În prezent, există câteva mituri des vehiculate despre extensiile de gene pe care ne propunem să le demontăm prin intermediul acestui articol. Dacă îți dorești să apelezi la acest serviciu de înfrumusețare în viitorul apropiat și există anumite temeri care te rețin, descoperă mai jos care este de fapt adevărul despre extensii și efectul lor asupra genelor naturale.
5 mituri despre extensiile de gene
Utilizarea unor produse de calitate îndoielnică, practica fără experiență a unui lash-artist aflat la început de drum sau care nu beneficiază de un curs de calificare acreditat sunt factorii care influențează cel mai tare rezistența extensiilor și durabilitatea lor în timp. În schimb, un profesionist îți va putea garanta de fiecare dată că extensiile vor rămâne intacte, atât timp cât le îngrijești corect. Iată câteva mituri care au pornit tocmai de la aplicarea incorectă a extensiilor:
-
Extensiile de gene deteriorează genele naturale
Atât timp cât extensiile de gene fir cu fir sunt aplicate de un profesionist, nu ai niciun motiv să îți faci griji. Regenerarea naturală a genelor implică oricum procesul de cădere și creștere a noi fire de păr, iar acest lucru nu este influențat de extensii. Dacă îți vei îngriji în continuare genele, le poți păstra în stare intactă chiar și atunci când porți extensii o perioadă îndelungată de timp.
Procesul de regenerare depinde foarte mult și de organismul tău. Există trei etape naturale: faza anagenă, catagenă și telogenă, acestea având loc într-o perioadă de 1-3 luni. Respectă indicațiile lash-artistului tău, nu aplica extensii cu o greutate prea mare și nu va trebui să te stresezi în această privință.
-
Extensiile de gene nu sunt rezistente la apă
Este adevărat că pentru o perioadă de 48 de ore după aplicarea extensiilor trebuie să le ferești pe cât posibil de umiditate, însă după ce adezivul este complet uscat, nimic nu te va opri să te bucuri de o zi la piscină, o ședință la saună sau un duș reconfortant. Un lucru pe care trebuie să-l ai în vedere este faptul că nu mai ai voie să utilizezi demachiant care conține ulei, însă poți să te demachiezi în zona ochilor ca înainte, folosind apă micelară.
Același lucru se aplică și persoanelor active, care practică un sport sau cărora le place să se bronzeze pe plajă. Extensiile sunt mult mai rezistente decât ai crede, iar astfel de factori de mediu nu reprezintă un pericol pentru păstrarea lor îndelungată. Cu toate acestea, dacă vântul este aprig, protejează-ți ochii cu ajutorul ochelarilor de soare - acest sfat este valabil și în cazul păstrării sănătății genelor naturale.
-
Aplicarea extensiilor de gene este dureroasă
Dacă apelezi la serviciile unui lash-artist profesionist, nu trebuie să ai teamă de nicio durere. Extensiile de gene fir cu fir nu trebuie aplicate direct pe pleoapă, ci la baza rădăcinilor naturale. Atât timp cât nu alegi un model prea voluminos pentru genele tale naturale, care îți vor apăsa ulterior pe pleoape, nu există riscul de a trece prin durere.
De aceea este important să te asiguri că te programezi la un expert, care nu va pune niciodată prea multă greutate pe genele tale și va aplica extensiile corect. Pentru multe femei care apelează la acest serviciu, procesul de aplicare s-a dovedit chiar a fi reconfortant, așa că acest mit poate fi cu ușurință demontat.
-
Este nevoie de o pauză între reaplicările extensiilor
După cum știi deja, procesul natural de regenerare a genelor are loc oricum, cu sau fără extensii. Nu este necesar să iei o pauză între reaplicări, indiferent despre perioada de care e vorba. Genele tale naturale nu vor fi afectate atât timp cât ții cont de recomandările specialistului în domeniu și în special dacă nu apare vreun disconfort la purtarea extensiilor zi de zi.
Nu folosi mascara sau demachiant care conține ulei, nu te freca la ochi și programează-te pentru reaplicare la fiecare 6-8 săptămâni. Dacă urmezi aceste instrucțiuni întocmai, te poți bucura de beneficiul extensiilor de gene pentru atât timp cât vei dori.
-
Extensiile de gene nu trebuie curățate
Este important să ai în vedere că nu trebuie să folosești dischete demachiante din bumbac, șervețele umede sau bețișoare igienice atunci când vrei să îți cureți extensiile de gene. Prima curățare trebuie să aibă loc la 48 de ore după aplicare, iar atunci poți folosi apă călduță și mișcări fine, în direcția creșterii firelor de păr, pentru a îndepărta reziduurile rămase la rădăcini.
La fel ca genele naturale, și extensiile pot acumula bacterii, praf sau sebum, așa că demachierea zilnică este extrem de importantă. Pentru a le usca, tapotează-le încet cu un prosop de hârtie sau bumbac. O soluție alternativă este să utilizezi produse de curățare special concepute pentru extensiile de gene. Așa, te poți asigura că firele nu se vor lipi între ele, iar zona ochilor va rămâne mereu curată.
Sperăm că îndoielile tale au fost înlăturate și că acum nimic nu te mai oprește să apelezi la acest serviciu de înfrumusețare. Extensiile de gene reprezintă un mic cadou pe care ți-l poți oferi singură și care nu necesită îngrijiri foarte complexe.
Comentarii articol