Procedura de extensii de gene este tot mai des întâlnită în tehnicile de înfrumusețare din ziua de azi. Multe femei care își doresc volum și aspect bogat al genelor apelează la această metodă de styling, ce poate fi realizată cu succes, cel mai bine, într-un cabinet specializat.

 

Chiar și după aplicare, trebuie să ai grijă de felul în care îngrijești extensiile de gene. În acest fel, ele se vor putea menține un timp mai îndelungat, și în plus, nu există riscul ca ele să dăuneze genelor naturale. Iată mai multe detalii pe care trebuie să le știi pentru întreținerea genelor aplicate fir cu fir. 

De ce este important să îngrijești corect genele fir cu fir? 

Cu siguranță îți dorești să oferi volum genelor tale naturale, și să adaugi profunzime privirii atunci când apelezi la metoda de extensii de gene fir cu fir. În plus, ele au un aspect mai natural decât genele false și pot chiar corecta mici defecte ale ochilor.

 

Procedura de aplicare trebuie realizată atent în cabinetul lash-artistului, care va ști cum să aleagă genele care se potrivesc fizionomiei tale. În plus, este important felul în care le întreții ulterior, pentru a te bucura de confort și rezistență timp de mai multe săptămâni, fără să mai pierzi timp cu machiajul, zi de zi. O igienă strictă și corectă te va ajuta, de asemenea, să previi eventuale iritații ce pot apărea la nivelul ochilor.

Imaginea poate fi descărcată de aici

 

Cum se face alegerea tipului de gene și ce eventuale riscuri există? 

Referitor la selectarea tipului de gene potrivite, este bine să apelezi la recomandările unui specialist. Un tehnician experimentat va analiza starea genelor tale și volumul lor natural, pentru a ști ce tip de extensii să aplice.

 

Profesioniștii în extensii de gene atașează un fir de păr artificial la un fir de geana naturală. Aceasta reprezintă tehnica sau metoda clasică, de tip one-to-one, adică un singur fir de păr este atașat la o geană naturală. 

 

Dacă ai genele suficient de puternice, poți apela și la "metoda rusească" de extensie. În acest caz se folosesc gene speciale ușoare, care se atașează sub formă de evantai de câte 2–6 bucăți. De exemplu, dacă ai 80 de gene, prin această metodă poți crește numărul lor la 240 sau mai mult. Prin această tehnică, foarte populară în Occident, genele formează un evantai drept, și potrivit experților, le poți purta de 2 ori mai mult timp decât pe cele clasice.

 

În general, femeile cu extensii de gene nu întâmpină probleme de sănătate. Cu toate acestea, dacă tehnicianul nu calculează corect volumul firelor atașate, există riscul de a „câștiga”  o alopecie de tracțiune — mai exact, pierderea genelor. 

 

Noi, cei de la barhat.ro am citit cu atenție sfaturile tehnicienilor cu experiență și acum știm la ce trebuie să fim atenți în timpul procedurii de aplicare a extensiilor. Iată ce secrete pentru întreținerea lor îți dezvăluim.

Secrete de întreținere a extensiilor de gene de la tehnicieni

1.Sfaturi pentru prima zi după procedură 

Pentru o îngrijire corectă a extensiilor de gene, în prima zi după procedură nu trebuie să îți speli fata, să faci duș cu apă fierbinte, ori să mergi la sauna sau la piscină. Acest lucru este necesar pentru ca adezivul să aibă timp să se usuce definitiv.

 

În funcție de compoziția sa, adezivul pentru extensiile de gene durează de la 12 la 24 de ore. Dacă apa ajunge pe gene, exista riscul ca lipiciul să nu facă aderență bună. În plus, evită pe cât posibil să atingi genele cu mâna, sau să le periezi.

2. Folosirea rimelului și a machiajului, alături de demachiantele potrivite 

Vopsirea extensiilor de gene cu rimel nu este recomandată, dintr-un motiv simplu: atunci când înlături machiajul, le poți deteriora, iar în acest caz, perioada de purtare a genelor se va scurta mult. Dacă dorești foarte mult să te machiezi, nuanțează doar vârfurile, fără a atinge baza genelor cu pensula.

 

În plus, tehnicienii te sfătuiesc să aștepți cel puțin 3 zile, dacă utilizezi rimel rezistent la apă, și o zi (24 de ore) dacă utilizezi rimel obișnuit. Daca porți lentile de contact, vor trebui îndepărtate înainte de procedură. Daca ești obișnuită cu rimelul rezistent la apă, atunci, va trebui să renunți la el. Indiferent de tipul de adeziv, un astfel de rimel nu este recomandat, deoarece este destul de dificil de îndepărtat și există riscul să fie îndepărtat cu tot cu gene. 

 

Demachierea zilnică este necesară, dar evită produsele demachiante pe bază de ulei. Ține cont de această regulă pe toată durata purtării genelor, deoarece uleiul scade rezistența adezivului sau poate chiar să îl dizolve. Poți utiliza însă apă micelară, loțiune tonică sau un demachiant special pentru ochi și buze. 

