important ca extensiile să nu fie mai grele decât poate suporta pleoapa.
Imaginea poate fi descărcată de aici
Totodată contează și efectul extensiilor de gene. Acesta se face în funcție de preferințe, și nu în ultimul rând de potrivire la forma ochilor. Printre efecte se enumeră următoarele:
-
Efect natural
Un efect natural presupune utilizarea a două lungimi diferite, în combinație, pentru un look și un aspect accentuat al genelor;
-
Efect păpușă
Un aspect cât se poate de expresiv se obține prin utilizarea genelor de lungimi mari. Acesta se potrivește cel mai bine persoanelor cu ochii mari.
-
Privire de vulpe
Pentru acest efect se utilizează gene de trei lungimi diferite. Lungimea crește de la colțul interior al ochilor la exterior.
-
Efect de eyeliner
Acest efect se obține de obicei prin mixarea curburii de tip C cu cele L, M sau N.
-
Efect veveriță
Această metodă presupune lungimi foarte mari în colțul exterior al ochiului. Efectul nu se potrivește persoanelor cu “pleoapa căzută”.
Astfel, pentru o procedură de extensii de gene corectă, trebuie utilizata o tehnică adecvată realizării unui anumit efect. Fiecare tip de extensie are aceste caracteristici și nuanțe care trebuie respectate cu strictețe în proces.
Procesul de aplicare corectă a extensiilor de gene
Pentru ca extensiile de gene să nu producă disconfort după aplicare, este de preferat ca procedura să fie realizată în cabinetul unui lash-artist profesionist. Totuși cu atenție poți aplica și acasă genele false. Iată care sunt cei mai importanți pași:
-
Demachiere
Trebuie să faci demachierea întregii fețe înainte de a trece la procedura de aplicare a genelor. Un produs eficient elimină orice urme de produs cosmetic precum fond de ten sau rimel. În plus, dacă ai aplicat mascara la nivelul ochilor, trebuie să aștepți minim 24 de ore dacă ai folosit unul obișnuit, respectiv 3 zile pentru unul rezistent la transfer, înainte de a face extensia de gene.
-
Degresare
Degresarea zonei ochilor se face cu o soluție care să nu conțină uleiuri, pentru a nu afecta structura adezivului de lipire.
-
Aplicarea benzilor adezive peste genele inferioare
Benzile adezive se folosesc pentru protecția genelor inferioare.
-
Aplicarea extensiilor folosind pensetele speciale
O atenționare specială pentru aplicarea corectă a extensiilor de gene este ca genele false să se aplice doar pe cele adulte, care au ajuns la maturitate. În plus, adezivul de gene trebuie ținut în condiții speciale de temperatură și umiditate, între 15-25 de grade Celsius și să nu fie expus în bătaia directă a soarelui. Din acest motiv, este de preferat ajutorul unui lash-artist profesionist.
-
Pieptănarea genelor
Periatul genelor se face cu o periuță specială, astfel încât să nu se pună prea multă presiune pe ele.
-
Dezlipirea benzilor sau a plasturilor folosiți.
Ține cont de aceste indicații pentru a realiza corect procedura de aplicare a extensiilor de gene, pentru a preveni riscul de apariție a vreunei iritații sau reacții alergice. În cazul în care acest lucru se întâmplă imediat după procedură, trebuie să îndepărtezi manual extensiile, fără a utiliza vreun produs demachiant.
Comentarii articol