Conform statisticilor, mai mult de 50% din saloanele care ofera servicii de extensie a genelor au cel putin odata pe an, client care au o reactie alergica la la adeziv. Majoritatea femeilor uita pur si simplu despre necesitatea testarii substantei. Drept urmare, problema este clarificata prea tarziu, iar sesiunea trebuie amanata. Exista o multime de astfel de cazuri in saloane.

 

Noi, cei de la barhat.ro am citit cu atentie sfaturile tehnicienilor

 cu experienta si acum stim la ce trebuie sa fim atenti atunci cand alegem un tehnician si la ce trebuie sa fim atenti in timpul procedurii in sine.

 

 • In general, femeile cu extensii de gene nu intampina problem de sanatate. Cu toate acestea, exista un risc mic de a „castiga”  o alopecie de tractiune — pierderea genelor. Acest lucru se poate intampla daca tehnicianul a calculat gresit volumul firelor atasate.

 • In saloanele de infrumusetare este o necesitate sa verificati compozitia adezivului pentru extensii de gene. In niciun caz nu trebuie sa contina formaldehida: din cauza formaldehidei pot aparea roseata, iritatie, mancarime si chiar umflaturi.

 • Pentru a verifica tehnicianul, intrebati daca va poate pune gene ca la Kim Kardashian. Ideea este ca, de fapt, tipul de extensii de par depinde, din pacate, nu de dorintele clientului, ci de starea propriilor gene. Daca genele sunt scurte si nu sunt foarte dese, atunci nu puteti face volum prea mare. Daca tehnicianul va spune ca va poate pune astfel de volum ( ca la Kim Kardashian) avand in vedere ca genele dvs nu sunt in stare buna, atunci sa stiti ca nu aveti de a face cu un technician tocmai adecvat.

 

 • In prima zi dupa procedura, nu trebuie sa faceti dus cu apa fierbinte, sa va spalati fata, sa mergeti la sauna sau la piscina. Acest lucru este necesar pentru ca adezivul sa aiba timp sa se usuce definitiv: in functie de compozitia sa, dureaza de la 12 la 24 de ore. Daca apa ajunge pe gene, exista riscul ca adezivul pentru extensii sa nu faca aderenta buna.

 • Vopsirea extensiilor de gene cu rimel nu este recomandata dintr-un motiv simplu: atunci cand inlaturati machiajul, le puteti deteriora. In acest caz, perioada de purtare a genelor se va scurta mult. Daca doriti foarte mult sa va machiati, nuantati doar varfurile, fara a atinge baza genelor cu pensula.

 • Deseori, tehnicienii novice sau autodidactii cauta modele pentru antrenament. Extensiile in acest caz, se face gratuit. Dar nu va grabiti sa fiti de acord: lipsa experientei si a practicii poate duce la ceea ce vedeti in imaginea de mai jos.

„Mi s-a cerut sa fiu model pentru un technician, care avea nevoie de practica. Rezultat: genele false s-au lipit intre ele si m-au deranjat pana am smuls cateva  impreuna cu ale mele. " 

 

imagine

 

 • Sa dai volum prin atasarea firelor de extensii de gene pe fiecare geana naturala este imposibil: un maestru competent va lucra numai cu acele gene care sunt deja „adulte”. Daca firele de par sunt inca in crestere, cele artificiale nu pot fi atasate de ele.

 • Dupa procedura, veti pierde 1-3 extensii in fiecare zi, iar acest lucru este normal. Dupa aproximativ 2-3 saptamani, jumatate din volum va disparea, si atunci puteti merge in siguranta pentru o corectie. Este important sa ne amintim ca genele cad neuniform, astfel incat ochii pot parea neuniformi. La unele femei, genele incep sa cada activ la cateva zile dupa sedinta - din pacate, acest lucru nu poate fi prezis. Extensii de gene cad odata cu cele naturale si in mod normal genele naturale se regenereaza si astfel cad cateva pe zi. In mod normal nu observam acest lucru pentru ca atunci cand cade o geana naturala este foarte putin vizil pentru ca este scurta, subtire si nu iese in evidenta ca atunci cand are o extensie atasata.

 • Nu trebuie sa le vopsiti inainte de procedura: chiar si fardul si creionul de ochi pe pleoape pot afecta rezultatul.

 • Pielea trebuie sa fie curata, deci nu este nevoie sa aplicati fond de ten, pudra si alte produse. In plus, tehnicienii va sfatuiesc sa asteptati cel putin 3 zile, daca utilizati rimel rezistent la apa si o zi (24 ore) daca utilizati rimel obisnuit. Daca purtati lentilele, vor trebui indepartate inainte de procedura.

 • Asigurati-va ca ati verificat compozitia substantei de curatare si a  produselor cosmetice decorative, inclusive a cremelor hidratante. Adesea, acestea contin uleiuri si seruri, care pot distruge lipiciul, caz, in care genele nu vor rezista mult.

 • O alta modalitate de a verifica un profesionist este — sa-l intrebati, daca puteti folosi adezivul de unghii pentru a atasa genele. Din aceasta cauza, va puteti pierde temporar vederea, asa cum sa intamplat cu o studenta americanca, al carei tehnician a folosit  adeziv pentru unghii. Drept urmare, fata aproape ca a orbit pentru cateva ore, ochii i s-au umflat si lacrimau constant.

 • Nu neglija sfaturile unui specialist cu privire la selectarea tipului de gene. Un tehnician experimentat poate corecta cu usurinta defectele naturale, daca acestea exista.

 • Daca sunteti obisnuit cu rimelul rezistent la apa, atunci, va trebui sa renuntati la acesta. Pentru orice tip de lipici, un astfel de rimel nu este recomandat, deoarece este destul de dificil de indepartat si exista riscul ca acesta sa fie indepartat cu tot cu gene.

 • In plus fata de tehnica clasica one-to-one (cand 1 fir de par este atasat la o geana), exista  o alta metoda cunoscuta sub numele de "metoda ruseasca". In acest din urma caz, se folosesc gene speciale usoare si se ataseaza sub forma de evantai de 2–6 bucati. Aceasta metoda de extensie este potrivita pentru cei care au genele suficient de puternice. De exemplu, daca aveti 80 de gene, atunci prima tehnica va va permite sa cresteti numarul acestora la 160, iar a doua la 240 si mai mult.

 • Tehnica “volumului rusesc” este foarte populara in Occident. Genele, in acest caz, formeaza un evantai drept si le poti purta, potrivit expertilor, de 2 ori mai mult decat pe cele clasice.

 • Profesionistii ataseaza un fir de par artificial la un fir de geana naturala. Tehnicienii fara experienta pot atasa un fir de par la mai multe gene deodata si ca urmare se formeaza un nod in acest loc.

 • Atentie la starea dumneavoastra de sanatate din timpul procedurii: daca nu va simtiti confortabil, va ard ochii sau incep sa lacrimeze, opriti sedinta imediat!.

 • Cel mai probabil sunteti alergic la lipici. Extensiile de gene nu ar trebui sa aiba niciun fel de consecinte fizice.

Ati apelat vreodata la procedura extinderii genelor? Povestiti-ne despre experienta dvs. Sau de ce nu doriti sa efectuati aceasta procedura!