Deși au existat cazuri în care clientele să se aleagă cu alergii sau iritații în urma procedeului de aplicare a genelor, acest lucru poate fi evitat prin intermediul produselor pe care le utilizezi. În acest articol vom vorbi despre diferența dintre alergii și iritații și îți vom oferi recomandări utile pentru a-ți liniști clientele în această privință.

 

Ce sunt alergiile?

 

Reacțiile alergice sunt cele provocate de sistemul nostru imunitar atunci când intrăm în contact cu diverse substanțe străine corpului uman. În cazul extensiilor de gene, alergiile sunt cel mai adesea cauzate de inhalarea vaporilor de adeziv pentru extensii, iar cele mai expuse persoane sunt cele care au deja un istoric medical în ceea ce privește alergiile. 

Alergiile se pot manifesta sub forma umflăturilor din zona ochilor, senzația de mâncărime și, în cazuri mai severe, pot apărea dureri intense de cap sau stări frecvente de greață. În astfel de cazuri, clientei i se recomandă consultarea unui oftalmolog, deoarece îndepărtarea extensiilor poate agrava reacțiile apărute. 

 

Ce sunt iritațiile?

 

Spre deosebire de alergie, o iritație are loc din cauza gradului de sensibilitate a zonei care este afectată. Aceasta poate apărea doar în urma contactului direct a unui corp sau unei substanțe străine cu ochiul, în cazul de față. Patch-urile sau benzile medicale care sunt utilizate în timpul procedurilor de înfrumusețare sunt deseori factorii principali care cauzează iritații.

Printre simptomele care apar se enumeră înroșirea ochilor și lăcrimarea excesivă. Tot în comparație cu reacțiile alergice, iritațiile se întind pe o durată mai scurtă de timp și dispar în următoarele 24 de ore. Cu toate acestea, iritațiile pot fi evitate prin respectarea anumitor reguli de lucru, despre care vom vorbi detaliat în cele ce urmează. 

 

Sursa: https://www.freepik.com/free-photo/young-businesswoman-with-cold-flu-virus-having-headache-while-working-office_25630378.htm#query=eye%20allergy&from_query=eye%20alergy&position=8&from_view=search 

 

Cum poți preveni alergiile sau iritațiile?

 

În special dacă ești un lash-artist la început de drum, este important să ții cont de următoarele criterii pentru a putea preveni alergiile sau iritațiile:

  • Întreabă clienta cu privire la istoricul său medical vizavi de alergii sau dacă se află în prezent sub tratament. Printre contraindicațiile extensiilor de gene se enumeră persoanele care au trecut recent printr-o intervenție chirurgicală în zona ochilor sau care suferă de anumite afecțiuni ale pielii precum dermatita de contact; 

  • Utilizează un adeziv hipo-alergenic. Formaldehida este unul dintre ingredientele cu risc crescut de provocare a alergiilor sau iritațiilor, așa că optează pentru un produs special conceput pentru persoanele cu pielea sensibilă. Atenție, însă! “Hipo-alergenic” înseamnă că riscul de reacții alergice este scăzut, dar nu elimină cu totul această posibilitate.

  • Atunci când utilizezi patch-uri cu hydrogel sau benzi medicale, asigură-te că le așezi la 2 milimetri față de pleoapa inferioară pentru a diminua riscul de apariție al iritațiilor. Îți recomandăm să utilizezi benzi hipo-alergenice din același motiv. 

  • Asigură-te că în proximitatea capului clientei nu se află produse precum gel remover, primer sau tăvița pentru adeziv. Inhalarea acestor vapori poate conduce la reacții alergice sau iritații nedorite. 

  • Lucrează într-o încăpere bine ventilată, atât natural, cât și artificial! Acest lucru ajută la diminuarea vaporilor din aer și permite aerisirea necesară pentru evitarea iritațiilor. 

  • Asigură-te că fiecare clientă își menține ochii închiși pe toată durata procedurii. Astfel, riscul ca adezivul să intre în contact direct cu ochiul și să provoace reacții nedorite este mult mai scăzut. 

  • Respectă întotdeauna distanța pe care extensiile trebuie să o aibă față de pleoapă. Niciodată nu aplici extensiile direct la rădăcina firelor de păr, ci la 2 milimetri distanță de aceasta. 

  • Asigură-te că urmezi întocmai regulile de igienă în ceea ce privește desfășurarea acestei meserii. Sterilizează întotdeauna instrumentele de lucru și păstrează adezivul pentru gene în condiții optime. Nu utiliza niciodată adezivul dacă observi că și-a schimbat culoarea sau consistența.

  • Întotdeauna curăță cu atenție zona ochilor, în urma aplicării extensiilor de gene. Folosește produse de curățare de calitate pentru a te asigura că îndepărtezi toate reziduurile rămase în urma procedurii. 

  • Multe reacții alergice sau iritații apar și în urma îngrijirii necorespunzătoare a extensiilor de gene acasă. Oferă-le tuturor clientelor indicații în ceea ce privește curățarea zilnică a zonei ochilor, astfel încât genele naturale să rămână sănătoase, iar ochii să nu devină sensibilizați în exces.   

 

Atât timp cât respecți aceste indicații și ai o tehnică de lucru corectă, riscul de apariție a reacțiilor alergice sau iritațiilor este unul extrem de scăzut. Dacă totuși se întâmplă să apară astfel de reacții nedorite imediat după procedură, îndepărtarea extensiilor trebuie realizată manual, fără utilizarea removerului. 

Pentru a-ți proteja clientele, este important să adresezi de la început întrebări în ceea ce privește afecțiunile de care suferă sau au suferit în trecut, cât și să testezi produsele pe care vrei să le folosești cu ajutorul unui bețișor cosmetic înainte. Zona inferioară a brațului sau spatele urechii sunt zonele cele mai reactive când vine vorba despre posibile reacții alergice.