3. Apelarea la corecție 

În cadrul unei proceduri de aplicare de extensii de gene, un tehnician experimentat va putea corecta cu ușurință defectele naturale, dacă acestea există. 

4. Tehnici preventive de spălare a feței 

În afară de demachiere, se recomandă spălarea genelor cu apă - cu excepția primelor două zile după aplicare -, cu mișcări ușoare, în direcția creșterii genelor. Pentru spălare poți folosi și dușul cu apă călduță. O spumă de curățare te va ajuta să elimini reziduurile de machiaj de pe față, care se pot acumula la rădăcina genelor naturale.

5. Perierea genelor

Este important să periezi genele atunci când sunt uscate, nu umede, și să le ștergi doar prin tamponare, cu un prosop de hârtie. Periază cu o periuță specială, fără a freca ochii sau a trage excesiv de gene, o dată pe zi.

6. Aplicare cremelor pentru ochi 

Nu este necesar să renunți la folosirea cremelor de zi sau de ochi, dar ai grijă ca ele să nu atingă genele naturale. În plus, asigură-te că ai verificat compoziția lor, inclusive a loțiunilor hidratante. Adesea, acestea conțin uleiuri sau seruri care pot distruge lipiciul, caz în care genele nu vor rezista mult.

7. Dormitul într-o poziție corespunzătoare

Dormitul pe burtă, sau cu fața în pernă, poate afecta calitatea extensiilor, de aceea se recomandă să eviți această poziție de somn.

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/kqDEH7M2tGk

 

Sfaturi pentru pregătirea înainte de procedură 

Înainte de a recurge de procedura de aplicare de extensii de gene, pielea trebuie să fie curată, deci evită să aplici fond de ten, pudră - mai ales una cu textură grasă - sau alte produse. Chiar și fardul sau creionul de ochi pe pleoape pot afecta rezultatul final.

Alegerea tehnicianul după experiența pe care o are 

Un tehnician cu experiență te va ajuta să aplici corect, dar și să îndepărtezi eficient, la momentul oportun, genele fir cu fir. Acesta a analiza starea genelor și volumul lor natural, pentru a aplica extensiile potrivite.

 

Să dai volum prin atașarea firelor de extensii de gene pe fiecare geană naturală este imposibil: un maestru competent va lucra numai cu acele gene care sunt deja „adulte”. Dacă firele de păr sunt încă în creștere, cele artificiale nu pot fi atașate de ele.

 

Deseori, tehnicienii novice sau autodidacții caută modele pentru antrenament. Extensiile în acest caz, se fac gratuit, însă nu te grăbi să fii de acord, deoarece lipsa experienței și a practicii poate duce la rezultate nedorite. Un specialist va lucra cu atenție, îți va oferi sfaturile corecte de îngrijire și întreținere și va utiliza produse calitative de îndepărtare și curățare a extensiilor de gene.

Atenționări speciale

Conform statisticilor, mai mult de 50% din saloanele care oferă servicii de extensie a genelor au cel puțin o dată pe an, un client care au o reacție alergică la un adeziv. Majoritatea femeilor uită pur si simplu despre necesitatea testării substanței. Drept urmare, problema este clarificată prea târziu, iar sesiunea trebuie amânată. 

 

Este o necesitate să verifici compoziția adezivului pentru extensii de gene în salonul de înfrumusețare. În niciun caz, acesta nu trebuie să conțină formaldehidă - aceasta va cauza roșeață, iritație, mâncărime sau chiar umflături.

 

După procedură, vei pierde 1-3 extensii în fiecare zi, dar acest lucru este normal. După aproximativ 2-3 săptămâni, jumătate din volum va dispărea, și atunci poți reveni în siguranță pentru o corecție. 

 

La unele femei, genele încep să cadă activ la câteva zile după ședință - acest lucru nu poate fi prezis exact. Extensiile de gene cad odată cu cele naturale, care se regenerează în mod normal, și astfel cad câteva pe zi. Acest lucru nu se observă în mod obișnuit, pentru că o geană naturală este foarte puțin vizibilă, fiind scurtă și subțire, și nu iese în evidență ca atunci când cade o extensie atașată.

 

Atenție la starea de sănătate din timpul procedurii: daca nu te simți confortabil, te ard ochii sau începi să lăcrimezi, este necesar să întrerupi ședința imediat! Cel mai probabil ești alergică la lipici, deoarece extensiile de gene nu ar trebui să aibă niciun fel de consecințe fizice. În plus, dacă ai suferit vreo intervenție chirurgicală recentă la nivelul ochilor, ar trebui să discuți cu medicul oftalmolog înainte de a opta pentru o procedură de aplicare de extensii. 

 

Contraindicațiile privind aplicarea genelor fir cu fir se referă la persoane care suferă de conjunctivită, blefarită sau de sindromul ochilor uscați. 

Concluzie

Dacă sunt îngrijite și întreținute corect, genele fir cu fir țin 4 sau chiar șase săptămâni, așadar ai timp suficient să te bucuri de gene mai lungi și mai voluminoase, cu un aspect natural.